• دوشنبه / ۳ فروردین ۱۳۹۴ / ۱۱:۱۱
  • دسته‌بندی: عمران و اشتغال
  • کد خبر: 94010300426

نگاهی به حمل‌و‌نقل در سالی که گذشت

از نخستین راه‌آهن سریع‌السیر تا ممنوعیت ورود هواپیماهای پیر

از نخستین راه‌آهن سریع‌السیر تا ممنوعیت ورود هواپیماهای پیر

تامین زیربناهای حمل و نقل از منظر توسعه اقتصادی کشور موضوعی محوری است که از اهمیت ویژه‌ای در اقتصاد کلان و خرد برخوردار است.

تامین زیربناهای حمل و نقل از منظر توسعه اقتصادی کشور موضوعی محوری است که از اهمیت ویژه‌ای در اقتصاد کلان و خرد برخوردار است.

به گزارش ایسنا، حمل و نقل زیربنای توسعه در کشور است و می‌تواند سهم بسزایی در توسعه اقتصادی یک کشور داشته باشد که یکی از آنها افزایش ترانزیت و به تبع آن افزایش درآمد است؛ از این رو حمل و نقل می‌تواند مهم‌ترین پارامتر برای توسعه زیرساخت در یک کشور محسوب شود؛ در همین راستا حمل و نقل یکی از برنامه های مهم دولت و وزارت راه و شهرسازی در سال ۹۳ بوده است.

مهم‌ترین اقدامات وزارت راه و شهرسازی در حوزه حمل و نقل در سالی که گذشت در زیر به صورت خلاصه مرور شده است:

*برای نخستین بار تردد شناورهای بزرگ با ظرفیت بیش از ۲۲۰ صندلی جهت تردد در مسیر بندرعباس – هرمز کلید خورد.

حضور شناورهای بزرگ مسافری برای کاهش ازدحام جمعیت در بنادر شهید حقانی و هرمز بسیار موثر است. بندر شهید حقانی به عنوان بزرگترین بندر مسافری کشور شناخته می‌شود که در حال حاضر با بهره برداری از ۱۰ پست اسکله قابلیت پهلوگیری همزمان بیش از ۲۰ شناور مسافری را دارد و علاوه بر این، یک پست اسکله دیگر نیز امکان پهلوگیری دو شناور برای سوخت گیری را فراهم کرده است.

*بهره برداری از ۹ دستگاه واگن مسافری ۶ تخته تولید داخل با سرعت ۱۶۰ کیلومتر

با توجه به اینکه متوسط عمر واگن در کشور ۳۰ سال است افزایش جابجایی مسافر از ۲۸ میلیون نفر به ۴۱ میلیون نفر از جمله اهداف تدوین شده در حوزه ریلی است که تحقق آن نیازمند ورود ۷۰۰ واگن مسافری به ناوگان ریلی کشور است.

در صورتی که ۷۰۰ میلیون تن بار از طریق حوزه ریلی جابجا شود صرفه جویی حاصل از سوخت این مساله رقمی بیش از رقم یارانه ای نقدی است که دولت اکنون پرداخت می کند.

*امضای تفاهم نامه احداث ترمینال بین المللی فرودگاه شهید مدنی تبریز

بر اساس این تفاهم نامه ترمینال بین المللی فرودگاه شهید مدنی تبریز به مساحت ۱۴ هزار مترمربع با برآورد هزینه ۴۰۰ میلیارد ریال توسط شهرداری تبریز سرمایه گذاری می شود، این مشارکت به صورت BOT، با تعیین مدت دو سال برای احداث ترمینال بین المللی خواهد بود.

*راه اندزی سیستم پذیرش مسافر و صدور کارت پرواز الکترونیکی در فرودگاه بین المللی امام خمینی (ره)

مسافران می توانند بدون مراجعه به گیت نسبت به دریافت کارت پرواز خود از دستگاه های الکترونیکی اقدام کنند

*افتتاح ۳۰ کیلومتر از بزرگراه چهار خطه خرم آباد- کوه دشت

*ابلاغ دستورالعمل نحوه مشارکت در ساخت و نگهداری راه های روستایی

در اجرای بند ۸ اصل ۳ قانون اساسی و بند ۴ سیاست های کلی نظام در بخش حمل و نقل و بند ۱ سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی از سوی وزیر راه و شهرسازی ابلاغ شد.

*بهره برداری از ۲۷۳ طرح عمرانی از جمله ۱۳۰۰ کیلومتر جاده در دهه فجر

*تصویب فاینانس برقی کردن راه آهن تهران-مشهد در شورای اقتصاد در راستای سیاست های اقتصاد مقاومتی

با امضای این قرارداد اصلاح و احداث خط موجود برای سرعت ۲۰۰ کیلومتر بر ساعت، احداث شبکه برقی راه آهن برای سرعت ۲۵۰ کیلومتر بر ساعت و تعمیر و نگهداری ۷۰ دستگاه لکوموتیو برقی به عهده کنسرسیوم ایرانی – چینی گذاشته شد.

*پهلو گیری نخستین کشتی لاینر پس از لغو تحریم ها در بزرگترین بندر کانتینری کشور

این کشتی دارای ظرفیت ۶ هزار TEU(واحد شمارش کانتینر) کانتینر، ۲۶۰ متر طولو ۳۳ متر عرض است.

با از سر گیری تردد مستقیم خطوط معتبر کشتیرانی جهان در بندر شهید رجایی فاصله دستیابی به کالاها به میزان هفت روز کاهش می یابد.

این تبادل مستقیم محموله ها بین ۴۰ تا ۱۰۰ دلار در هر تن هزینه تمام شده کالا را کاهش می دهد.

*تفاهم ایران و قزاقستان در حوزه های بانکی، حمل و نقل، سرمایه گذاری و صنعت و معدن

بر اساس این تفاهم نامه بر لزوم توسعه همکاری ها به منظور فعال سازی همکاری و افزایش سطح آن، تشویق سرمایه گذاری بخش خصوصی برای مشارکت در پروژه های اقتصادی نظیر نفت، گاز و پتروشیمی، صنعت و استخراج معدن، کشاورزی و گردشگری تاکید و اتخاذ تدابیر تکمیلی و استفاده از امکانات موجود برای بهبود گردش کالا ضروری دانسته شد.

*آغاز عملیات چهار بانده کردن جاده خواف- رشتخوار و افتتاح پروژه های راه سازی شهرستان خواف

این مسیر ۶۰ کیلومتر طول دارد و با توجه به تعدد کامیون های عبوری و با هدف ایمنی رفت و آمد و حمل و نقل عمومی انجام می‌گیرد. مرحله اول این طرح که شامل ۲۵ کیلومتر است ۳۰۰ میلیارد ریال هزینه در بر دارد.

این منطقه علاوه بر معادن طبیعی دارای خاک حاصلخیز و نیروی فعال است که می تواند دروازه ای برای صادرات به کشورهای افغانستان، ترکمنستان، تاجیکستان و دیگر کشورهای آسیای میانه باشد.

*ورود نخستین قطار حامل گردشگران اروپایی از مرز ریلی رازی به ایران

به منظور بازدید از شهرهای تاریخی کشورمان قطار حامل گردشگران اروپایی از کشورهای آلمان، روسیه، سوئیس، دانمارک، انگلستان، استرالیا، سنگاپور و ترکیه در قالب دو گروه ۷۸ نفره وارد ایران شد.

*پرواز تفریحی گردشگران اروپایی با بوئینگ ۷۴۷ اس پی بر فراز آسمان ایران

در حال حاضر تنها بوئینگ ۷۴۷ اس پی مسافری جهان در اختیار شرکت هواپیمایی جمهوری اسلامی (هما) است.

گردشگرانی از کشورهای مختلف از جمله آمریکا، آلمان، ایتالیا، فرانسه، اسپانیا، چین، ژاپن و بلژیک که علاقه‌مند به پرواز با هواپیماهای خاص هستند با سفر به ایران پرواز با تنها بوئینگ ۷۴۷ اس پی مسافری جهان را که متعلق به شرکت هواپیمایی جمهوری اسلامی (هما) است تجربه کردند.

*فرود پهن پیکرترین هواپیمای مسافری جهان توسط خلبان ایرانی در فرودگاه بین المللی امام خمینی(ره)

با فرود ایرباس ۳۸۰ بزرگترین هواپیمای مسافری جهان با هدایت خلبان ایرانی، نام فرودگاه بین المللی امام خمینی به عنوان چهل و دومین فرودگاه که توانایی پذیرش غول پیکر ترین هواپیمای مسافربری دنیا را پیدا کرده ثبت شد. این هواپیما برای نشست و برخاست به فرودگاه های ویژه با باندهای پروازی مخصوص و مسیرهای خزش با عرض بالا نیاز دارد.

*صدور ۳۰ میلیون تن کالا از مرزهای زمینی و آبی کشور در شش ماهه اول ۹۳ به سایر کشورها

طی شش ماه سال گذشته در مجموع ۲۱ میلیون و ۵۰۰ هزار تن کالای نفتی و غیر نفتی از مرزهای زمینی و آبی وارد شد و ۳۰ میلیون و ۸۰۰ هزار تن کالا از مرزهای کشور صادر شده است که نسبت به مدت مشابه در سال گذشته میزان واردات ۱۹.۶ درصد افزایش و صادرات کالا ۵ درصد افزایش داشته است.

*ورود کشتی ۵ هزار تنی روسیه به بندر آستارا برای نخستین بار

برای نخستین بار کشتی ۵ هزار تنی روسیه پس از طی مسیر ۲۱ روزه از بندر آستاراخان در دریای خزر وارد بندر خصوصی آستارا در استان گیلان شد. این نخستین کشتی با این حجم بار است که وارد این بندر در شمال استان گیلان می شود.

*افتتاح پروژه خط آهن ایران – ترکمنستان- قزاقستان با حضور سه رئیس جمهور

پروژه خط آهن ۹۲۰ کیلومتری ایران- ترکمنستان- قزاقستان افتتاح و از این پس آسیای مرکزی به خلیج فارس از طریق خط آهن ایران پیوند می خورد. با راه اندازی خط ریلی ایران- ترکمنستان – قزاقستان بیش از ۶۰۰ کیلومتر از طول مسیر حمل و نقل بین المللی کشورهای مشترک المنافع تا خلیج فارس و اروپا کاسته می شود. خط ریلی جدید تاثیر قابل توجهی در ترانزیت و رشد حجم تجارت در کشورهای منطقه خواهد داشت و زمان و هزینه های حمل بار را کاهش می دهد. این خط آهن به عنوان کریدور شمال – جنوب از شهر اوزن (UZEN) در قزاقستان تا قزل قایا در مرز قزاقستان و ترکمنستان و از آن نقطه تا شهر برکت در ترکمنستان و از برکت تا اترک و اینچه برون در مرز ایران و ترکمنستان و از اینچه برون تا شهر گرگان ساخته شد.

*جذب یک هزار و ۴۷۵ میلیارد ریال سرمایه بخش خصوصی در بندر امام خمینی (ره)

منطقه ویژه اقتصادی بندر امام خمینی با انعقاد ۹ فقره قرارداد سرمایه گذاری تا آذرماه امسال، موفق به جذب بیش از یک میلیون و ۴۷۵ هزار میلیارد ریال سرمایه گذاری بخش خصوصی شده است.

*اختصاص ۲۰ هزار میلیارد ریال به بهسازی جاده های کشور

رفع نقاط پر حادثه، انجام روکش آسفالت، اجرای عملیات حفاظتی و ایمن سازی جاده های کشور از سرفصل های هزینه ای این اعتبار است.

*ورود ۱۲ هواپیمای جدید در شرایط تحریم

بیش از ۱۲ هواپیمای جدید وارد کشور شده است و با توافقات انجام گرفته دسترسی به خرید قطعه نیز بیشتر شده است، ضمن اینکه در سال گذشته شرکت هواپیمایی بوئینگ برخی مدارک و نقشه های هوانوردی را به طور مستقیم در اختیار شرکت های هواپیمایی ایرانی قرار داد.

*تصویب ممنوعیت واردات هواپیمای بیش از ۱۵ سال سن به ناوگان هوایی

با رونمایی از دستورالعمل تاسیس و فعالیت شرکت های هواپیمایی، به ایرلاین ها اجازه ورود هواپیمای با عمر بیش از ۱۵ سال داده نخواهد شد. در حالی که در گذشته یک ایرلاین می توانست یک هواپیمای با عمر ۴۰ سال را وارد کند.

*اختصاص ۲۵۰ میلیارد ریال برای بازسازی پل های بزرگ روستایی

*آغاز عملیات اجرایی بخش نخست فاز ۳ طرح توسعه بندر شهید رجایی با سرمایه گذاری ۷۰ میلیون دلاری

بخش نخست فاز ۳ شامل ۴۴۲ متر مساحت اسکله به عمق ۱۶ متر و لایروبی یک میلیون و ۶۵۰ هزار متر مکعب لایروبی غرب حوضچه سوم این بندر می باشد که عملیات اجرایی آن آغاز شده است.

*بهره برداری از ۱۵ پروژه دریایی و بندری در هرمزگان با اعتباری حدود یک هزار و ۲۰۰ میلیارد ریال

احداث پایانه ترانزیتی و صادراتی به وسعت ۱۱.۵ هکتار و مخازن نگهداری فرآورده های نفتی به وسعت حدود ۳ هکتار از جمله طرح های عمرانی حوزه سرمایه گذاری در بزرگترین بندر تجاری کشور از این پروژه ها است که مورد بهره برداری قرار گرفت.

*افتتاح ۶۳۳ طرح در حوزه راه های روستایی سراسر کشور با اعتبار بیش از ۷۰۰ میلیارد تومان

با اجرای این طرح ها ۱۳۰۰ روستا از مزایای آن بهره مند می شوند.

*افتتاح نخستین باند پروازی چهار کیلومتری بتنی کشور در فرودگاه تبریز با اعتباری بالغ بر ۴۰۰ میلیارد ریال

پروژه بازسازی باند اصلی فرودگاه بین المللی شهید مدنی تبریز برای اولین بار به صورت بتنی و با استفاده از روش دال بتنی ساده توسط دستگاه فنیشر بتنی به عرض ۱۵ متر طراحی و اجرا شده است که قابلیت پذیرش پروازهای پهن پیکر تا رده بوئینگ ۷۴۷ را دارد.

*بهره برداری بخشی از آزادراه حرم تا حرم (حد فاصل قم تا گرمسار به طول ۱۵۲ کیلومتر) با حضور رئیس جمهور

آزادراه حرم تا حرم حد فاصل قم تا گرمسار به طول ۱۵۲ کیلومتر است که موجب کاهش ۸۵۵ کیلومتری مسیر موجود خواهد شد و طبق مطالعات انجام شده با احداث این آزادراه یک و نیم ساعت در زمان سیر خودروهای سبک و دو و نیم ساعت در زمان سفر خودروهای سنگین صرفه جویی می شود.

براساس گزارش وزارت راه و شهرسازی، صرفه جویی در مصرف سوخت، استهلاک، کاهش تصادفات، حفظ محیط زیست، سفر ایمن و روان و افزایش ایمنی از دیگر مزایای بهره برداری از این آزادراه است. ارزش این آزادراه بیش از هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان است.

*آغاز عملیات اجرایی نخستین قطار سریع السیر کشور

عملیات اجرایی نخستین قطار سریع السیر کشور در مسیر تهران- قم – اصفهان ۶ اسفند سال گذشته با دستور رئیس جمهور آغاز شد.

این خط آهن طی ۴ سال به طول ۴۱۰ کیلومتر و سرعت ۳۰۰ کیلومتر در ساعت ساخته می شود به طوریکه مسیر تهران تا اصفهان در مدت ۱۰۵ دقیقه سیر خواهد شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha