تشکیلات خودگردان فلسطین از موافقت دبیرکل سازمان ملل با درخواست فلسطینیها برای پیوستن به دادگاه کیفری بینالمللی که به آن اجازه میدهد رژیم صهیونیستی را به خاطر جنایات جنگیاش به پای میز محاکمه بکشاند، استقبال کرد.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، به نقل از شبکه خبری الجزیره، صائب عریقات، مذاکره کننده ارشد فلسطین، پذیرفتن درخواست فلسطینیها برای پیوستن به دادگاه کیفری بینالمللی را توسط بان کی مون، دبیرکل سازمان ملل اقدامی تاریخی خواند و افزود: این تصمیم به تغییر در معادلهها منجر میشود و به نفع آزادی صلح و قوانین بینالمللی است.
این مسئول فلسطینی تصریح کرد که همواره بررسی دو مساله خشونت رژیم صهیونیستی در نوار غزه و جنایاتی که علیه فلسطینیها مرتکب شده و همچنین مساله شهرک سازیهای این رژیم را در دستور کار خود قرار خواهد داد.
از سوی دیگر، صدیقی کابا، رئیس مجمع عمومی کشورهای عضو در دادگاه کیفری بینالمللی از پیوستن فلسطین به این دادگاه به عنوان صد و بیست و سومین عضو آن ابراز خرسندی کرد.
از سوی دیگر آمریکا که عضو دادگاه کیفری بینالمللی نیست از تصمیم سازمان ملل برای قبول درخواست فلسطینیها انتقاد کرد.
جن ساکی، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا اعلام کرد که فلسطین شایسته پیوستن به این دادگاه نیست و آمریکا، فلسطین را به عنوان کشوری مستقل به رسمیت نمیشناسد.
پیشتر آمریکا اعلام کرد که تلاش فلسطین برای پیوستن به دادگاه کیفری بینالمللی اقدامی خطرناک است که به نفع آن نیست و کنگره آمریکا نیز تهدید کرد که ارسال کمکها به تشکیلات خودگردان را که مبلغی حدود 440 میلیون دلار است، متوقف خواهد کرد.
انتهای پیام
نظرات