رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین بعد از مخالفت شورای امنیت با پیش نویس قطعنامه پیشنهادی طرف فلسطینی برای پایان بخشیدن به اشغالگریهای اسرائیل 20 توافقنامه بینالمللی از جمله درخواست برای پیوستن به دادگاه کیفری بینالمللی را امضا کرد.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، به نقل از سایت خبری العربی الجدید، محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین بعد از ظهر روز چهارشنبه 20 توافقنامه و معاهده بین المللی از جمله اساسنامه مقدماتی منشور رم را برای زمینه سازی جهت پیوستن فلسطین به دادگاه کیفری بین المللی امضا کرد.
عباس که ریاست نشست رهبران فلسطینی را برعهده داشت تاکید کرد: شورای امنیت در خصوص ما منصفانه عمل نکرد بنابراین ما به نهادهای بین المللی مراجعه میکنیم تا منصفانه قضاوت کنند.
عباس همچنین عنوان داشت: ما پیش نویس قطعنامهای میانهرو را به شورای امنیت ارائه دادیم که در آن خواهان پایان یافتن اشغالگری اسرائیل شدیم؛ پیشتر 9 رای به دست آورده بودیم اما در لحظات آخر یکی از اعضا که تسلیم فشارها شد از تصمیم خود عقب نشینی کرد. ما با وجود تمام فشارها به شورای امنیت مراجعه کردیم و اتحادیه عرب نیز به صورت کامل از ما حمایت کرد.
وی تاکید کرد: ما اینجا جمع شدیم تا 20 توافقنامه و منشور بین المللی از جمله توافقنامه مربوط به دادگاه کیفری بین المللی را امضا کنیم. این مساله به صورت ناگهانی انجام نشده چرا که پیشتر به آمریکاییها، اسرائیلیها و تمام جهان اعلام کرده بودیم که قصد داریم این کار را انجام دهیم.
صائب عریقات، مذاکره کننده ارشد فلسطینی نیز عنوان داشت: تمام این منشورها و توافقنامهها طی 30 و برخی از آنها طی 90 روز اجرایی میشود.
برهمین اساس عباس اساسنامه رم را امضا کرد که براساس آن کشور فلسطین به دادگاه کیفری بین المللی میپیوندد.
فلسطین همچنین به قانون منشور حقوق سیاسی زنان، منشور دفن مواد سخت و ضررآور در اماکنی در خارج از مرزهای خود و منشور عدم ارتکاب جرایم جنگی و همچنین منع گسترش تسلیحات هستهای و عدم گسترش استفاده از سلاحهای کلاسیک مشخص شده و بمبهای خوشهای پایبند میشود.
برهمین اساس فلسطین پروتکل منشور ژنو 2 و 3 در سال 1949 و پروتکل حمایت از شخصیتهای بینالمللی و منشور پایبندی به اجرای احکام جرایم جنگی و جرایم ضد بشری امضا کرد.
صائب عریقات عنوان داشت: کشور فلسطین به تمام تعهدات و قوانین بین المللی پایبند است. پیشتر تعدادی از اعضای کمیته اجرایی سازمان آزادی بخش فلسطین (ساف) خواهان تحریم نشست رهبران فلسطینی بعد از شکست در شورای امنیت شده بودند.
انتهای پیام
نظرات