• چهارشنبه / ۸ بهمن ۱۳۹۳ / ۱۰:۴۹
  • دسته‌بندی: خانواده
  • کد خبر: 93110804415
  • منبع : نمایندگی همدان

توصیه‌های یک روانشناس به خانواده‌های دارای فرزند جوان

توصیه‌های یک روانشناس به خانواده‌های دارای فرزند جوان

کارشناس مسائل تربیتی و مدیر گروه روانشناسی دانشگاه شهید بهشتی گفت: یکی از دلایل محکمی که نمی‌توان جوانان را در مرحله‌ای از سن رها کرد، استفاده بیش از حد از فضاهای مجازی است.

کارشناس مسائل تربیتی و مدیر گروه روانشناسی دانشگاه شهید بهشتی گفت: یکی از دلایل محکمی که نمی‌توان جوانان را در مرحله‌ای از سن رها کرد، استفاده بیش از حد از فضاهای مجازی است.

به گزارش خبرنگار «جوانان» خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) منطقه همدان، دکتر سیما فردوسی در دومین همایش ویژه والدین و دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی همدان، اظهار کرد: بررسی‌ها نشان می‌دهد دلایلی مبنی بر تند خو و کم طاقت شدن جوانان وجود دارد چرا که امروزه آنان دوست ندارند با والدین خود روابط لطیفی برقرار کنند و برخورد جوانان با والدین نیز خصمانه و سهل انگارانه است.

وی با تاکید بر اینکه نظارت والدین بر فرزندان باید دقیق باشد، تصریح کرد: جوانان خواهان هیجان هستند و بسیاری از وقت خود را صرف فضاهای مجازی می کنند متاسفانه امروزه نیز شاهد شبکه‌های جدید هستیم که جوانان را با امکانات و تجهیزات بیشتری به سمت خود دعوت می کنند.

فردوسی یکی از دلایل گرایش جوانان به فضاهای مجازی را کسب اعتماد به نفس کاذب عنوان کرد و ادامه داد: گروهی از جوانان، در فضاهای واقعی و حقیقی اعتماد به نفس ندارند بنابراین سعی می کنند در فضاهای مجازی این اعتماد به نفس را یافته و با قرار دادن عکس خود منتظر تائید از سوی اشخاص دیگر هستند که این کار احساس خوشایند و مطلوبی را برای آنان در پی دارد.

وی از دیگر افراد متمایل به فضاهای مجازی را افرادی با اضطراب بالا، افراد غمگین و گروه‌های دارای ضعف شخصیتی برشمرد و افزود: طی تحقیقات به عمل آمده، افرادی که از فضاهای مجازی استفاده می‌کنند از رشد اجتماعی دور شده و مردم گریز و تنهایی را بیشتر دوست دارند.

فردوسی اضافه کرد: همچنین این افراد مدیریتی در رفتار و هیجانات خود نداشته و ادبیات خاصی که زیاد پسندیده و خوشایند نیست را در بین خود رواج می دهند.

وی از دیگر عوارض استفاده فضاهای مجازی را بی حوصلگی، کم رنگ شدن حافظه و مدیریت زمان، کم دقت و عجول شدن عنوان کرد و گفت: این افراد عجول بوده و حوصله جواب دادن معمولی را ندارند همچنین این فضاها عملکرد و ساختار مغز آنان را نیز تغییر می دهد.

جوانان را به تفکر تشویق کنیم

فردوسی از دلایل مهم در اختیار گذاشتن امکانات شبکه‌های مجازی به صورت رایگان در اختیار جوانان را جذب آنان به سمت خود دانست و افزود: جوانان ایرانی مهر طلب و عاطفی هستند بنابراین دشمنان می خواهند از این طریق بر ملت‌ها نفوذ کرده و اهداف خود را پیاده کنند که خانواده ها باید جوانان را بیشتر تشویق به تفکر کنند.

وی در بخش دیگری با اشاره به ازدواج سپید اذعان کرد: متاسفانه امروزه این بحث در کشور ما رایج شده که والدین با ایجاد رابطه‌ای صمیمی و مهر و محبت می‌توانند جوانان را بیش از پیش به سمت خود جذب کرده و در خصوص این مسائل آگاه کنند.

وی به والدین توصیه کرد: بیشتر برای فرزندان خود وقت گذاشته، فضای ایمن و راحتی برای جوانان فراهم کرده و با آنان به گفت و گو بپردازید چرا که امروزه نسبت به گذشته والدین از فضای خانواده دور شده‌اند.

فردوسی با تاکید بر اینکه والدین باید جوانان را وارد عادت گفت و گو کنند، اظهار کرد: والدین باید شنونده‌های خوبی برای فرزندان خود باشند چرا که جوانان از نصیحت‌های تکراری گریزان بوده که والدین باید در مورد موضوعی که آنان دوست دارند صحبت کنند.

گرایش جوانان به موسیقی‌های مبتذل

وی تصریح کرد: امروزه جوانان به موسیقی‌های مبتذل گرایش دارند و والدین باید متذکر شده و با دلایل علمی، منطقی و مستند با آنان صحبت کنند.

وی تاکید کرد: والدین نباید برای متذکر شدن فرزندان، با کلمات بد با آن‌ها سخن بگویند چرا که آنان احتیاج به امید دارند که اگر آن را از دست بدهند دیگر نمی‌توان کاری انجام داد.

فردوسی خاطرنشان کرد: باید کاری کنیم تا جوانان قدر خود را بدانند و به سمت اعتیاد و دیگر آسیب‌های اجتماعی کشیده نشوند.

وی یادآور شد: باید جوانان را به سمت کارآفرینی برده و اهداف بلند مدت و کوتاه مدت را برای آنان ترسیم کنیم تا از یاس و ناامیدی دور شوند.

فردوسی همچنین به والدینی که فرزندان خوابگاهی دارند توصیه کرد: در موقعیت‌های مناسب و مداوم به فرزندان خود سر بزنید، آن ها را تنها رها نکنید و بیشتر از گذشته به آنها ابراز علاقه کنید چرا که آنان در این موقعیت بیشت به محبت نیاز دارند.

مولفه‌های شادکامی در خانواده‌ها ایجاد شود

وی در ادامه خصوصیات شادکامی را صبوری، احساس رضایتمندی و شکرگزاری خداوند خواند و اضافه کرد: شادکامی یک نوع سبک زندگی است و شادکام کسی است که آرامش درون داشته باشد.

وی یادآور شد: از جمله راهکارهای ایجاد صبوری می توان به خواندن نماز با صبر، منتظر شدن در مکان‌های شلوغ و شکرگزاری خداوند اشاره کرد چراکه دینداری نباید طلبکارانه باشد.

فردوسی در پایان خاطرنشان کرد: دانشگاه فقط محل تحصیل نیست، بلکه مکانی برای رشد و ارتقاء شخصیت، فکر و اندیشه است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha