یکی از فعالان سوری به بیان ناگفتههایی از زندگی با تروریستهای داعش در شهر رقه، "پایتخت" خلافت خودخوانده داعش پرداخت و جزئیاتی جدید از زندگی روزمره با وحشیگریهای آنها را به تصویر کشیده است.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) به نقل از شبکه خبری سی.ان.ان، اصلا سخت نیست که بخواهید وارد استان رقه سوریه شوید، بلکه به گفته یکی از فعالان سرشناس، مشکل خروج از رقه است.
صدای ابو ابراهیم الرقاوی آرام و شمرده است. وی زندگی در داخل شهری را توصیف میکند که داعش مدعی است که پایتخت "خلافت" آنهاست، اما چیزهای ترسناکی که وی جزئیاتشان را بیان میکند، بسیار دلخراش و وحشتناک است؛ حملات هوایی، اعدامها، اهدای خون اجباری و ازدواج با تروریستهای داعش.
الرقاوی نام واقعی این فعال نیست بلکه هویت ساختگی دانشجوی سابق رشته پزشکی است که به تشکیل گروهی فعال موسوم به «رقه در سکوت سر بریده میشود» کمک کرده و اکنون از اعضای آن است.
طبق گفته وی، تروریستهای داعش اخیراً یکی از اعضای گروه را شکنجه و اعدام کرده اند و علناً اطلاع دادهاند که افراد دیگری را که در این گروه مشارکت داشتهاند، اعدام خواهند کرد.
الرقاوی در گفتوگو با سیانان گفت که این مسائل باعث نمیشود که وی از به اشتراک گذاشتن چیزهایی که دیده است، صرفنظر کند. وی میگوید: من زندگیام را باختهام. من مدرسه ندارم. آینده هم ندارم. من هیچ چیز ندارم اما این را برای خودم و شهرم نمیخواهم. شرایط مرا وادار به این کار کرده است. نمیخواهم مشهور شوم. نمیخواهم کسی بفهمد که من چه کسی هستم و یا چه میکنم. این کار برای شهر، خانواده و غیرنظامیان بیگناه است. ما تلاشمان را میکنیم و سعی میکنیم شهرمان را نجات دهیم.
الرقاوی و سایر فعالان در رقه تصویر نادر و اجمالی از آنچه که در این شهر میگذرد، پیشروی قرار میدهند؛ تبدیل دراماتیک شهری که زمانی لیبرالترین شهر سوریه بود. به گفته این فعال سرشناس، طی دو ماه دستکم 40 تن در رقه اعدام شدند و اتهام آنها عضویت در ارتش آزاد سوریه، همجنسگرا بودن و یا قتل سایرین است. فعالان نیز در این میان هدف گرفته میشوند.
وی افزود: اگر شما فعالی در داخل رقه هستید، این شما را تا پای مرگ میبرد. شما میتوانید یک روز زندگیتان را در رقه اینگونه آغاز کنید که برای ارائه شکایتی درباره دزدی از خانه راهی دادگاه شوید و این کار نهایتاً به اهدای اجباری خون ختم میشود.
وی تاکید کرد: اگر شما کاری در دادگاه "اسلامی" دارید، آنها به شما میگویند به بیمارستان بروید و خون اهدا کنید و پس از آن برایمان رسید بیاورید و اگر شما این کار را انجام ندهید، به شما میگویند که نمیتوانند به شما کمک کنند. آنها میگویند نمیتوانیم به شما کمک کنیم مگر اینکه به بیمارستان بروید. حملات هوایی زیادی وجود دارد و شبهنظامیان مجروح داعش نیز زیاد هستند.
الرقاوی میگوید، برای زنان نیز رقه همانند زندان بزرگی است. اگر سن آنها کمتر از 45 سال باشد، نمیتوانند از شهر خارج شوند. اما وی میگوید که گروه فعال وی بیش از 270 مورد داشتهاند که مجبور شدهاند با تروریستهای داعش ازدواج کنند.
وی گفت: شبهنظامیان داعش شیفته سکس هستند. برخی از آنها دو و یا حتی سه زن دارند و حتی با وجود این تلاش میکنند تا تعدادی "برده" از دختران ایزدی بگیرند.
وقتی داعش به شهر رقه آمد، ساختمانها را به رنگ سیاه درآورد، اما حال الرقاوی میگوید که پوششهای رنگی صورتی، سفید، طلایی و سبز نیز در شهر استفاده میشود و این نشان میدهد که داعش میخواهد ساختمانها کمتر هدف حملات هوایی ائتلاف قرار بگیرند. با وجود رنگ کردن مجدد ساختمانها در طیفهای روشن، هنوز هم ساختمان محل اعدام، شکنجه، سر بریدن و به صلیب کشیدن سیاه رنگ است.
این فعال سوری همچنین میگوید: دیوار بزرگی میان غیرنظامیان و شبهنظامیان وجود دارد. درست همانند این است که دو زندگی متفاوت در شهر رقه وجود داشته باشد. با این حال این شهر برای برخی از شبهنظامیان خارجی همانند بهشت است چراکه آنها پول زیادی دریافت میکنند و خانهها و ماشینهای لوکس دارند.
با این حال الرقاوی میگوید، برای برخی از آنها، رقه بهشتی که آنها انتظار داشتند، نبود. شایعاتی وجود دارد مبنی بر اینکه شبهنظامیان خارجیای که تلاش میکنند از شهر فرار کنند، کشته میشوند. الرقاوی گفت: داعش پاسپورتهای آنها را میگیرد و اگر کسی برای فرار تلاش کند، آنها به سرعت او را میکشند. در واقع مشکل این نیست که وارد شهر رقه شوید، بلکه مشکل این است که چگونه باید از آن خارج شد.
انتهای پیام
نظرات