• شنبه / ۴ بهمن ۱۳۹۳ / ۰۸:۵۲
  • دسته‌بندی: پژوهش
  • کد خبر: 93110401407
  • خبرنگار : 71456

انباشت کلسیم در چشم، عامل اصلی نابینایی در کهنسالی

انباشت کلسیم در چشم، عامل اصلی نابینایی در کهنسالی

تحقیقات جدید دانشمندان امپریال کالج لندن نشان می‌دهد کره‌های میکروسکوپی متشکل از فسفات کلسیم با بروز دژنراسیون ماکولای مرتبط با سن که عامل اصلی نابینایی است، ارتباط دارند.

تحقیقات جدید دانشمندان امپریال کالج لندن نشان می‌دهد کره‌های میکروسکوپی متشکل از فسفات کلسیم با بروز دژنراسیون ماکولای مرتبط با سن که عامل اصلی نابینایی است، ارتباط دارند.

به گزارش سرویس پژوهشی ایسنا، اثرات دژنراسیون ماکولای مرتبط با سن از هر پنج فرد بالای 75 سال بر یک تن اثر می‌گذارد و این اثرات موجب از دست‌رفتن تدریجی بینایی می‌شود؛ با این حال، تا پیش از این، عامل چنین موضوعی که شایع‌ترین شکل نابینایی است، در هاله‌ای از ابهام بوده است و توانایی شناسایی زودهنگام این بیماری و متوقف‌کردن پیشرفت آن، زندگی میلیون‌ها تن را ارتقا خواهد بخشید.

دانشمندان حاضر در تحقیق جدید دریافتند کره‌های ریز متشکل از فسفات کلسیم معدنی (hydroxylapatite) در پیشرفت دژنراسیون ماکولای مرتبط با سن دخیل‌اند. این کشف نه تنها چگونگی شکل‌گیری این بیماری را توضیح می‌دهد بلکه رویکردهای جدید برای شناسایی و درمان آن را ارائه می‌دهد.

در دژنراسیون ماکولای مرتبط با سن، چربی و پروتئین حاوی رسوباتی موسوم به drusen در شبکیه جمع می‌شوند و این موضوع مانع از رسیدن مواد مغذی اساسی به سلول‌های حساس به نور چشم یا گیرنده‌های نوری می‌شود. گیرنده‌های نوری توسط چرخه‌های سلولی بازیافت می‌شوند و مواد اتلافی تولید می‌کنند اما drusen می‌تواند این زباله را در درون شبکیه به دام بیندازد و انباشت را بدتر کند.

بررسی جدید نشان می‌دهد hydroxyapatite مبتنی بر کلسیم که معمولا در استخوان‌ها و دندان‌ها یافت می‌شود، می‌تواند منشا drusen را توضیح دهد. محققان معتقدند این کره‌ها پروتئین‌ها و چربی‌ها را جذب کرده و این مولفه‌ها طی سال‌ها انباشت می‌شوند تا drusen را شکل دهند.

دانشمندان از رنگ‌های فلورسنت برای شناسایی این کره‌های ریز استفاده کردند که عرض آن‌ها چند هزارم میلی‌متر است. شیوه برچسب‌گذاری فلورسنتی به کاررفته در این تحقیق، می‌تواند علائم اولیه انباشت drusen را بسیار زود شناسایی کند.

تعدادی از کره‌های معدنی شناسایی شده در نمونه‌های چشم بررسی‌شده توسط محققان، با بتا آمیلوئید پوشیده شده‌اند که با بیماری آلزایمر مرتبط است. در صورت ارائه تکنیکی برای شناسایی این کر‌ه‌ها جهت تشخیص دژنراسیون ماکولای مرتبط با سن، می‌توان بیماری آلزایمر را به صورت زودهنگام تشخیص داد.

جزئیات این دستاورد علمی در مجموعه مقالات آکادمی ملی علوم منتشر شده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha