• چهارشنبه / ۲۰ اسفند ۱۳۹۳ / ۱۱:۲۷
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 93122011948
  • خبرنگار : 30057

ابراز نگرانی شدید وزیر اسبق ارتباطات از وضعیت سازمان فضایی

ایجاد مرکز ملی فضایی غیرقانونی است/برخی همزمان برای بود و نبود سازمان فضایی کف می‌زنند!

ایجاد مرکز ملی فضایی غیرقانونی است/برخی همزمان برای بود و نبود سازمان فضایی کف می‌زنند!

وزیر اسبق ارتباطات و فناوری اطلاعات با ابراز این عقیده که ایجاد مرکز ملی فضایی، غیرقانونی است، گفت: شورای عالی فضایی نمی‌تواند به معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری منتقل شود و این امر یکی از نگرانی‌های ما بوده و رو مذاکراتی با مسوولان دولت داریم تا راهکاری پیدا کنیم.

وزیر اسبق ارتباطات و فناوری اطلاعات با ابراز این عقیده که ایجاد مرکز ملی فضایی، غیرقانونی است، گفت: شورای عالی فضایی نمی‌تواند به معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری منتقل شود و این امر یکی از نگرانی‌های ما بوده و رو مذاکراتی با مسوولان دولت داریم تا راهکاری پیدا کنیم.

به گزارش خبرنگار فناوری ایسنا، دکتر محمد سلیمانی که در همایش «در مسیر پیشرفت، توقف ممنوع( آینده فضایی کشور در هاله‌ای از ابهام) در دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی سخن می گفت با اشاره به تلاش‌های صورت گرفته در حوزه فناوری‌های فضایی، افزود: مسیر زیادی در این زمینه طی شده است ولی باید توجه داشت که با پول دادن مشکلی حل نخواهد شد بلکه با پول نگرفتن و داشتن انگیزه و ایده عالی است که پیشرفت حاصل می‌شود.

وی با تاکید بر اینکه اگر به دانش فضایی دست یابیم عظمتی برای کشور و نظام خواهد بود، اظهار داشت: همه ما از وضعیتی که برای سازمان فضایی کشور ایجاد شده است نگران هستیم.

سلیمانی با بیان اینکه در اکثر کشورهای دنیا، سازمان فضایی زیر نظر رییس‌جمهور اداره می‌شود، گفت: این بهترین وضعیت برای سازمان‌های فضایی است ولی در کشور ما با ایجاد مرکز ملی فضایی زیر نظر معاونت علمی و فناوری رییس‌جمهوری احتمال نزول و سقوط فعالیت‌های فضایی وجود دارد.

وزیر اسبق ارتباطات و فناوری اطلاعات اضافه کرد: سازمان فضایی زیر نظر وزیر ارتباطات است و به انتقال آن به معاونت علمی به معنای این است که وزیر ارتباطات ذیل معاونت علمی فعالیت خواهد کرد.

وی با بیان اینکه دولت قبل نیز در خصوص این سازمان دچار اشتباه شده بود، ادامه داد: در دولت قبل اعلام شد سازمان فضایی زیر نظر رئیس‌جمهور است و تشکیلات آن در نهاد ریاست جمهوری شکل گرفت و همان کسانی که برای بودن سازمان فضایی دست زدند حالا هم برای انحلال آن کف می‌زنند!

سلیمانی وابستگی سازمان فضایی به شرکت مخابرات را یک فرصت دانست و گفت: از آنجایی که این شرکت توانایی مالی زیادی دارد، قادر به توسعه این فناوری در کشور است.

وزیر اسبق ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: سهم دولت از میزان اعتباراتی که از سوی مشترکان به اپراتورها واریز می‌شود، 5 هزار میلیارد تومان است و در سال گذشته مجلس شورای اسلامی پیشنهاد کرد که این اعتبارات صرف فناوری‌های اطلاعات و فضایی شود که اگر 10 درصد این اعتبارات به فناوری فضایی اختصاص یابد کشور به لحاظ تامین مالی به مشکلی برنخواهد خورد.

سلیمانی در ادامه با غیر قانونی خواندن ایجاد مرکز ملی فضایی، خاطر نشان کرد: شورای عالی فضایی نمی‌تواند به معاونت علمی منتقل شود چون دبیرخانه آن در وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات است.

این نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: در حال حاضر مذاکراتی با مسئولان دولت داریم تا بتوانیم راهکاری را در این زمینه پیدا کنیم.

سلیمانی با تاکید بر ضرورت ادامه تحقیقات فضایی در کشور تاکید کرد: در تحقیقات، راهی جز هزینه کردن نداریم چون مساله این است که می‌خواهیم عقب ماندگی ۲۰۰ تا 3۰۰ ساله را جبران کنیم و گاهی مجبور به موازی کاری می‌شویم که در آن پول نیست.

وی تأکیدکرد: پول در کشور زیاد است ولی اگر این پول را در دست توانمند مهندسان و دانشجویان نخبه کشور قرار دهیم می‌توانیم به صورت موازی ماهواره‌هایی را بسازیم که دارای عملکرد خوبی باشند.

سلیمانی اضافه کرد: ما در مرحله تحقیقات و در مرحله توانمند سازی کشور باید نگاه به آرمان‌ها داشته باشیم و بتوانیم از ماهواره‌ها تولید ثروت و خدمات کنیم و شاید در این راه ناگزیر به موازی کاری شویم.

وی فناوری فضایی را پرخطر و هزینه‌بر توصیف کرد و ادامه داد: ریسک فضا زیاد است ولی داستان ریختن ماست در دریا است که اگر بشود دستاوردهای زیادی در پی خواهد داشت و اگر می‌خواهیم سربلند شویم باید وارد فضا شویم، سرمایه گذاری کنیم و تحمل و صبر داشته باشیم.

سلیمانی با بیان اینکه اشتغال جوانان در حوزه فضا می‌تواند کمک زیادی به پیشرفت آن کند،گفت: اگردو هزار نفر به این حوزه وارد شوند قطعا ما به رشد و تعالی در حوزه فضا می‌رسیم.

وی به برگزاری همایش‌ها و کنفرانس‌های هزینه‌بر اشاره کرد و گفت: برگزاری همایش‌ها و کنفرانس‌ها در ماه آخر سال و در همین اسفند ماه بیهوده است و اگر پول این همایش‌ها به محققین و دانشجویان داده شود، این محققان می‌توانند ناممکن‌ها را ممکن سازنند.

سلیمانی به ارتباط صنعت و دانشگاه اشاره کرد و افزود: دانشجویان در جوانی فرصت‌های زیادی دارند و آنها نباید دغدغه کار داشته باشند باید به فکر توانمند سازی خود باشند .جوانان ما باید مطالبه پیشرفت کنند اگر در مورد هوافضا مطالبه توسعه داشته باشند پیشرفت حاصل خواهد شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۳-۱۲-۲۰ ۱۶:۱۱

جالبه کشوري که 100 ميليارد تومن نمي تونه در فضا هزينه کنه ولي اختلاس هاي هزار ميلياردي داره مي خواهد قدرت فضايي بشه!! حداقل به اندازه فوتبال به علم و تکنولوژي احترام بزاريد....شرم آوره

avatar
۱۳۹۳-۱۲-۲۰ ۱۶:۱۴

اين نشد برنامه فضاييي که؟؟!! هرسال دهه فجر يک ماهواره با ماهواره بر قديمي و سبک سفير در مدار leo قرا ميديد و بعد ميگيد پيشرفت هاي چشمگير داشتيم الان بايد ماهواره بر سيمرغ هم ازمايش کرده باشيد و رو پروژه هاي بعدي کار کنيد نه که هنوز بگيد تکليف برنامه هاي فضايي مشخص نيست يا بگيد يک سري کف مي زنند يک سري نه!!! مسئولين کشور بايد تصميم بزرگي بگيرند که آيا ايران بايد برنامه فضايي داشته باشد يا نه؟ اگر جواب مثبت هست برنامه فضايي نياز به يک مديرت جامع و قوي و سرمايه گذاري اصولي هست و همچنين تعامل با دانشگاه و صنعت. به هند نگاه کنيد کشوري با اون همه مشکلات و جمعيت زياد و فقير و چون اراده کرد الان در آسيا يکي از پيشرفته ترين برنانه هاي فضايي را دارد.الان هم بعضي از همسايه هاي ما مثل ترکيه به صورت چراغ خاموش دارند در صنعت فضايي سرمايه گذاري ميکنند يه وقت چند سال ديگه شما هنوز درگير موشک سفير نباشيد يا اين که دگير اين باشيد که سازمان فضايي زير نظر رياست جمهوري باشد يا جاي ديگر!! بايد از اون روز ترسيد که کشور هاي دور اطراف ما در علوم پيشرفت ميکنند و ما هنوز در گير مسايل پيش پا افتاده هستيم

avatar
۱۳۹۳-۱۲-۲۰ ۱۶:۱۵

حتي در کشورهاي ابرقدرت هم هنوز سازمان فضايي دولتي هست حتي ناسا بودجه هاي دولتي ميليارد دلاري د اره دخل ايران مخابرات رو خصوصي کردن عملا ورشکسته شده قيمت اينترنتش سه برابر شده شبانه رو هم حذف کرده در اين وضع اقتصاد ايران خصوصي کردن سازمان فضايي يعني انحلال بدون سر و صداي برنامه هاي فضايي