یک فیزیکدان دانشگاه جرج میسون امریکا به نام «رابرت اهرلیش» که به تازگی بازنشسته شده، مدعی است نوترینوها به احتمال زیاد «تاکیون» یا ذرهای سریعتر از نور هستند.
به گزارش سرویس علمی ایسنا، پیش از این نیز ادعاهای زیادی از این دست مطرح شده بودند و آخرین آنها مربوط به سال 2011 و زمانی بود که دانشمندان حاضر در آزمایشگاه OPERA در ایتالیا سرعت نوترینوها را اندازهگیری کردند و مدعی شدند آنها اندکی سریعتر از نور حرکت میکنند، با این حال، زمانی که سرعت این ذرات دوباره اندازهگیری شد، نتایج اولیه رد شد.
ادعای جدید اهرلیش مبنی بر سرعت بالاتر از نور نوترینوها مبتنی بر شیوهای بسیار حساستر از اندازهگیری سرعت آنها یعنی یافتن جرم این ذرات است.
نتایج حاصله مبتنی بر این موضوع است که تایکونها دارای جرمی خیالی (imaginary mass) یا جرمی منفی به توان 2 هستند. ذراتی با چنین جرمی دارای ویژگی عجیبی هستند زیرا هنگام از دستدادن انرژی سرعت میگیرند و ارزش جرم خیالیشان توسط نسبتی سنجیده میشود که از دستدادن انرژی را نشان میدهد.
به گفته اهرلیش، بزرگی جرم خیالی نوترینو 0.33 الکترون ولت یا دو سوم میلیونم جرم الکترون است در نتیجه این ذره بنیادی هنگام حرکت با از دستدادن انرژی، سرعتی بالاتر از نور به خود میگیرد.
این دانشمند نشان داده مشاهدات مختلف از اشعههای کیهانی در کیهانشناسی و همچنین بررسیهای انجامشده در فیزیک ذرات نیز همین ارزش جرم خیالی را برای نوترینوها ارائه دادهاند.
جزئیات این دستاورد علمی در نشریه Astroparticle Physics قابلمشاهده است.
انتهای پیام
نظرات