وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با اشاره به تاکید کشورهای عضو عدم تعهد در زمینه ایجاد یک مرکز علمی، تجاریسازی و ثبت اختراع گفت: تولیدات شرکتهای دانش بنیان تنها در حد تولید نمونه اولیه است که برای تولید انبوه آن باید زیرساختهای لازم در شهرکهای صنعتی ایجاد شود.
به گزارش خبرنگار فناوری خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، دکتر محمد فرهادی در بیست و هشتمین جشنواره بینالمللی خوارزمی، سرمایههای فکری و منابع انسانی را موتور محرک توسعه پایدار کشورها توصیف کرد و افزود: این جشنواره که بیست و هشتمین دوره آن برگزار شد برای شناسایی معرفی و تجلیل از محققان علمی و فناوری است.
وی با تاکید بر این که این جشنواره امروز در سطح جهانی مطرح است، اظهار داشت: حضور 48 کشور در این دوره از جشنواره نشان از رشد و بلوغ این رویداد علمی است.
فرهادی با اشاره به نشست توسعه پایدار در این دوره از جشنواره بینالمللی خوارزمی خاطرنشان کرد: در این نشست موضوعات مبتلا به جهان مورد بحث و بررسی قرار خواهد گرفت.
وزیر علوم با اشاره به تغییر نام وزارت فرهنگ و آموزش عالی به وزارت علوم، تحقیقات وفناوری یادآور شد: این تغییر نام به معنای توجه بیشتر به حوزه علم و فناوری است. اگر در زمانی دانشگاهها آموزش محور و در زمانی آموزش و پژوهش محور بودند امروز باید دانشگاههای کارآفرین و فناورانه ایجاد شود.
وی زیرساخت این امر را ایجاد پارکهای علم و فناوری دانست و اضافه کرد: در این پارکها موضوعاتی در خصوص تولید ایده تا محصول پیگیری میشود که در این زمینه نیاز است تا قوانین و مقررات تسهیل کنندهای در زمینه تبدیل ایده به فناوری تدوین شود.
وی با تاکید بر اینکه تولیدات شرکتهای دانش بنیان در حد یک نمونه است، خاطرنشان کرد: پس از تولید نمونه اولیه لازم است تا به تولید انبوه برسد که این امر در شهرکهای صنعتی محقق خواهد شد.
وزیر علوم با تاکید بر ضرورت توجه به ایدههای فناورانه یادآور شد تشکیل بورس ایده یکی از زمینههایی است که میتواند نسبت به توسعه ایدهها و تولید انبوه محصولات دانش بنیان کمک کند.
فرهادی همچنین به بررسی اجلاس وزرای علوم تحقیقات و فناوری کشورهای عضو عدم تعهد اشاره کرد و گفت: در این اجلاس بیانیهای به عنوان تهران 2015 منتشر شد که در آن اعضای کشورهای عدم تعهد در همکاریهای علمی و تاسیس یک مرکز علمی، فناوری، نوآوری، انتقال فناوری، تجاریسازی و ثبت اختراع در قالب گروه نم تاکید کردند.
وی ابراز امیدواری کرد که با تاسیس این مرکز دانشمندان عرصههای مختلف در آن همکاری کنند.
انتهای پیام
نظرات