• چهارشنبه / ۲۹ بهمن ۱۳۹۳ / ۰۹:۴۴
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 93112916057
  • خبرنگار : 71402

شورای امنیت طی قطعنامه‌ای توقف درگیری‌های اوکراین را خواستار شد

شورای امنیت طی قطعنامه‌ای توقف درگیری‌های اوکراین را خواستار شد

شورای امنیت سازمان ملل از تمامی طرف‌های درگیر در اوکراین خواست تا با توقف‌ درگیری‌ها، مفاد معاهده صلح جدید را که تنها چهار روز از آغاز آن می‌گذرد، اجرا کنند؛ توافق آتش بسی که به سرعت نقش بر آب شده است.

شورای امنیت سازمان ملل از تمامی طرف‌های درگیر در اوکراین خواست تا با توقف‌ درگیری‌ها، مفاد معاهده صلح جدید را که تنها چهار روز از آغاز آن می‌گذرد، اجرا کنند؛ توافق آتش بسی که به سرعت نقش بر آب شده است.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، به نقل از خبرگزاری رویترز، پیش‌نویس قطعنامه روسیه درباره اوکراین با اکثریت آراء از سوی 15 عضو شورای امنیت به تصویب رسید و پس از آن "سامانتا پاور" سفیر آمریکا در سازمان ملل گفت : این "حرکت طنزآلود" نشان می دهد که جدایی طلبانی که در شرق اوکراین می‌جنگند، تحت حمایت روسیه هستند.

جدایی‌طلبان حامی روسیه روز سه شنبه همچنان پایگاه دولتی تحت محاصره اوکراین را مورد حمله قرار دادند و درگیری‌ها خیابان به خیابان ادامه داشت. شورشیان می‌گویند که توافق آتش بس شامل تمام خطوط مقدم جنگ در شهر دبالتسوه در شرق دونتسک نمی‌شود.

سفیر آمریکا در سازمان ملل پس از رای گیری در شورای امنیت گفت: روسیه توافقنامه‌هایی را امضا می‌کند و پس از آن هر کاری را که در توانش باشد، برای تضعیف آنها انجام می‌دهد. روسیه از تمامیت ارضی کشورها دفاع می‌کند و پس از آن طوری رفتار می‌کند که گویی مرزهای کشور همسایه‌اش وجود ندارد. این ایده که روسیه به عنوان عامل ایجاد خشونت‌ها و تشدید تنش‌ها قطعنامه‌ای را به شورای امنیت می‌آورد و خواستار حل صلح آمیز این درگیری می‌شود، مسخره است.

قطعنامه مذکور، معاهده صلح جدید مینسک را که پس از 16 ساعت مذاکره بی‌وقفه رهبران روسیه، اوکراین، آلمان و فرانسه حاصل شد، تایید می‌کند واز تمامی طرف‌ها می‌خواهد که آنرا اجرا کنند. شورای امنیت بر احترام به حاکمیت ملی، تمامیت ارضی و استقلال اوکراین تاکید کرد و نگرانی خود را از حوادث ناگوار و خشونت در مناطق شرقی اوکراین اعلام کرد. قطعنامه مذکور همچنین قطعنامه‌ای را که پیشتر در ماه ژوئیه سال گذشته تصویب شده بود باردیگر بازگو کرد.

طبق آن باید به ناظران اجازه داده شود تا به منطقه‌ای که هواپیمای مسافربری خطوط هوایی مالزی در شرق اوکراین سقوط کرد و 298 کشته بر جای گذاشت، اجازه دسترسی داده شود.

ویتالی چورکین، سفیر روسیه در سازمان ملل در شورای امنیت نیز گفت: از همان زمان شروع بحران، روسیه با جدیت خواستار حل صلح آمیز و گفت‌وگوی شفاف میان طرفین درگیر در داخل اوکراین شده بود. ما در آینده نیز به این رویکرد بنیادین خود ادامه می‌دهیم.

قطعنامه مذکور اندکی پس از آن تصویب شد که شورای امنیت با صدور بیانیه‌ای از تمامی طرف‌های درگیر در اوکراین خواست تا به حملات پایان دهند. بیانیه تدوین شده از سوی انگلیس، از ادامه درگیری‌ها در داخل و اطراف دبالتسوه ابراز نگرانی کرده بود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha