• پنجشنبه / ۲۳ بهمن ۱۳۹۳ / ۱۳:۱۹
  • دسته‌بندی: آذربایجان شرقی
  • کد خبر: 93112312728
  • منبع : نمایندگی آذربایجان شرقی

دبیر ستاد احیای دریاچه ارومیه:

خسارت خشکی دریاچه ارومیه گریبانگیر مردم ایران می‌شود

خسارت خشکی دریاچه ارومیه گریبانگیر مردم ایران می‌شود

ایسنا/آذربایجان شرقی دبیر ستاد احیای دریاچه ارومیه با بیان اینکه کشور از لحاظ کم آبی وارد یک بحران جدی شده است، اظهارکرد: خسارت خشک‌شدن دریاچه ارومیه گریبانگیر تمام مردم ایران خواهد شد.

دبیر ستاد احیای دریاچه ارومیه با بیان اینکه کشور از لحاظ کم آبی وارد یک بحران جدی شده است، اظهارکرد: خسارت خشک‌شدن دریاچه ارومیه گریبانگیر تمام مردم ایران خواهد شد.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)منطقه آذربایجان‌شرقی، عیسی کلانتری در همایش احیای دریاچه ارومیه در مراغه با اشاره به اینکه تغییر اقلیم آب و هوایی و کم توجهی‌های گذشته مردم و مسئولان در ایجاد این بحران موثر بوده است، گفت: هم‌اکنون باید به دنبال تغییر الگوی کشت و کاهش مصرف آب در حوزه‌های مختلف کشاورزی، آشامیدنی و صنعت باشیم تا از این بحران عبور کنیم.

وی اظهارکرد: در بسیاری از استان‌های کشور از جمله خراسان‌رضوی، اصفهان، کرمان و فارس، سرانه مصرف آب بیش از 100 درصد بوده که این امر با توجه به شرایط کم آبی می‌تواند بیشترین خسارت را به منابع آبی کشور در آینده‌ای نه چندان دور وارد کند.

دبیر ستاد احیای دریاچه ارومیه ادامه‌داد: دولت توجه ویژه‌ای به حل مشکلات کم آبی به خصوص احیای دریاچه ارومیه دارد و اگر مردم و مسئولان در این جهت دولت را حمایت کنند، می‌توان تا سال 1402 شمسی به نتایج قابل قبولی در این زمینه دست یافت.

کلانتری با اشاره به تاکید رییس‌جمهوری برای احیای علمی و عملی دریاچه ارومیه یادآوری کرد: اگر مردم آذربایجان نیز همانند دولت برای احیای این دریاچه گام بردارند، نتیجه عمل بهتر و با سرعت بیشتری بدست می‌آید.

وی خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه ستاد احیای دریاچه ارومیه در این زمینه به عنوان نهاد نظارتی فعال بوده و وزارتخانه‌ها و سازمان‌ها نیز بازوی عملیاتی آن هستند، تمام نهادهای اجرایی موظف به انجام برنامه‌های پیش‌بینی شده این ستاد بوده و در این جهت دولت هیچ‌گونه محدودیت اعتباری ندارد.

دبیر ستاد احیای دریاچه ارومیه با اشاره به اینکه خسارت خشک‌شدن این دریاچه گریبانگیر تمام مردم ایران خواهد شد، گفت: با همکاری 23 دانشگاه کشور و 40 موسسه بین‌المللی هم‌اکنون طرح علمی شناسایی تمام موانع و راهکارهای احیای این دریاچه انجام شده است.

کلانتری افزود: این ستاد 24 هزار میلیارد ریال اعتبار از ردیف‌های معمولی و اضطراری در بودجه سال 94 پیشنهاد کرده تا از سال آینده با سرعت عمل بیشتری برای احیای این دریاچه گام برداشته شود.

وی یادآوری کرد: هم‌اکنون 25 راهکار علمی از جمله صرفه‌جویی در مصرف آب، تغییر الگوی کشت، کاهش و کنترل استفاده از آب‌های زیرزمینی و سطحی، انتقال آب از رودخانه زاب و پسآب فاضلاب به دریاچه و آموزش کشاورزان و باغداران در دستور کار این ستاد قرار گرفته است.

کلانتری ادامه داد: تمام این برنامه‌ها طی 10 سال آینده انجام می‌شود و از سال آینده نیز از 40 درصد منابع آبی حوزه آبریز این دریاچه استفاده و بقیه به دریاچه هدایت خواهد شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha