• چهارشنبه / ۲ اردیبهشت ۱۳۹۴ / ۱۰:۰۲
  • دسته‌بندی: جامعه، شهری
  • کد خبر: 94020200902
  • خبرنگار : 71368

ساخت وسازهای میدان "سپاه" و دو روایت متفاوت

ساخت وسازهای میدان "سپاه" و دو روایت متفاوت

پرونده ساخت و سازهای محدوده نظامی میدان سپاه که عمارت تاریخی "کلاه فرنگی" در آن قرار دارد، این روزها در حالی با مخالفت شهرداری و اعتراض شماری از اعضای شورای شهر تهران مواجه شده که یک عضو هیات رییسه شورا، روایت دیگری از این پرونده دارد.

پرونده ساخت و سازهای محدوده نظامی میدان سپاه که عمارت تاریخی "کلاه فرنگی" در آن قرار دارد، این روزها در حالی با مخالفت شهرداری و اعتراض شماری از اعضای شورای شهر تهران مواجه شده که یک عضو هیات رییسه شورا، روایت دیگری از این پرونده دارد.

ابوالفضل قناعتی در گفت‌وگو با خبرنگار «شهری» خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، با بیان اینکه شهردار منطقه در مورد این ساخت و ساز تخلف کرده است، گفت: براساس توافق فیمابین شهرداری و نیروهای مسلح، هرگاه نیروی مسلح اعم از ناجا، ارتش، سپاه و... بخواهند فضایی را در محدوده خود ایجاد کنند باید طی نامه ای به شهردارمنطقه در این خصوص درخواستی را مطرح کننند.

وی با بیان اینکه در خصوص ساخت و ساز در میدان سپاه نیز، سپاه طی نامه ای خطاب به شهردارمنطقه 7 این موضوع را مطرح کرد، گفت: متاسفانه شهردار منطقه 7 هیچگونه پاسخی به درخواست سپاه نداد و از انجایی که براساس توافقنامه، عدم پاسخگویی به منزله پاسخ مثبت است، سپاه نیز ساخت و ساز را آغاز کرده است.

قناعتی با بیان اینکه در مناسبات اداری شورا و فرمانداری نیز اینگونه تصمیمات معمول است، گفت: بر این اساس فرمانداری پس از ابلاغ لوایح 15 روز فرصت دارد تا نظر مخالف خود را اعلام و در غیر این صورت، عدم پاسخ به منزله نظر موافق است.

عضو هیات رییسه شورای شهر با بیان اینکه بررسی ها نشان داده است که شهردار منطقه 7 به دلیل بیان عدم موافقت خود تخلف کرده است ، گفت: در فاز اول ساخت و ساز شهرداری با عدم بیان مخالفت خود، زمینه را فراهم کرده است.

وی افزود: بررسی ها نشان داد که سپاه به صورت خودسر اقدام به چنین عملی نکرده و شهردار منطقه مذکور در این زمینه سهل انگاری داشته و باید پاسخگو باشد.

قناعتی با اشاره به رای شورای عالی معماری و شهرسازی مبنی بر توقف ساخت و ساز میدان سپاه، گفت: اما مسئولان مربوطه سپاه درحال پیگیری هستند تا موافقت کمیسیون ماده 5 برای ادامه ساخت و ساز را جلب کنند.

ساخت و سازهای میدان سپاه باید متوقف شود

این درحالی است که پژمان پشمچی‌زاده معاون معماری و شهرسازی شهرداری تهران در این باره گفت: در محدوده نظامی میدان سپاه ساخت و سازهایی در حال انجام است که شهرداری منطقه 7 و اداره کل امور نهادها، سازمانها و نیروهای مسلح شهرداری تهران از ابتدا طی مکاتباتی اخطارهای لازم را ارائه داده و با احداث بنا مخالفت کرده است.

وی با بیان اینکه کلیه ساخت و سازها باید تابع ضوابط و قوانین باشد تاکید کرد: در محدوده میدان سپاه بناهای تاریخی وجود دارد که باید طبق قانون به حریم آنها توجه داشت و با استعلام از سازمان میراث فرهنگی و سایر مراجع ذیصلاح اقدام به ساخت و ساز کرد.

به گفته معاون معماری و شهرسازی شهرداری تهران، محدوده میدان سپاه در پهنه G321 قرار دارد که این پهنه فضای سبز، باز و ویژه یا حفاظت فرهنگی و تاریخی است.

وی با بیان اینکه رعایت مصوبات طرح جامع تهران در پهنه مذکور (G321) برای محدوده میدان سپاه الزامی است گفت: هرگونه ساخت و ساز در این محدوده باید با دریافت تاییدیه از مراجع ذی صلاح از جمله شهرداری تهران، کمیسیون ماده 5 و سازمان میراث فرهنگی باشد و به طور حتم این ساخت و سازها باید متوقف شود.

معاون معماری و شهرسازی شهردار تهران با اشاره به مکاتبات متعدد اداره کل امور نهادها، سازمانها و نیروهای مسلح شهرداری تهران و شهرداری منطقه 7 اضافه کرد: شورای عالی شهرسازی و معماری نیز مخالفت خود را با این بنا اعلام کرده و خواستار رعایت ضوابط تعیین شده و عمل به قانون شده است.

پرونده ساخت و ساز میدان سپاه در حالی مورد مناقشه دستگاه‌های مرتبط است که به گفته مختاباد، عمارت تاریخی این میدان میز وضعیت مناسبی ندارد و استخوان هایش بیرون مانده است. امید است به عنوان کمک به شهروندان بخشی از این مجموعه که عمارت در آن قرار دارد به نفع شهروندان آزاد شود تا این میراث تاریخی تخریب نگردد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۴-۰۲-۰۲ ۱۰:۱۵

متاسفانه با اين ساختمان کل ديد منطقه گرفته شده. میراث هم مخالفه. از اينجا مي‌شد کاملا کوههاي شميران را ديد. دل ما به همين منظره خوش بود که آن را هم دارند مي‌گيرند وگرنه که منطقه از نظر تراکم و ساخت و کمبود فضاي سبز وضعيت فجيعي داره. خواهش مي‌کنيم مسئولان کل پادگان رو به بيرون شهر انتقال بدن و اونجا رو مثل باغ موزه قصر موزه و پارک کنند.

avatar
۱۳۹۴-۰۲-۰۲ ۱۱:۳۷

ارزش تاريخي اين منطقه و پادگان ققط به عمارت عشرت‌آباد نيست. از نظر وقايع تاريخي هم پادگان عشرت‌آباد خيلي مهم است هم در قبل از انفلاب هم ابتداي انقلاب. بنابراين کل محوطه ارزش تاريخي ميراث مادي و معنوي دارد.

avatar
۱۳۹۴-۰۲-۰۲ ۱۱:۴۰

متاسفانه اين پروژه تنها تعريض به اماکن تاريخي اين منطقه نيست. درست چندصد متر آن طرف تر در جنوب خيابان خواجه نظام(اجاره‌دار) ساختمان سررشته داري ارتش (خياط خانه) تخريب شد و الان مي‌خواهند جايش خانه سازماني بسازند آن هم در منطقه‌اي که سرانه فضاي سبزش افتضاح است و آنقدر تراکم دارد که ديگر تحمل يک مجتمع بزرگ انساني را ندارد. به داد ما مردم منطقه برسيد.

avatar
۱۳۹۴-۰۲-۰۲ ۱۳:۳۰

من تعجبم برخی که اينهمه به اثار قديمي خود مي‌بالند چرا رفتار وکردار خود را از غربي‌ها و رومي ها تقليد ميکنند مانند حرف زدن - سر و صورت خود مشابه انها درست کردن لباس و نوع زندگي خود را شبيه انها کردن معماري و هنر خود را اخه اين تناقض را چه کسي بايد جواب بده ...همش ميگم ايراني‌ایم ولي به سنگ و نقش هاي روي ان مي‌بالند

avatar
۱۳۹۴-۰۲-۰۲ ۱۳:۳۸

حفظ مخروبه عشترکده ناصرالدين شاه چه ارزش تاريخي دارد ؟ ولي منطقه فضاي سبز کم دارد و ايکاش پادگان به خارج شهر منقل ميشد و يک پارک و فضاي سبز ايجاد ميشد. سپاه محدوده تاريخي و فضاي سبز را که رعايت نکرده است و حتي محدوده شهري را هم رعايت نکرده به نسبت سطح زيربنا عقب نشيني لازم را نکرده است .

avatar
۱۳۹۴-۰۲-۰۲ ۱۳:۳۹

حفظ مخروبه عشترکده ناصرالدين شاه چه ارزش تاريخي دارد ؟ ولي منطقه فضاي سبز کم دارد و ايکاش پادگان به خارج شهر منقل ميشد و يک پارک و فضاي سبز ايجاد ميشد ؟ در این طرح محدوده تاريخي و فضاي سبز را که رعايت نکرده است و حتي محدوده شهري را هم رعايت نکرده به نسبت سطح زيربنا عقب نشيني لازم را نکرده است .

avatar
۱۳۹۴-۰۲-۰۲ ۱۸:۴۵

با سلام و عرض خدا قوت به تمام خبرنگاران ايسنا. عمارت کلاه فرنگي عشرت‌آباد شايد در زماني تفرجگاه شاهان قجر بوده ولي در حال حاضر به خاطر قدمت و نوع معماري ويژه‌اي که دارد، يک ساختمان قديمي با ارزش به حساب مي‌آيد که حفظ و نگهداري آن براي آيندگان (به خاطر اينکه بخشي از تاريخ کشور به حساب مي‌آيد) يک وظيفه ملي است. در خصوص وجود تراکم بيش از حد در منطقه ميدان سپاه، خيابان سرباز و خيابان خواجه‌نظام (اجاره دار) هم به جاي اينکه به دنبال جابجايي پادگان حضرت ولي عص(عج) سپاه محمد رسول الله(ص)باشيد بهتر است که براي بالا بردن سرانه فضاي سبز منطقه، همان زمين خالي بزرگ انتهاي خيابان خواجه نظام ساختمان تخريب شده سررشته داري ارتش (خياط خانه) که بدون استفاده است را شهرداري تهران خريداري و به يک فضاي سبز مناسب تبديل کند.