دانشمندان مرکز پزشکی دانشگاه مریلند با همکاری «سروش رئیسبهرامی» دریافتهاند، شیوه بیوپسی هدفمند که تلفیقی از امآرآی و فراصوت است، در شناسایی سرطان پروستات پرخطر، بسیار کارآمدتر از شیوه بیوپسی استاندارد عمل میکند.
به گزارش سرویس پژوهشی ایسنا، در تحقیق جدید که هفت سال زمان برد، 1003 مرد مشکوک به سرطان پروستات در آمریکا طی سالهای 2007 تا 2014 مورد بررسی قرار گرفتند؛ این افراد هر دو شیوه بیوپسی استاندارد و بیوپسی هدفمند را دریافت کردند.
محققان با استفاده از بیوپسی هدفمند 461 مورد ابتلا به سرطان پروستات را تشخیص دادند که در مقایسه با 469 مورد تشخیص توسط بیوپسی استاندارد قابلتوجه است.
با استفاده از شیوه بیوپسی هدفمند ادغامی، 30 درصد موارد ابتلا به سرطان پرخطر بیشتری در مقایسه با بیوپسی استاندارد شناسایی شد؛ علاوه بر این، با رویکرد جدید 17 درصد سرطان پروستات کمخطر کمتری در مقایسه با شیوههای قدیمیتر که به اشتباه سرطان پروستات را پرخطر تشخیص میدادند، شناسایی شدند.
در روش بیوپسی هدفمند، تصاویر امآرآی افراد مشکوک به سرطان با تصاویر فراصوت در لحظه ترکیب میشوند و نقشهای از پروستات را خلق میکنند که پزشکان را قادر به شناسایی و آزمایشکردن نواحی مشکوک به سرطان میکند. این در حالی است که در بیوپسی استاندارد، پزشکان از تصویربرداری فراصوت برای نمونهگیری تصادفی از بافت سراسر غده سرطانی استفاده میکنند.
برخلاف سرطانهای دیگر مانند سرطان پستان که از طریق ماموگرام قابل شناسایی هستند، سرطان پروستات با استفاده از تصویربرداری پیشرفته قابل تشخیص است. با فناوری جدید، ابزار موثری برای تشخیص سرطانهای پرخطر از کمخطری در اختیار محققان قرار میگیرد که در مدت زمان کوتاهی انجام میشود.
این بررسی نشان میدهد، فناوری بیوپسی تلفیق امآرآی و تصویربرداری فراصوت در مقایسه با شیوههای استاندارد کارآمدتر است، با این حال تحقیقات بیشتری در این زمینه لازم است.
جزئیات این پژوهش در مجله JAMA منتشر شد.
انتهای پیام
نظرات