عضو هیات علمی دانشگاه خلیجفارس گفت: با ایجاد سازمان ملی نگهداری کارون، میتوان طرحهایی که در این رودخانه اجرا میشود را کنترل کرد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، منطقه خوزستان، دکتر پرویز باورصاد در دومین روز کنفرانس ملی فرصتها و پتانسیلهای رودخانه کارون، اظهار کرد: در 40، 50 سال گذشته با احداث ذوب آهن در اصفهان و تامین آب مورد نیاز آن از رودخانه زایندهرود و پس آن خشک شدن زایندهرود، متوسل به برداشت از رودخانه کارون شدهاند.
عضو هیات علمی دانشگاه خلیجفارس اظهار کرد: خوزستان از نظر تولید گندم بزرگترین استان ایران به شمار میآید. این گندم تولیدی را نمیتوان به وسیله کامیون جابجا کرد و باید از طریق کشتیهای کوچک از کرخه محصول را جمع و در بندر امام آن را صادر کنیم. این یک شبکه کشتیرانی مجانی محسوب میشود و امتیازی برای استان خوزستان به شمار میآید.
باورصاد ادامه داد: در قرن هجدهم، انگلیسیها با این تز که محصولی در بریتانیا تولید نخواهد شد مگر آنکه صادرات داشته باشد و صادراتی صورت نمیگیرد مگر این که با کشتیهای انگلیسی انجام شود، فعالیتهای خود را بنا نهادند.
این مدرس علوم و فنون دریایی عنوان کرد: از جمله موارد قابل استفاده از طریق رودخانهها و دریاها؛ حمل و نقل، کشتیسازی، صنایع دریایی و گردشگری است. راهکاری که میتوان برای کارون ارائه داد این است که کشتیهایی را اختصاص دهیم که از شوشتر به سمت اهواز و بعد خرمشهر رفت و آمد کنند؛ بدین ترتیب استقبال هزاران نفر در روز به پویایی اقتصاد استان کمک شایانی خواهد کرد.
وی درباره مساله ریزگردهای خوزستان نیز عنوان کرد: با باز کردن رودخانه کرخه در هورالعظیم میتوان منشاء داخلی ریزگردها را رفع کرد.
انتهای پیام
نظرات