• شنبه / ۱۶ اسفند ۱۳۹۳ / ۱۲:۳۴
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 93121609261

حسگری که بیماری را بو می‌کشد

حسگری که بیماری را بو می‌کشد

یک شرکت آمریکایی از تولید حسگری خبر داده که تنها با استفاده از تلفن همراه هوشمند، علائم هشدارآمیز بیماری را شناسایی و اطلاع‌رسانی می‌کند.

یک شرکت آمریکایی از تولید حسگری خبر داده که تنها با استفاده از تلفن همراه هوشمند، علائم هشدارآمیز بیماری را شناسایی و اطلاع‌رسانی می‌کند.

به گزارش سرویس علمی ایسنا، تشخیص بیماری در مراحل اولیه از اهمیت بسیاری برخوردار بوده و می‌تواند شانس بهبود بیمار را افزایش دهد.

حسگر شرکت BoydSense می‌تواند گازها و مولکوهای منتشر شده در تنفس انسان را که نشانگر بیماری است، شناسایی کند. سپس از یک نرم‌افزار و الگوریت‌های پیش‌بینی پیشرفته به همراه یک برنامه مرتبط، برای نمایش نابهنجاری‌ها استفاده می‌شود.

ترکیبات آلی فرار درون‌زا (VOCs) یا از طریق فعالیت متابولیکی روزمره یا توسط بیماری‌های درون بدن آزاد می‌شوند؛ این ترکیبات پس از تولید، به درون خون رفته و در ادرار یا تنفس آزاد می‌شوند.

برخی ترکیبات مانند کربن بطور طبیعی آزاد می‌شوند، از این رو محققان شرکت BoydSense نرم‌افزاری طراحی کردند که می‌تواند تشخیص دهد چه زمانی سطح یک گاز یا ترکیب از میزان عادی بیشتر است.

این حسگر از الگوریت‌های پیش‌بینی‌کننده برای تبدیل این داده‌ها استفاده می‌کند تا بیماران و پزشکان بتوانند معنی نتایج آن را دریابند؛ برای مثال، در صورت افزودن حسگر به گوشی تلفن همراه، بیمار می‌تواند تنفس خود را به ثبت رسانده و نتایج را بطور خودکار برای پزشک ارسال کنند.

بطور خاص، حسگرها بر اساس تحلیلگرهای گاز تنفسی رایج ساخته می‌شوند که برای شناسایی علائم اولیه دیابت و حتی سرطان ریه مورد استفاده قرار می‌گیرند.

این حسگر علاوه بر شناسایی ترکیبات فرار می‌تواند برای تشخیص ترکیبات منتشر شده توسط مواد غذایی فاسد نیز بکار گرفته شود؛ برای مثال، ‌می‌توان این حسگر را به تلفن همراه متصل و در یخچال یا کابینت قرار داد و در مورد سلامت مواد غذایی اطلاعات کسب کرد.

امید است پردازش پیچیده توسط دستگاه، از ارائه نتایج غلط در مورد بیماری افراد خودداری کند.

مدل اولیه این حسگر در کنگره جهانی تلفن همراه در بارسلونا ارائه شده است و سازندگان امیدوارند بتوانند فناوری خود را تا پایان سال جاری به بازار عرضه کنند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha