• شنبه / ۱۶ اسفند ۱۳۹۳ / ۱۱:۱۰
  • دسته‌بندی: انرژی
  • کد خبر: 93121609143

به دلیل نیاز به سرمایه زیاد و فناوری پیشرفته

برداشت از میدان نفتی سردار جنگل در اولویت نیست

برداشت از میدان نفتی سردار جنگل در اولویت نیست

فراهم سازی تجهیزات و نصب سکو برای برداشت نفت از دریای خزر در حالی برای آب های کم عمق صورت گرفته که عمده ذخایر این منطقه در عمق بیش از 700 متری قرار دارد و برداشت از این میدان با مشکل نبود فناوری مورد نیاز روبه رو شده است.

فراهم سازی تجهیزات و نصب سکو برای برداشت نفت از دریای خزر در حالی برای آب های کم عمق صورت گرفته که عمده ذخایر این منطقه در عمق بیش از 700 متری قرار دارد و برداشت از این میدان با مشکل نبود فناوری مورد نیاز روبه رو شده است.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، آذر ماه سال 90 با گذشت نزدیک به 10 سال از آغاز فعالیت‎های اکتشافی ایران و ساخت سکوی نیمه شناور امیرکبیر در آبهای عمیق دریای خزر یک مخزن با ذخیره 50 تریلیون فوت مکعبی گاز طبیعی کشف و در اردیبهشت ماه سال 91 نیز وجود ذخایر نفتی در این میدان کشف شد.

بنا به این گزارش، در راستای اجرای عملیات اکتشافی در این میدان هیدروکربوری، حفاری دومین چاه اکتشافی در این منطقه نیز انجام شد اما آنطور که رکن الدین جوادی، مدیرعامل شرکت ملی نفت اعلام کرده فعلا برنامه‌ای برای تولید نفت در خزر وجود ندارد و احتمال حفاری اکتشافی در بلوک‌های دیگری غیر از سردار جنگل در حال بررسی است.

همچنین علی اصولی، مدیرعامل شرکت نفت خزر درباره انجام عملیات حفاری با اشاره به تفاوتهای کار در آبهای عمیق خزر و خلیج فارس گفته که محل انجام عملیان حفر چاه در میدان سردار جنگل در عمق بیش از ٧٠٠ متری قرار دارد و در چنین عمقی امکان اعزام غواص جهت انجام عملیات میسر نیست و به منظور انجام فعالیتهای نصب، تعمیرات و نظارت بر عملیات حفاری در آبهای عمیق از رباتهای زیر دریای ویژه آبهای عمیق (ROV) استفاده می‌شود.

پیش‌تر نیز وزیر نفت درباره برداشت نفت ازمیدان سردار جنگل با اشاره به این که وجود نفت در بخش عمیق دریای خزر اثبات شده است، تاکید کرد: موضوع تولید در آبهای عمیق را با توجه به تجهیزات خاص مورد نیاز در این حوزه مستلزم سرمایه گذاری بالا می دانیم و در بهترین حالت برای ورود به مراحل تولید در آبهای عمیق خزر باید شریک صاحب فناوری داشته باشیم.

بر اساس این گزارش برداشت از این میدان در حالی نیاز به فناوری های پیشرفته و سرمایه گذاری سنگین دارد که با توجه به کاهش قیمت نفت به نظر می رسد در شرایط فعلی برداشت از این میدان مقرون به صرفه نباشد و وزارت نفت باید عقب ماندگی موجود در سایر میادین مشترک نفت و گازی را بر طرف کند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha