یک قلمزن مس، با اشاره به قدمت 900 ساله این هنر در زنجان گفت: هنر قلمزنی مس، هنری دیرینه و ماندگار است، ولی متآسفانه امروزه با گسترش تولید ظروف مسی صنعتی قلمزنی شده با اسید، این هنر رفتهرفته به سوی نابودی پیش میرود.
احمد الماسی در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) منطقه زنجان، گفت: در گذشته هنر قلمزنی مس اصفهان مقام اول بازار قلمزنی را داشت، ولی با بها داده نشدن به این هنر و گسترش ظروف پرسکاری شده به تدریج از بین رفت و امیدواریم با تدبیر مسئولان، این هنر در زنجان به قوت خود باقی بماند.
الماسی خاطرنشان کرد: ظروف مسی قلمزنی شده صنعتی دوام زیادی ندارد و لازم است برای شناخت و تفکیک این ظروف به مردم اطلاع داده شود، چراکه قیمت پایین و عدم شناخت مردم سبب از بین رفتن تدریجی این هنر میشود.
وی اظهار کرد: حضور رسانهها و اطلاعرسانی آنان در این زمینه لازم است تا مردم بتوانند این ظروف را از یکدیگر تشخیص دهند، چراکه معمولاً مردم هنردوست، علاقهمند به استفاده از هنرهای دستی هستند، ولی امکان تشخیص ظروف دستی و صنعتی برای آنان وجود ندارد.
این هنرمند تصریح کرد: هنرهای دستی زنجان در دنیا بینظیر است. ورود صنعت به این حوزه سبب شده است که حدود 60 هنر دستی از بین برود. بنابراین باید جلوی این معضل را گرفت تا افراد هنردوست بتوانند هنرهای دستی را تشخیص دهند و خریداری کنند.
این هنرمند که 36 سال است در زمینه قلمزنی مس فعالیت میکند، یادآور شد: اگرچه قلمزنی مس در استانهای مختلف مانند یزد، اصفهان و فارس فعال است، ولی در زنجان قدمتی بیش از 900 سال دارد و در زمان صفویه هنرمندان قلمزن مس به پایتخت آن دوره، که اصفهان بود، رفتند و سبب رونق آن شدند. به دلیل همین قدمت، لازم است مسئولان به هنرمندان صنایع دستی توجه کنند.
انتهای پیام
نظرات