• سه‌شنبه / ۲۱ بهمن ۱۳۹۳ / ۱۶:۴۴
  • دسته‌بندی: زنجان
  • کد خبر: 93112112165
  • منبع : نمایندگی زنجان

بازگرداندن 349 قطعه از بزرگ‌ترین محموله قاچاق به کشور

بازگرداندن 349 قطعه از بزرگ‌ترین محموله قاچاق به کشور

ایسنا/زنجان معاون میراث‌فرهنگی سازمان میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری تأکید کرد: بازار زنجان ظرفیت ثبت جهانی را دارد.

معاون میراث‌فرهنگی سازمان میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری تأکید کرد: بازار زنجان ظرفیت ثبت جهانی را دارد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، منطقه زنجان، محمدحسن طالبیان در حاشیه بازدید از گنبد سلطانیه در جمع خبرنگاران گفت: بنای سلطانیه جزو 17 اثر ثبت شده جهانی است که معتقدیم این مجموعه تاریخی، فرهنگی و اسلامی ضمن حفظ ارزش‌های خود باید در ارتباط با مردم نیز باشد، به همین جهت در پی ساماندهی سیمای شهری حریم گنبد و حفظ هویت ایرانی اسلامی هستیم و با توجه به تجربیات گذشته برای حل مشکل ساخت و ساز در این شهر تعریف طرح تفصیلی است که در آن برنامه‌های میان‌مدت و بلندمدت و چشم‌اندازهای آینده و همه مسائل از دیدگاه‌های مختلف مانند میراث زیستی و طبیعی به سمت توسعه پایدار دیده شود.

وی افزود: البته این موضوع نیازمند مشارکت جدی علمی و کمک‌های مالی مردم محلی و مشارکت مسئولان است که اگر این اتفاق بیفتد می‌تواند الگوی مناسبی برای حرایم میراث جهانی باشد، چرا که در این طرح برای همه پلاک‌ها برنامه خاص وجود داشته و کیفیت ساخت و ساز ارتقاء می‌یابد، البته در این راستا نیازمند پذیرش خرد جمعی هستیم.

این مسئول در خصوص قاچاق اشیای تاریخی از کشور خاطرنشان کرد: در دولت تدبیر و امید توجه ویژه‌ای به فعالیت‌های سطح جهانی شده است، به گونه‌ای که با فعالیت‌های انجام گرفته 349 قطعه از بزرگ‌ترین محموله قاچاق کشور که مربوط به قطعه‌های تاریخی ساوجبلاغ است به کشور بازگردانده شد و در بازگرداندن 30 هزار قطعه الواح گلی تخت جمشید و الواح منطقه چغامیش نیز در حال حل شدن است.

وی اظهار کرد: با توجه به تعهدات یونسکو از همه کشورها درخواست شده است که در این زمینه با این سازمان همکاری داشته باشند. همچنین برای جلوگیری از قاچاق قطعه‌های تاریخی کارگاه‌های ویژه با یگان حفاظت و نیروی انتظامی برگزار شده است که امیدواریم با کمک گرفتن از تجربیات جلوی این اقدام گرفته شود. در داخل کشور نیز اخیراً بیش از 59 هزار قلم شیء تاریخی در تهران کشف شد که بیش از 11 هزار قلم شیء اصل مربوط به دوره‌های سلجوقی، ایلخانی قبل از اسلام و بعد از اسلام بوده‌اند.

این مسئول تصریح کرد: در بین آثار کشف شده سکه‌ای برای یادبود امام رضا(ع) مربوط به دوره صفویه قرار داشت که به موزه خراسان انتقال یافت و امیدواریم بتوان با کمک مردم فضا را برای قاچاقچیان ناامن کرد، البته برای جلوگیری از قاچاق اشیاء تاریخی برای یگان حفاظت تجهیزاتی در نظر گرفته شده و در برنامه ششم توسعه نیز به این موضوع توجه شده است، چرا که در کل دنیا این نوع قاچاق تجارتی غیرقانونی بوده و همه کشورها با آن مبارزه می‌کنند.

طالبیان در خصوص ثبت جهانی بازار زنجان نیز یادآور شد: برای ثبت جهانی یک اثر 10 معیار در نظر گرفته می‌شود که برای آثار تاریخی اگر یکی از این معیارها ثابت شود این اثر ثبت می‌شود، ولی در میراث ناملموس باید همه معیارها وجود داشته باشد که این معیارها شاهکار نبوغ بشری بودن، سنت فرهنگی، شاهکار معماری و تکنولوژی بودن، مناظر فرهنگی و خلاقیت مردمان، داشتن داستان و جریانی برای خود است.

وی تاکید کرد: شرط اول ثبت جهانی بازار زنجان ساماندهی مجموعه، حل شدن مسائلی مانند رطوبت آن، حل کردن سیمای بصری مجموعه و تاثیر منفی نداشتن طرح سبزه‌میدان بر این مجموعه است، چرا که این بازار به دلیل صنوف فعال در آن، طولانی بودن و مدیریت آن متفاوت است که فراهم کردن این شروط نیازمند همت مسئولان مردم و اصناف است، در غیر این صورت برای ثبت جهانی آن نمی‌توان ریسک کرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha