وارد شهر که بشوی با وجود پیشرفتهای شهری هنوز هم میتوانی گذشته را در این شهر ببینی. شهری که در طبقه پایین هر خانه آن، کارگاه سفالگری آن خانواده قرار دارد و این کارگاهها درآمد خانوادهها را تامین می کنند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، منطقه همدان، هنر سفالگری نسل به نسل به مردم شهر لالجین رسیده و سفالگری، هنر آبا و اجدادی مردم این شهر است و برخلاف سفالهای چینی که اکنون در بازار ایران فراوان شدهاند، از کیفیت و اصالت بسیاری برخوردارند و هنوز هم مردم لالجین برای ساخت سفالهای زیبایشان از چرخهای دستی استفاده میکنند.
این شهر در شمال استان همدان و از توابع شهرستان بهار است. جمعیت این شهر 14 هزار و 724 نفر است و شغل اکثریت مردم این شهر سفالگری و بعد از آن کشاورزی است. این شهر به عنوان مرکز سفال ایران معرفی شده و رتبه اول صادرات سفال را در کشور به خود اختصاص داده است.
حضور در این شهر و دیدن کارگاههای قدیمی سفالگری، آشنا شدن با مراحل ساخت یک سفال و در انتها خرید سفالهای بسیار زیبای آن، خاطرههای بسیار خوبی در اذهان مسافران باقی خواهد گذاشت به طوریکه مشتاقانه در سفرهای بعدی، باز هم این شهر را در مقصد سفرهای خود قرار می دهند.
لالجین حرف اول را در سفالگری می زند
معاون صنایع دستی سازمان میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری استان همدان به خبرنگار ایسنا گفت: استان همدان با توجه به قدمت و پیشینه تاریخی خود، دارای ظرفیت و پتانسیل فراوانی در زمینه صنایع دستی است.
"علیرضا قاسمی" با بیان اینکه 34 هزار نفر در استان همدان در 155 رشته صنایع دستی فعالیت میکنند، افزود: در حال حاضر در استان همدان 22 هزار کارگاه در رشتههای مختلف صنایع دستی دایر است.
وی تصریح کرد: رشتههای فعال صنایع دستی در استان همدان شامل سفالگری، مبلمان، منبت، معرق، سرامیک، مصنوعات سنگها، چرم، زیراندازهای سنتی و بسیاری رشتههای دیگر است و استان همدان و شهر لالجین در زمینه سفالگری حرف اول را در کشور می زند.
قاسمی تاکید کرد: خاک شهر لالجین به علت قابلیتها و ویژگیهای خاص آن، بسیار مناسب سفالگری است اما متاسفانه از آن برای ساخت مصالح دیگر همچون آجر نیز استفاده می شود که با تعاملات و صحبتهای انجام شده، قرار بر جلوگیری از استفاده بی رویه از خاک این شهر شده است.
وی خاطرنشان کرد: تنها مشکل در زمینه سفالگری این شهر، نبود فرهنگ بسته بندی مناسب و استاندارد با برند خاص شهر و استان برای محصولات است. آموزشها و تلاشهای بسیار خوبی در ایجاد این فرهنگ صورت گرفته و انشاءالله به زودی شاهد رفع این مشکل خواهیم بود.
قاسمی همچنین بیان کرد: با توجه به فرا رسیدن ایام نوروز و حضور مسافران نوروزی در استان همدان، در هر شهری از استان بازارچه صنایع دستی برپا خواهد شد تا مسافران عزیز بتوانند به راحتی از این بازارچهها سوغاتی و محصولات صنایع دستی دلخواه خود را تهیه کنند.
وی در پایان گفت: در همدان نیز در محل دو اثر باستانی برجسته شهر یعنی تپه هگمتانه و آرامگاه باباطاهر و یکی از اماکن گردشگری شهر این بازارچهها برپا خواهند شد همچنین نمایشگاه دائمی صنایع دستی در محل تله کابین گنجنامه یکی دیگر از محلهای خرید سوغاتی و محصولات صنایع دستی است.
انتهای پیام
نظرات