دفترچه یاداشت «آلن تورینگ» ریاضیدان بزرگ بریتانیایی، در بونهاماس نیویورک چوب حراج خورد.
به گزارش سرویس علمی ایسنا، این دفترچه، دستنوشتهای نایاب درباره منطق نمادین و ریاضیات است که در طول جنگ جهانی دوم نوشته شده و قرار است به بهای یک میلیون و 25 هزار دلار به فروش برسد.
ارجاعات انجامشده به آثار قبلی نشان میدهد، تورینگ این دفترچه را پیش از سال 1942 و در بلچلی پارک (مرکز کدشکنی انگلستان) یادداشت کرده، یعنی زمانی که وی بر روی شکستن کد انیگمای آلمانها کار میکرد. شکستن این کد، اطلاعات ارزشمندی در اختیار متفقین قرار داد و به کوتاهکردن زمان جنگ جهانی دوم کمک کرد.
این دفترچه یادداشت 56 صفحهای، از فروش باز مانده بود، زیرا صفحات خالی موجود در وسط آن توسط روبین اولیور گاندی (1919-1995)، ریاضیدان و منطقدان بریتانیایی، برای ژورنال شخصی وی به کار رفته بود. این دفترچه به همراه مقالاتی پس از مرگ تورینگ در سال 1954 به گاندی به ارث رسید.
موضوع آن، افکار تورینگ درباره منطق نمادین و ریاضیات است که بر پایه بحثهای وی با لودویگ ویتگنشتاین (فیلسوف اتریشی-بریتانیایی) در سال 1939 نوشته شده است.
این حراج بخشی از فروش «کتابهای زیبا و دستنوشتههای بونهاماس» است که قسمتی از آن صرف امور خیریه میشود.
آلن ماتیسون تورینگ (۲۳ ژوئن ۱۹۱۲ — ۷ ژوئن ۱۹۵۴) ریاضیدان، دانشمند رایانه، منطقدان، فیلسوف، زیست-ریاضیدان، و رمزنگار بریتانیایی بود.
تورینگ به عنوان پدر علم محاسبه نوین و هوش مصنوعی شناخته شده و مهمترین جایزه علمی رایانه به افتخار وی جایزه تورینگ نام گرفته است. وی دارای نشان ویژه سلطنتی انگلستان و نیز عضو پیوسته کالج سلطنتی بود.
تورینگ به کمک ماشین تورینگ فورمولاسیون موثری برای روش الگوریتم و محاسبه تهیه کرد؛ تورینگ سهم مؤثر و محرکی در زمینهٔ هوش مصنوعی ارائه کرد.
انتهای پیام
نظرات