صبح امروز 30 فروردین در اعتراض به کشتار بیرحمانه سگها در شیراز، تعدادی از فعالان محیطزیست و مدافعان حقوق حیوانات در مقابل ادارهکل حفاظت از محیطزیست استان تجمع کردند.
به گزارش خبرنگار محیطزیست خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)- منطقه خراسان، تعدادی از فعالان محیطزیست که امروز تجمع کرده بودند با شعارهایی نظیر «همه مخلوقات، اثر انگشت خداوند هستند»، «عاملان سگکشی باید مجازات شوند» و ... اعتراض خود را در خصوص کشتار بیرحمانه سگها در شیراز همچنین مشهد اعلام کردند.
علی کشمیری، فعال محیط زیست و مدافع حقوق حیوانات در خصوص هدف از اعتراض تجمعکنندگان به ایسنا میگوید: با توجه به اتفاق ناگواری که هفته گذشته در شیراز افتاده بود و طی آن فیلمی از کشتار سگها به وسیله تزریق اسید و سم به نخاع آنها در شبکههای مجازی منتشر شده بود، امروز تعدادی از فعالان محیطزیست و حامیان حیوانات در مقابل ادارهکل محیطزیست خراسان رضوی تجمع کردهایم تا هر چه زودتر جلوی این اتفاقات در شیراز همچنین در مشهد گرفته شود.
وی ادامه میدهد: پس از مشاهده این فیلم، با محیطزیست و سازمان مدیریت پسماند شیراز تماس گرفته شد تا علت مشخص شود اما آنها ادعای بیخبری داشتند؛ پس از ارسال فیلم و مشاهده آن عنوان کردهاند که عمل کشتار سگ توسط اسید به وسیله شهرداری نبوده و پیمانکاران شرکت شهرکهای صنعتی شیراز این عمل را انجام دادهاند.
این فعال محیطزیست در خصوص اینکه آیا کشتار سگ با اسید در مشهد نیز اتفاق میافتد یا نه، اظهار میکند: در مشهد به طور میانگین در هر ساعت یک سگ با شیوههای غیر اصولی کشته میشود که متاسفانه این کشتار پشت درهای بسته اتفاق میافتد؛ دستورالعمل و قانون کشتار حیوانات ولگرد شهری در خصوص سگها اینگونه است که پس از بیهوشی و تزریق دارو به قلب یا مغز، حیوان میمیرد، اما مطمئن هستیم که کشتار با این شیوه انجام نمیشود، زیرا پول تمام شده برای کشتار هر سگ با این شیوه حدود 60 هزار تومان است.
وی اضافه میکند: اگر مبلغی که شهرداری برای این کار به پیمانکار میدهد حدود نصف این قیمت است، خواه یا ناخواه پیمانکار شیوه راحتتر و سودآورتری را برای کشتار انتخاب میکند.
کشمیری با بیان اینکه «اعتراض در نفس اقدام کشتار سگهاست زیرا هیچکسی حق ندارد جان این حیوانات را به جرم سگ بودن بگیرد»، میافزاید: دست بردن به چرخه طبیعت، نظم آن را از بین میبرد در صورتی که طبیعت خودش میتواند خود را حفظ کند؛ مدت 13 سال است که شهرداری مشهد سالی 7000 سگ را از بین میبرد یعنی در مجموع نزدیک به 72 هزار سگ تاکنون کشته شده و همانطور که مشاهده میکنیم، آمار هیچ کاهشی نیافته است؛ در حالی که اگر انسان در این زمینه دخالتی نکند جمعیت خود حیوانات با کنترل غذا، آب و لانه از حد مجاز بیشتر نمیشود.
سودآوری یکی از علل کشتار سگها
این فعال محیطزیست میگوید: در کشتار سگها سودآوری برای برخی افراد مطرح است؛ به طور مثال در سال گذشته پیمانکاری برای سودجویی بیشتر، سگهای ماده را از سطح شهر جمعآوری میکرد و آنها را به انبار انتقال داده سپس با بارور کردن آنها، سگهای به دنیا آمده را به سوله شهرداری برده و با کشتار هر سگ مبلغی را دریافت کرده و از این راه سود بیشتری را نیز کسب میکرده است، تمام این اعمال کرامت انسانی را زیر سوال میبرد.
کشمیری در خصوص عقیمسازی سگها با بیان اینکه «حیوانات هوشمند هستند و در صورت کمبود غذا میتوانند جمعیت خود را کنترل کنند»، میگوید: عقیمسازی سگها، یک نوع مسکن است اما راهحل درمانی در کنترل جمعیت نیست، راهحل اصلی این است که انسان در چرخه طبیعت دست نبرد و تنها منابع غذایی حیوانات را محدود کند اما هنگامی که شهرداری زبالهها را به هر جایی انتقال میدهد، حیوانات با تغذیه آنها زاد و ولد خود را افزایش میدهند؛ عقیمسازی سگها، آنها را از حق طبیعی خودشان محروم میکند، به طوری که یک حیوان به غیر از نیاز جنسی و تغذیه نیاز دیگری ندارد.
با عقیمسازی به جای کشتار موافقیم
او ادامه میدهد: عقیمسازی را به صورت گسترده نمیتوان انجام داد تا تمام سگها تحت پوشش این عمل قرار گیرند، اما باز هم میگوییم این کار به عنوان مسکن بسیار بهتر از کشتار است و در صورتی که جایگزین کشتار شود، با این امر موافقیم.
این مدافع حقوق حیوانات در خصوص همکاریهای ادارهکل محیطزیست، تصریح میکند: ادارهکل محیطزیست استان همیشه در کنار فعالان بوده اما متاسفانه مجری این امر نیست و تمام امور در دست شهرداری است؛ پیش از نوروز سال جاری نامهای در خصوص کشتار سگها توسط معصومه ابتکار، رییس سازمان محیطزیست کشور، تنظیم و از طریق محیطزیست استان به شهرداری مشهد فرستاده شد، اما هنوز شهرداری حتی پاسخ نامه معاون ریاست جمهوری را نداده است، مادیات و ابزار دست شهرداری است و هیچ پاسخی نمیدهد.
دنیا صادقی، یکی از مخالفان طرح عقیمسازی سگهای ولگرد، عنوان میکند: عقیمسازی بیفایده است، چون با این شیوه، جمعیت سگها کنترل نمیشود؛ در مجموع عوامل موثر بر جمعیت سگها آب، لانه و غذا هستند، آب و لانه قابل کنترل نیستند اما میتوان غذا را کنترل کرد؛ شهرداری بدون کنترل غذا و انتقال زبالهها به اطراف شهر کنترل جمعیت سگها را به دست پیمانکاران سپرده و آنها را میکشند، در صورتی که بتوان 50 درصد سگها را عقیم کرد، سگهای عقیم نشده به دلیل افزایش منابع غذایی و فضای زندگی، بیش از قبل زاد و ولد میکنند و در کنترل جمعیت هیچ فرقی حاصل نمیشود.
وی در خصوص راهحل کنترل جمعیت سگهای ولگرد، میگوید: یکی از راهحلها، محدود کردن منابع غذایی توسط شهرداری است اما در کل وجود سگ در شهر مشکلی ایجاد نمیکند زیرا سگ یکی از حیوانات بومی ایران است که اگر از شهر حذف شود، گرگها در اطراف شهر بیشتر میشوند؛ سگها جزو زنجیره حیات شهری هستند و حیات شهری با وجود آنها امکانپذیر است.
صادقی ادامه میدهد: حرف حساب ما با وزارت کشور این است که نباید بودجه مردم را برای این کار به شهرداری اختصاص دهد زیرا زمانی که بُعد مالی در این زمینه پررنگ شود سودجویی جای اعمال قانون را میگیرد و همانطور که مشاهده میکنیم افرادی را میبینیم که با اعمال وحشیانه سگها را میکشند؛ این اعمال تاثیر زیادی در سنگدل شدن آدمها و ایجاد خطرات بعدی در جامعه خواهد داشت، در مشهد به ازای کشتار هر سگ 50 هزار تومان دریافت میشود که در مجموع با کشتار سالانه 7000 سگ، به میزان 350 میلیون تومان از بودجه مردم برای کشتار سگها به هدر میرود.
او در خصوص عللی که موجب تصویب قانون کنترل جمعیت سگها در سال 87 شد، عنوان میکند: از علل تصویب این قانون، جلوگیری از انتقال بیماریها و ایجاد وحشت برای انسان بود اما غیر از هاری بیماری مشترکی از سگها به انسان منتقل نمیشود؛ در 15 سال اخیر هیچ گزارشی در خصوص انتقال این بیماری توسط سگهای شهری نبوده و تمام گزارشها از انتقال هاری توسط سگهای گله بوده است؛ در خصوص ایجاد رعب و وحشت این حیوانات در شهر نیز میتوان گفت این حیوان به موجودی که جثهاش بزرگتر از خودش باشد، حمله نمیکند مگر اینکه تحریک شود؛ به نظر من باید به جای کشتار سگها و هزینه بیش از اندازه، در مدارس و در بین مردم فرهنگ سازی انجام شود؛ نمیتوان به دلیل ترس بعضی از مردم، موجود زندهای را کشت یا حذف کرد.
به گزارش ایسنا، معترضان در پایان، وعده تجمع در مقابل شهرداری را در روزهای آتی دادند.
انتهای پیام
نظرات