• یکشنبه / ۱۹ بهمن ۱۳۹۳ / ۱۲:۴۲
  • دسته‌بندی: جامعه، شهری
  • کد خبر: 93111910703
  • خبرنگار : 71424

بااعلام آمادگی برای همکاری با آموزش و پرورش و وزارت نیرو

ابتکار: نباید رویه‌های نادرست درخصوص آب را تکرار کنیم

ابتکار: نباید رویه‌های نادرست درخصوص آب را تکرار کنیم

رییس سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه آمادگی کامل برای همکاری با آموزش و پرورش و وزارت نیرو در یک کمیته دائمی را برای تبیین مفاهیم و موضوعات آموزشی داریم، گفت: تفاهمنامه خوبی با آموزش و پرورش امضا کردیم که در ادامه اجرای آن به طور تخصصی به موضوع آب خواهیم پرداخت.

رییس سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه آمادگی کامل برای همکاری با آموزش و پرورش و وزارت نیرو در یک کمیته دائمی را برای تبیین مفاهیم و موضوعات آموزشی داریم، گفت: تفاهمنامه خوبی با آموزش و پرورش امضا کردیم که در ادامه اجرای آن به طور تخصصی به موضوع آب خواهیم پرداخت.

به گزارش خبرنگار «آموزش و پرورش» خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، معصومه ابتکار در همایش «ایست! آب نیست» با بیان اینکه جریان‌سازی اجتماعی خوبی پیرامون مصرف بهینه آب در آموزش و پرورش انجام شده است و امیدواریم این روند استمرار یابد، گفت: متاسفانه در شرایط دشواری به جهت وضعیت بارندگی‌ها، محیط زیست، تالاب‌ها و آب‌های زیرزمینی قرار داریم و در این شرایط شکننده ضرورت دارد برای تغییر رویه‌ها از سطح دولت تا عموم مردم اقدام شود.

وی افزود: نباید رویه‌های نادرست در خصوص آب را تکرار کنیم تا بتوانیم شرایط دشوار را به گونه‌ای پشت سر بگذاریم که به حیات طیبه جامعه ایرانی و رشد و توسعه اقتصادی، کشاورزی و صنعتی کشور لطمه جدی وارد نشود.

رییس سازمان محیط زیست با اشاره به گرم‌تر شدن زمین، گفت: بحث گرم شدن زمین یک پدیده قطعی تلقی می شود و دنیا در حال برنامه‌ریزی جدید در این خصوص است و احتمال اینکه در سال جاری یک تفاهم جهانی برای جلوگیری از گرم‌تر شدن زمین داشته باشیم بسیار جدی است.

ابتکار افزود: دولت در جلوگیری از انتشار گازهای گلخانه‌ای، اقتصاد کم کربن و مدیریت صحیح منابع آب رویکرد خوبی را اتخاذ کرده و دنبال می‌کند و امیدواریم با این جریان سازی اجتماعی شاهد همیاری مردم در ابعاد مختلف باشیم.

وی ضمن تاکید بر اینکه باید از طبیعت به درستی حفاظت کنیم تا بتوانیم از آبی که در اختیار ما قرار می‌گیرد به درستی استفاده کنیم، گفت: دانش آموزان باید نحوه مواجهه با طبیعت در حین سفر را نیز بیاموزند. حفاظت از آب به معنای جلوگیری از تولید بیش از حد زباله نیز است. پساب‌های صنعتی و آلودگی‌هایی که در طبیعت می‌ماند مشکل‌آفرین هستند.

رییس سازمان محیط زیست با بیان اینکه آمادگی کامل برای همکاری با آموزش و پرورش و وزارت نیرو در یک کمیته دائمی را برای تبیین مفاهیم و موضوعات آموزشی داریم، گفت: تفاهمنامه خوبی با آموزش و پرورش امضا کردیم که در ادامه اجرای آن به طور تخصصی به موضوع آب خواهیم پرداخت.

ابتکار در حاشیه این مراسم و در جمع خبرنگاران با بیان اینکه آب یک چرخه هیدرولوژیک دارد و اگر به هر دلیلی تخریب شود نمی تواند آب تولید کند، گفت: به عنوان مثال اگر باران خوبی داشته باشیم اما پس از ورود به سفره‌های زیرزمینی آلوده شود دیگر قابل استفاده نیست یا اگر بیش از حد مجاز از سفره‌های زیرزمینی برداشت کنیم یک سفره طبیعی را از دست داده‌ایم بنابراین ورود این اندیشه که باید از همه جهات منابع آب را حفاظت کرد ضروری است.

وی ادامه داد: در مدارس کارهای فوق برنامه خوبی در دست انجام است که این موضوعات را به خوبی به دانش آموزان منتقل می‌کند.

رییس سازمان محیط زیست درباره آخرین وضعیت آلودگی هوا و گرد و غبار در استان خوزستان، گفت: سازمان حفاظت از محیط زیست چندین جلسه پیرامون این موضوع برگزار کرده است. پیرامون آلودگی هوای ناشی از سوخت و فرآورده‌های نفتی با سیاستهایی که اتخاذ شده میزان آلاینده‌های ناشی از سوخت در شهر اهواز کاهش یافته است و علت این بوده که میزان فرآوری یک از واحدهای فرآوری نفت سنگین در اهواز به دستور سازمان محیط زیست کاهش پیدا کرد.

ابتکار ادامه داد: همچنین اکنون بنزین استاندارد در اهواز توزیع می شود و اقدامات دیگری هم از سوی وزارت نفت در حال انجام است.

رییس سازمان محیط زیست با بیان اینکه بیش از 10 سال است با مساله گرد و غبار روبرو هستیم و این مساله تنها منحصر به شهر اهواز نیست، گفت: این گرد و غبار ناشی از کانون‌های مختلف داخلی و خارجی است.

وی افزود: هفته گذشته به دلیل وقوع یک پدیده شدید آلودگی هوا در خوزستان جلسه‌ای در استانداری خوزستان برگزار شد. همچنین ما نیز یک جلسه ویژه با نمایندگان استان و یک جلسه کاری پس از ارائه گزارش وضعیت در هیات دولت داشتیم. در این جلسه برنامه‌های بلندمدت و کوتاه مدت متفاوتی ارائه شد. البته باید در نظر داشت که هنگام وقوع این پدیده‌ها باید یک واکنش سریع صورت بگیرد.

رییس سازمان محیط زیست با اشاره به اینکه امروز جمع‌بندی گزارشات حاصله را آماده می‌کنیم و امیدواریم در جلسه امروز یا جلسه بعدی هیات دولت ارائه و برنامه ها تصویب شوند، گفت: در این صورت با تامین اعتبار و طی یک برنامه میان مدت نسبت به مهار کانون‌های ایجاد گرد و غبار اقدام می‌کنیم.

ابتکار با بیان اینکه میزان بارندگی امسال کم بود و این مساله آلودگی هوا را تشدید کرده بود، گفت: وضعیت آلودگی هوای تهران نسبت به سال گذشته بهتر است و اندازه گیری‌ها این موضوع را نشان می‌دهد. دلیل کاهش آلودگی هوا در تهران حذف بنزن است.

وی افزود: از سال 88 بنزن درصد بسیار بالایی داشت اما امروز در شهرهایی چون اصفهان، تهران، تبریز، و مشهد به حد مجاز رسیده است. علاوه بر این میزان گوگرد در سوخت گازوئیل از هفت هزار پی‌پی‌ام به 157 پی‌پی ام رسیده است. البته باید در نظر داشت که کاهش آلودگی هوا یک امر چندبخشی و نیازمند مشارکت دستگاه‌های بسیاری است. دولت گام‌هایی را در خصوص بهبود سوخت و استانداردسازی خودروهای تولیدی برداشته است و به سمت حل مساله پیش می‌رود.

رییس سازمان محیط زیست درباره تفاهم جهانی پیرامون جلوگیری از گرم‌تر شدن زمین گفت: مذاکرات تغییرات آب و هوایی بیش از دو سال است که برگزار می شود و اکنون برای تنظیم چندین تفاهمنامه جدید در جریان است و تا اواخر سال میلادی جاری جلسه نهایی در پاریس تشکیل خواهد شد.

ابتکار ادامه داد: ایران هم به عنوان یکی از کشورهای در حال توسعه دیدگاه کشورهای در حال توسعه را پیرامون ضرورت سطح بندی صحیح در بحث تولید گازهای گلخانه ای مطرح کرده است.

وی با بیان اینکه بناست یک صندوق جهانی برای تغییرات اقلیم تاسیس شود، گفت: تاکنون کشورهای سطح دنیا به اندازه کافی سهم خود را به این صندوق نپرداخته‌اند اما در تلاش هستیم منافع ملی‌مان و کشورهای در حال توسعه حفظ شود و کمک کند در این شرایط خشکسالی بهتر با شرایط مواجه شویم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha