• سه‌شنبه / ۱ اردیبهشت ۱۳۹۴ / ۱۶:۲۶
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 94020100649
  • خبرنگار : 71415

چاووش اوغلو: آموزش معارضان سوری از ماه آینده در ترکیه آغاز می‌شود

چاووش اوغلو: آموزش معارضان سوری از ماه آینده در ترکیه آغاز می‌شود

وزیر امور خارجه ترکیه اعلام کرد: قرار است از ماه آینده میلادی حدود 200 تن از شبه نظامیان مخالف دولت سوریه آموزش نظامی را در خاک ترکیه آغاز کنند.

وزیر امور خارجه ترکیه اعلام کرد: قرار است از ماه آینده میلادی حدود 200 تن از شبه نظامیان مخالف دولت سوریه آموزش نظامی را در خاک ترکیه آغاز کنند.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، مولود چاووش اوغلو، وزیر امور خارجه ترکیه در مصاحبه‌ با واشنگتن پست تاکید کرد: ما قصد داریم حدود دو هزار شبه نظامی مخالف دولت سوریه را در سال جاری میلادی آموزش داده و تجهیز کنیم.

وی تاکیدکرد: در حالی که مبارزه با گروه تروریستی داعش یک اولویت برای ماست نیروهای مخالف دولت سوریه همچنین با ارتش بشار اسد نیز خواهند جنگید.

این درحالی است که کنگره و دولت آمریکا نیز مجوز آموزش آنچه که آنها مخالف میانه رو سوری خوانده‌اند به منظور مبارزه با داعش توسط آمریکا صادر کرده‌اند.

این در حالی است که دولت اوباما و همچنین دولت ترکیه بر سر رویکردهایشان در قبال سوریه دچار اختلاف هستند اما در حال حاضر دو طرف ظاهرا قصد دارند به منظور پیشبرد این برنامه اختلافاتشان را کنار بگذارند.

با این حال این برنامه تا حد زیادی بستگی دارد به اینکه شبه نظامیان آموزش دیده در چه مکانی در سوریه مستقر شوند و هنوز تصمیمی در این باره گرفته نشده است.

همچنین می‌بایست در خصوص اینکه چطوریک قدرت خارجی می‌تواند برآنها کنترل عملیاتی داشته باشد نیز تصمیم بگیرند.

چاووش اوغلو که به منظور مذاکره با جان کری، وزیر امور خارجه آمریکا به این کشور سفر کرده تاکید کرد ترکیه و آمریکا به رغم اختلافاتشان به نقطه‌ای رسیده‌اند که می‌توانند با یکدیگر به طور صریح و ثمربخش گفت‌وگو کنند.

وی خاطرنشان کرد: ما شریک و هم‌پیمان هستیم اما مجبور نیستیم درباره هر مساله‌ای توافق داشته باشیم.

همچنین یکی دیگر از مسائل مورد اختلاف واشنگتن و آنکارا مساله پوشش هوایی آمریکا برخاک سوریه به منظور ایجاد یک منطقه امن برای شبه نظامیان و آوارگان در شمال سوریه است.

ترکیه مدت‌هاست که اصرار بر ایجاد چنین منطقه‌ امنی در شمال سوریه دارد منطقه‌ای که به گفته چاووش اوغلو می‌تواند پناهگاهی را برای حدود 12 میلیون سوری که به کشورهای همسایه سوریه فرار کرده و یا در داخل کشورشان آواره شده‌اند فراهم کند.

چاووش اوغلو گفت: مساله این است که چطور قرار است امنیت یک چنین منطقه امنی را تقویت کنیم و چه کسی این کار را انجام دهد. نظرات متفاوتی از سوی مقام‌های مختلف در واشنگتن در این باره وجود دارد.

وی افزود: پیشنهاد ما همچنان روی میز است و ما این موضوع را به دولت آمریکا خاطرنشان کرده‌ایم.

وزیر امور خارجه ترکیه در ادامه تاکید کرد: مساله اصلی همچنان این است که ما یک راهبرد جامع و شفاف برای برقراری ثبات در سوریه وعراق نداریم. واضح است که حملات هوایی کافی نیستند ما حامی انجام عملیات زمینی هستیم.

وی در ادامه گفت: آمریکا و برخی همپیمانانش معتقدند مخالفانی که ما قرار است آموزش داده، تجهیز کرده و مورد حمایت قرار دهیم می‌توانند این عملیات را انجام دهند. اما سوال این است که چقدر طول می‌کشد که چنین عملیاتی به موفقیت برسد.

چاووش اوغلو در ادامه در خصوص مسائل دیگر گفت: ترکیه اقداماتی اتخاذ کرده تا ترانزیت شبه نظامیان خارجی از طریق خاک خود به سوریه وعراق به منظور پیوستن به داعش را کاهش دهد. اما کشورهای اروپایی باید روند تبادل اطلاعات خود در این زمینه را تقویت کنند.

وی در ارتباط با 1300 شبه نظامی خارجی که طی دو سال گذشته در ترکیه دستگیر شده و به کشورهایشان مسترد شده‌اند گفت ما نیازمند همکاری بیشتر در ارتباط با این موضوع هستیم نیمی از این افراد در حالی دستگیر شدند که کشور اصلی آنها از قبل اطلاعاتی درباره آنها به ما نداد.

چاووش اوغلو همچنین در خصوص دیگر مسائل گفت: دولت ترکیه شدیدا حامی حملات هوایی ائتلاف تحت رهبری عربستان علیه حوثی‌ها در یمن است.

سفر چاووش اوغلو به آمریکا در آستانه صدمین سالگرد کشتار 5 / 1 میلیون ارمنی توسط ترک‌های عثمانی در نخستین سال‌های آغاز جنگ جهانی اول انجام می‌شود.

چاووش اوغلو در ارتباط با نسل کشی خواندن کشتار ارامنه گفت: اینکه درباره این حادثه از لفظ نسل کشی استفاده کنیم یک کلمه عام نیست بلکه یک لفظ حقوقی است. این به عهده سیاستمداران نیست که قضاوت کنند آیا این حادثه یک نسل کشی بوده است یا خیر.

وی تاکید کرد: اگر دولت آمریکا رویکرد خود درباره این حادثه را به نفع طرف ارمنی تغییر دهد طبیعتا تاثیری مخرب بر روابط ترکیه با آمریکا خواهد داشت. این چیزی نیست که ما ترجیح دهیم زیرا سرمایه گذاری زیادی در این روابط انجام داده‌ایم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha