• شنبه / ۲۹ فروردین ۱۳۹۴ / ۱۰:۳۷
  • دسته‌بندی: تولید و تجارت
  • کد خبر: 94012911191
  • خبرنگار : 71473

عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی ایران مطرح کرد

دو نرخی بودن ارز عامل مهم افزایش سودهای بانکی

دو نرخی بودن ارز عامل مهم افزایش سودهای بانکی

یک عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی ایران با تاکید بر نقش بانک‌ها در بالا‌بردن سودهای بانکی عنوان کرد: کاهش نرخ سود بانکی به عوامل متعددی از جمله تورم و دو نرخی بودن ارز بستگی دارد.

یک عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی ایران با تاکید بر نقش بانک‌ها در بالا‌بردن سودهای بانکی عنوان کرد: کاهش نرخ سود بانکی به عوامل متعددی از جمله تورم و دو نرخی بودن ارز بستگی دارد.

علی نقیب در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، درباره‌ی کاهش و تعدیل نرخ سودهای بانکی که از سوی بانک مرکزی و همچنین رییس جمهور مورد تاکید قرار گرفته است، عنوان کرد: تعدیل نرخ سودهای بانکی به دلیل حمایت از تولید ملی می‌تواند اتفاق بسیار مفیدی باشد.

وی افزود: نرخ‌های سودهای بانکی در حال حاضر برای تولید کشور سم است و تنها این نرخ‌ها برای واردات و دلال‌ها منافع دارد.

این فعال اقتصادی ادامه داد: متاسفانه با وجود این‌که شعار حمایت از تولید را می‌دهیم اما آنچه در عمل اتفاق می‌افتد که نرخ سود بانک‌ها به 25، 26 و 28 درصد رسیده است. همانگونه‌ای که رییس جمهور تاکید کردند باید نرخ سود بانک‌ها تعدیل شود و به زیر 18 درصد برسد، چرا که این در آن زمان است که می‌توان گفت نرخ رشد داخلی را به همراه خواهیم داشت.

وی با اشاره به دلایل اصلی بالارفتن نرخ سود بانک‌ها گفت: از عوامل اصلی این اتفاق می‌توان به دو نرخی‌بودن ارز و این‌که بازار ارز تبدیل به بازار سیاه شده است اشاره کرد. این اتفاق باعث شد که ارزش پول ملی به شدت افت پیدا کند که از سویی دیگر باعث شد بهره بانک‌ها افزایش پیدا کند.

نقیب اضافه کرد: البته متاسفانه خود بانک‌ها در بالا‌رفتن نرخ سودها تاثیر‌گذار بودند و به این اتفاق دامن زدند. بانک‌ها به دلیل منافع شخصی‌شان به صنایع لطمه زدند.

این عضو هیات نمایندگان مساله‌ی تورم، واردات بی‌رویه و قاچاق را از دیگر عوامل مهم و تاثیر‌گذار در بالا‌رفتن نرخ سودهای بانکی عنوان کرد.

نقیب ادامه داد: اعتقاد من این است که بانک‌ها باید از دادن وام به شرکت‌های زیرمجموعه‌شان دست بردارند و پول ملی را وارد مسائل غیرتولیدی نکنند و کار بانکداری انجام دهند.

وی همچنین با اشاره به نقش بانک مرکزی در کنترل نرخ سودهای بانکی افزود: شورای عالی پول و شورای اقتصاد باید در این زمینه تصمیم‌گیری کند و وظیفه‌ی بانک مرکزی است که نظارت و کنترل بر نرخ سودهای بانکی را انجام دهند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha