معاون سرمایهگذاری اداره کل میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری سیستان و بلوچستان گفت: در بحث گردشگری تفتان کارهای خوبی در دستور کار دولت بوده و هم اکنون کار ثبت جهانی تفتان در دستور کار مسئولان کشوری و استانی قرار دارد.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)- منطقه سیستانوبلوچستان، محسن نارویی در بازدید از مناطق نمونه گردشگری گلفشان پیرگل، دهستان کارواندر و روستای کلکلی از توبع بخش مرکزی خاش افزود: امسال دولت افزون بر هفت میلیارد ریال اعتبار برای بازگشایی و آسفالت جاده دسترسی به دشت دقال تفتان اختصاص داده است که امیدواریم با اجرای این طرح زمینه مناسبی برای ساخت آلاچیق، مکانهای استراحت، پیستهای مختلف ورزشی، ایجاد تله کابین و غیره فراهم شود.
وی گفت: در مبحث گردشگری تفتان، دولت با جدیت ورود پیدا کرده و استاندار سیستانوبلوچستان در این رابطه به صورت جدی حمایت میکند.
این مسئول ادامه داد: تاکنون با همکاری دستگاههای دولتی و سرمایهگذاران بخش خصوصی کارهای خوبی آغاز شده است، در این مکان آلاچیق و سوئیتهای اقامتی مناسبی احداث شده است.
وی تصریح کرد: شهرستان خاش در بحث گردشگری با داشتن ظرفیتهای مهمی مانند تفتان، گل فشان پیرگل، دهستان کارواندر، بخش زیبای ایرندگان، کوههای مورپیش، پنج انگشت، سیاه بند، بیرک و آثار متعدد تاریخی و طبیعی دیگر از قطبهای مهم گردشگری در سیستان و بلوچستان محسوب میشود.
نارویی افزود: نگاه استاندار و مقامات ارشد استانی و کشوری بر این است که از ظرفیتهای گردشگری منطقه به خوبی بهره گرفته شود.
معاون سرمایهگذاری اداره کل میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری سیستانوبلوچستان همچنین از اجرا و در دستور کار بودن طرح فضای سبز و بوستان تفریحی و اقامتی در محوطه مقابل قلعه حیدرآباد خبر داد و گفت: با توجه به اینکه قلعه حیدرآباد در سطح شهر واقع شده است و همواره مراجعان زیادی برای دیدن آن وجود دارد، تمام سعی ما بر این است که از محوطه مقابل آن به نحوی شایستهتر استفاده شود.
معاون سرمایهگذاری اداره کل میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری سیستان و بلوچستان گفت: نگاه دولت به ظرفیت گل فشان پیرگل در خاش تقویت بحث مهم توریسم سلامت است.
نارویی افزود: با توجه به اینکه رویکرد دولت توجه به ظرفیت مهم گردشگری و توسعه زیرساختهای آن بوده، این اداره کل در زمینه ایجاد مجموعه تفریحی و اقامتی، ساخت آلاچیق و فراهم کردن زیرساختها با همکاری سایر دستگاهها و سرمایهگذاران بخش خصوصی اقدام میکند.
وی با اشاره به اینکه اثر ملی و طبیعی گل فشان پیرگل از جذابیتهای منحصر بفردی برخوردار است، تصمیم داریم با فراهم کردن زمینههای مناسبی از خصوصیات درمانی آن بهترین بهره را ببریم.
معاون میراث فرهنگی استان اظهار کرد: دولت برای فراهم کردن زیرساختها و رونق بخشیدن به صنعت مهم گردشگری در مناطق نمونه گردشگری 30 هکتار زمین را از سوی امور اراضی جهاد کشاورزی در اختیار دهیاریها قرار میدهد تا دهیاران و سرمایهگذاران بتوانند برای رونق صنعت گردشگری در روستاهای هدف کار و سرمایهگذاری داشته باشند.
نارویی اظهار کرد: در شهرستان خاش مناطق پیرگل، کارواندر، ایرندگان و تفتان جنوبی(سنگان) بعنوان روستاهای هدف گردشگری مورد توجه ویژه دولت هستند.
وی گفت: در این مناطق زیرساختهای لازم توسعه گردشگری فراهم میشود و دولت اعتبارات لازم را برای تکمیل مجموعههای خدماتی، تفریحی و اقامتی این روستاها اختصاص میدهد.
نارویی گفت: عملکرد دهیاری کارواندار و دهیاری کلکلی خاش در امر ساخت بوستانها، آلاچیق، فضای سبز، فضای مناسب اقامتی و غیره بسیار ارزشمند بوده است.
معاون سرمایهگذاری اداره کل میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری سیستان و بلوچستان افزود: روستای کلکلی نیز با پتانسیلهای منحصر بفرد کشاورزی، دامی و گردشگری ظرفیت تبدیل شدن به روستای هدف و منطقه نمونه گردشگری را دارد.
نارویی اظهار کرد: اگر یک فرد سرمایهگذار بومی برای تکمیل مجموعه تفریحی و اقامتی کلکلی وارد عرصه بشود، ما در اداره کل میراث استان اجرای کار را برای او تسهیل کرده و از این فرد حمایت خواهیم کرد.
بخشدار مرکزی خاش هم گفت: بازگشایی و ساخت راه دسترسی به گلفشان پیرگل در کنار ایجاد زیرساختهای مورد نیاز آن با حمایت دولت انجام میشود.
مجتبی شجاعی افزود: گلفشان پیرگل و طبیعت اطراف آن واقعا بینظیر، بکر و بسیار دیدنی است.
وی افزود: عدم استفاده از مواهب و نشانههای الهی در روی زمین، بسیار رنجآور است.
بخشدار مرکزی با اشاره به اینکه کار ساخت مجتمع گردشگری کارواندر در دستور کار دولت قرار دارد، اظهار کرد: مجتمع گردشگری دهیاری کارواندر همجوار آبشار طبیعی این روستا و در میان کشتزارها و نخلهای سربه فلک کشیده تا پایان امسال و در ایام نوروز راهاندازی میشود.
وی گفت: فعالیتهای عمرانی در زمینه گردشگری بخش مرکزی خاش تعطیل بردار نیست و نیروهای پر تلاش مردمی با همکاری دهیاران و نظارت کارشناسان بصورت شبانه روز آماده کار و خدمت هستند.
شجاعی افزود: برای رونق فعالیتهای گردشگری اقدامات خوبی مانند ساخت آلاچیقها، سرویسهای بهداشتی، برجهای نور، مرکز عرضه و فروش صنایع دستی و محصولات کشاورزی و دامی در دستور کار قرار گرفته، ولی کافی نیست.
دهیار روستای کارواندر نیز گفت: نخلستانها، کشتزارها و نیزارها در کنار آبشار و چشمهسارها و رودخانه زیبا و پر آب به منطقه کارواندر جذابیت و اعتبار ویژهای بخشیده است.
نادر ابراهیمی اظهار کرد: سپری کردن اوقات فراغت و گشت و گذار در منطقهای بکر و زیبا آن هم در کنار شرشر آب آبشار زیبا و نسیم دل کش باد و رقص نخلهای سر به فلک کشیده، هیچگاه از ذهن بازدید کنندگان و گردشگران این دهستان زیبا زدوده نمیشود و همواره ماندگار خواهد بود.
به گزارش ایسنا، تفتان نام تنها آتشفشان نیمه فعال ایران است. این کوه در منطقه جنوب شرقی ایران، در استان سیستان و بلوچستان قرار گرفته است. این قله در حدود 4000 متر از سطح آبهای آزاد ارتفاع دارد و بلندترین قله در منطقه جنوبشرقی ایران است.
انتهای پیام
نظرات