دبیر ستاد توسعه علوم و فناوریهای سلولهای بنیادی گفت: با توجه به اهمیت موضوع سلولهای بنیادی و درمان بسیاری از بیماریهای صعبالعلاج با توسل به این روش، خیران باید از این پس به جای ساخت مدرسه، برای ساخت پژوهشکده سلولهای بنیادی سرمایه گذاری کنند.
به گزارش سرویس پژوهشی ایسنا، دکتر امیرعلی حمیدیه، دبیر ستاد توسعه علوم و فناوریهای سلولهای بنیادی، با اشاره اهمیت تاسیس پژوهشکدههای سلولهای بنیادی در کشور تاکید کرد: با توجه به اینکه رشد جمعیت کشور ما خیلی زیاد نیست و به اندازه کافی هم مدرسه ساخته شده است، خیران باید برای رفع مشکلات و درمان بیماریهای صعبالعلاج که از طریق سلولهای بنیادی رفع میشود، برای ساخت پژوهشکدههای سلولهای بنیادی سرمایهگذاری کنند.
وی با اشاره به اینکه سقف بودجه معاونت علمی برای تمامی امور پژوهشی محدود است، گفت: با توجه به اهمیت موضوع سلامت در جامعه و درمان بسیاری از بیماریهای سخت و صعبالعلاج از طریق پیوند سلولهای بنیادی، خیران باید در زمینه پژوهش و پرورش محققان، سرمایهگذاری کنند تا گامی در راستای رشد و توسعه این امر برداشته باشند.
حمیدیه به برنامههای جدید ستاد توسعه علوم و فناوری سلولهای بنیادی در سال جاری اشاره کرد و گفت: ما در نظر داریم تا امسال در زمینه دو موضوع سلول درمانی و ایمونوسلتراپی (استفاده از سلولهای سیستم ایمنی در درمان بیماریهای مختلف) تمرکز بیشتری داشته باشیم و این موضوعات را گسترش دهیم.
دبیر ستاد توسعه علوم و فناوری سلولهای بنیادی تصریح کرد: گسترش علم سلولهای بنیادی در زمینه علوم پایه و علوم بالینی و ایجاد همکاری گسترده میان این دو حوزه، یکی دیگر از برنامههای اصلی امسال این ستاد است زیرا تا پیش از این، دو حوزه علوم بالینی و علوم پایه در اکثریت مواقع هر کدام به صورت مجزا فعالیت میکردند.
وی به موضوع کشف و شناسایی استعداد محققان جوان که در حوزه سلولهای بنیادی فعالیت میکنند، اشاره و خاطرنشان کرد: ما باید پس از شناسایی و کشف محققان فعال در حوزه سلولهای بنیادی آنها را توجیه کنیم که وابسته به دانشگاهها نباشند و خودشان شرکتهای دانشبنیان تاسیس کنند.
حمیدیه همچنین تاکید کرد: با کم کردن فاصله میان خود و محققان این حوزه، میتوانیم از نظرات و راهکارهای مناسب و صحیح تری در زمینه استفاده از سلول های بنیادی بهره مند شویم.
عضو هیات رئیسه پیوند سلولهای بنیادی آسیا واقیانوسیه تصریح کرد: اجرا و پایش سند راهبردی ستاد توسعه علوم و فناوریهای سلولهای بنیادی از دیگر برنامههای مهم و اصلی این ستاد است.
وی در ادامه، خارج شدن از طرحهای کوچک و رفتن به سمت طرحهای کلان ملی و حمایت از آنها را از برنامههای مهم ستاد توسعه علوم و فناوری سلولهای بنیادی خواند و تاکید کرد: ما باید با تغییرات بنیادی در هر حوزهای از علم، بتوانیم نام ایران را در سطح دنیا معرفی کنیم و باعث افتخار کشور شویم.
موسس نخستین بانک اهداکنندگان سلولهای بنیادی ایران، درباره دلیل تاسیس این بانک گفت: با توجه به اینکه، مهمترین اصل در پیوند سلولهای بنیادی، پیدا کردن دهنده سازگار است و تعداد زیادی از بیماران کشور فاقد دهنده سازگار بودند، تصمیم گرفتیم تا نخستین بانک HLA را در منطقه شرق مدیترانه و خاورمیانه راهاندازی کنیم که این بانک در سال 2011 به انجمن جهانی اهداکنندگان سلولهای بنیادی خونساز پیوست و در سال 88 برنده جایزه ابن سینا در زمینه نوآوری در ارائه خدمات بالینی شد.
پایان پیام
نظرات