• یکشنبه / ۵ بهمن ۱۳۹۳ / ۱۱:۵۷
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 93110502379
  • خبرنگار : 71129

داعش برای آزادی گروگان ژاپنی شرط تازه گذاشت

داعش برای آزادی گروگان ژاپنی شرط تازه گذاشت

داعش با انتشار ویدئویی که طی آن کشته شدن یکی از دو گروگان ژاپنی اعلام شد، به جای پول، آزادی ساجده الریشاوی، یک زن عامل انتحاری که در اردن زندانی است، را خواستار شد؛ در غیر این صورت، دومین گروگان نیز اعدام می‌شود.

داعش با انتشار ویدئویی که طی آن کشته شدن یکی از دو گروگان ژاپنی اعلام شد، به جای پول، آزادی ساجده الریشاوی، یک زن عامل انتحاری که در اردن زندانی است، را خواستار شد؛ در غیر این صورت، دومین گروگان نیز اعدام می‌شود.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، به نقل از شبکه خبری ان بی سی، در فیلم ویدئویی مذکور، گروگانی که هنوز زنده است، می‌گوید که اگر الریشاوی آزاد شود، او نیز آزاد خواهد شد.

درهمین حال، شینزو آبه، نخست‌وزیر ژاپن امروز (یکشنبه) اشاره مستقیمی به این مساله نکرد که توکیو درباره آزادی این زن عامل انتحاری به مذاکره می‌پردازد یا خیر.

الریشاوی تلاش کرد پس از اینکه همسرش خود را در یک مراسم ازدواج در هتلی در اردن در سال 2005 منفجر کرد و مرگ 40 تن را رقم زد خود را منفجر کند که دستگیر شد. این زن که در سال 2006 محکوم شد. وی خواهر مبارک الریشاوی است که زمانی دست راست ابومصعب الزرقاوی، رهبر سابق القاعده در عراق بود. مبارک الریشاوی در فلوجه کشته شد و الزرقاوی نیز در جریان حملات هوایی آمریکا در سال 2006 جان باخت.

کریمه بنونه، پروفسور حقوق بین‌الملل در دانشگاه کالیفرنیا به شبکه خبری ان بی سی گفت، داعش درخواست باج 200 میلیون دلاری خود از دولت ژاپن را برای آزادی دو گروگان این کشور به آزادی یک زن عامل انتحاری که در حبس است، تغییر داده اما این چیزی به جز یک توطئه تبلیغاتی از جانب این گروه تروریستی نیست.

کریمه بنونه، پرفسور حقوق بین‌الملل در دانشگاه کالیفرنیا و نویسنده کتاب «فتوای شما در اینجا کاربردی ندارد: داستان‌های ناگفته از جنگ علیه بنیادگرایی اسلامی» به شبکه خبری ان‌.بی.سی گفت: ساجده الریشاوی، عامل انتحاری بالقوه که در انفجار بمبی در جریان حمله 2005 به هتلی در امان، پایتخت اردن ناکام‌ ماند، خواهریکی از فرماندهان ارشد القاعده در عراق است.

وی افزود: خانواده گروگان‌های ژاپنی و سازمان‌های مرتبط باید در رابطه با تماس‌ها به منظور آزادی این زن عامل انتحاری کاملا هوشیار باشند. شاید داعش به دنبال تغییر رویه خود و انجام اهداف تبلیغاتی باشد تا با این کار خودش را حامی و مدافع زنان مسلمان نشان دهد. زنان و نحوه کلام استفاده شده در این فیلم و اشاره به الریشاوی به عنوان «خواهر زندانی» به نظر یک تبلیغات است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha