یک کارشناس مسائل خاورمیانه گفت: سفرهای رییس جمهور جدید افغانستان با هدف خشکاندن ریشه تروریسم صورت میگیرد.
بهرام امیر احمدیان استاد دانشکده مطالعات جهان دانشگاه تهران در گفتوگو با خبرنگار سیاسی خارجی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، با اشاره به امضای موافقتنامه میان افغانستان و امارات خاطر نشان کرد: با توجه به حمایتهایی که برخی از گروهها در کشورهای عربی از گرایش های سلفی گری و گروههای تندرو انجام می دهند، میتوان گفت سفر اشرف غنی و هیئت همراه او به امارات و سایر کشورهای منطقه به منظور ریشه کن کردن تروریسم صورت می گیرد .
وی تاکید کرد: جریان تروریسم باید از ریشه خشکانده شود، علاوه بر این نباید فراموش کرد که تروریسمی که در افغانستان وجود دارد از خارج پشتیبانی مالی میشود. از سوی دیگر بحث مبارزه با کشت مواد مخدر هم در داخل این کشور مطرح است زیرا از طریق همین کشت مواد مخدر هم از طالبان حمایت میشود. علاوه برآن اتهام هایی هم در مورد حمایت های خارجی که از بیرون مرزهای افغانستان و از سوی کشورهایی مانند عربستان، امارات متحده عربی یا سایر کشورهای نفتی ثروتمند دیگر مطرح است و گفته می شود جریان پول و اعتبار از سوی آنها به سمت گروهای تندرو در افغانستان سرازیر میشود.
امیر احمدیان با بیان اینکه اگر دولت افغانستان بتواند سرچشمه حمایت های مالی به سمت گروههای تندرو درافغانستان را کنترل کند به نوعی دست به مبارزه در خارج از مرزهای خود زده است گفت: به نظر میرسد سفر اشرف غنی و هیأت همراه وی به کشورهای منطقه برای بستن سرچشمه کمکهای مالی و پولی به سمت افغانستان است و در صورت تحقق این امر میتوان گفت نوعی مبارزه در خارج از مرزهای این کشور صورت گرفته است و این روش سیاست مناسبی برای دولت جدید افغانستان محسوب می شود.
این کارشناس مسائل خاورمیانه گفت: با توجه به اینکه سرچشمه حمایت از جریان های سلفی از کشورهای عربی است شاهد بودیم که دومین سفر اشرف غنی به عربستان سعودی بود و طی سفر حج وی دیداری هم با مسئولان عربستان داشت. اخیراً هم از مطبوعات افغانستان صحبت از سفر مسئولان این کشور به ایران و امضای قرارداد استراتژیک با ایران است و با توجه حجم گسترده مبادلات ما با افغانستان و مرزهای وسیعی که با این کشور داریم این امر دور از انتظار نیست.
وی ادامه داد: البته اشرف غنی با کشوری مانند چین که کشوری بزرگ و قدرتمند در منطقه محسوب می شود هم روابط خوبی برقرار کرده است و شاهد بودیم در اجلاس شانگهای در چارچوب طرح قلب آسیا ، وی به چین سفر کرد و در آنجا مذاکرات زیادی صورت گرفت و کمکهایی را جمع کرد و قرار شد چین به عنوان بزرگترین قدرت اقتصادی منطقه بویژه در بخش معادن در افغانستان سرمایه گذاری کند.
امیراحمدیان در پایان در مورد متوقف کردن فعالیت های شبکه حقانی در پاکستان نیز گفت: دولت پاکستان برای مبارزه با چنین گروههایی محدودیت دارد زیرا تعداد آنها در این کشور زیاد است و به همان اندازه هم طرفدارانی در پاکستان دارند وامکان دارد از نظر سیاسی و تاکتیکی آنها را به نام ترویست بشناسند ولی در داخل و در بین مردم شبکه و احزاب سیاسی هستند که حامیانی دارند و قطعا دولت پاکستان مانند هر دولت دیگری علاقه دارد کشورش در ثبات و آرامش باشد.سومین سفر او هم به پاکستان بود و به دنبال ناامنیهایی که از این کشور به افغانستان کشیده شد صورت گرفت.
انتهای پیام
نظرات