یک کارشناس اقتصادی میگوید افزایش بهرهوری در تمام برنامههای پنج ساله تکرار و هیچگاه محقق نشد.
محمدرضا قنبری در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: مواردی که در تمام برنامههای توسعه تکرار شده، مواردی است که هیچگاه اجرا نشده است. مثل افزایش بهرهوری یا دستیابی به رشد اقتصادی 8 درصد که در هیچ یک از برنامهها محقق نشد.
وی افزود: با توجه به این شرایط لازم است تا در برنامه ششم عوامل عدم دستیابی به این موارد را بررسی و عزم خود را برای حل این موارد به کار بگیریم تا دیگر شاهد تکرار آنها در برنامههای پنج ساله نباشیم.
این کارشناس اقتصادی با بیان اینکه برنامه پنج سالهی ششم در حال نزدیک شدن به افق 1404 است، اظهار کرد: نگاه برنامه ششم باید از یک سو به گذشته و درس گرفتن از اشتباهات قبلی باشد و از سوی دیگر بتواند ما را در دستیابی به اهداف ایران 1404 و اهداف بلندمدت نظام اسلامی رهنمون کند.
قنبری با اشاره به چهار برنامه سند چشمانداز، برنامههای پنج ساله توسعه، بودجهریزی سالیانه و برنامههای غلطان، تصریح کرد: در تمام این برنامهها اصول اقتصاد مقاومتی باید مدنظر قرار گیرد. وابستگی به مردم در اقتصاد باید جای وابستگی به نفت را بگیرد. اما متاسفانه چون گرفتن مالیات سخت است ما برای تامین نیازها فروش نفت را به عنوان سادهترین راه حل انتخاب کردیم.
وی یادآور شد: اوضاع کشور درخصوص بسیاری موارد پیشبینی در سند چشمانداز بین کشورهای منطقه از جمله شاخصهای سلامت و ضریب جینی، خوب است اما اهداف اقتصادی با بررسی معایب برنامههای پنج سالهی توسعه باید مورد اصلاح و تجدیدنظر قرار گیرد.
انتهای پیام
نظرات