• یکشنبه / ۷ دی ۱۳۹۳ / ۰۸:۵۶
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 93100702851

معاون علمی رییس‌جمهور تاکید کرد:

تشویق اعضای هیات علمی دانشگاه‌ها به ثبت اختراع به جای چاپ مقاله

تشویق اعضای هیات علمی دانشگاه‌ها به ثبت اختراع به جای چاپ مقاله

معاون علمی و فناوری رییس‌جمهور بر ضرورت تشویق اعضای هیات علمی دانشگاه‌ها به ثبت اختراع به جای چاپ مقاله در آیین‌نامه ارتقا تاکید کرد.

معاون علمی و فناوری رییس‌جمهور بر ضرورت تشویق اعضای هیات علمی دانشگاه‌ها به ثبت اختراع به جای چاپ مقاله در آیین‌نامه ارتقا تاکید کرد.

به گزارش خبرنگار علمی ایسنا دکتر سورنا ستاری، روز گذشته در نشستی با هیات رییسه و اعضای هیات علمی دانشگاه تربیت مدرس ضمن تاکید بر این مطلب افزود: طبیعت کشورهایی که به منابع زیر زمینی متکی هستند این است که فکر می‌کنند همه چیز با پول به دست می‌آید و حتی پژوهش هم با پول و آزمایشگاه‌های پیشرفته و پژوهشگاه‌های بزرگ به نتیجه می‌رسد که این فکر نادرستی است.

وی اظهار داشت: ما امروز به دانشگاه کارآفرین احتیاج داریم و اقتصاد غیر نفتی که بر پایه مغز متفکران شکل گیرد.

ستاری افزود: پژوهش دو بخش است. بخشی که قابلیت تجاری سازی دارد و باید مشتری برای آن وجود داشته باشد که نقش دولت در این میان تسهیل‌گری در تجاری‌سازی آن است و بخش دیگر پژوهش‌هایی است که مربوط به اقتدار ملی بوده و در مرز دانش است و دولت‌ها در آن هزینه می‌کنند.

وی با تاکید بر ایجاد اشتغال و تجاری سازی در علوم انسانی تاکید کرد: ما در علوم انسانی به دنبال تجاری سازی در تمام حوزه های زندگی هستیم و تعامل علوم انسانی با سایر علوم سبب تجاری سازی می‌شود.

معاون علمی و فناوری رییس جمهور با اشاره به حمایت از اعضای هیات علمی فعال در زمینه تجاری سازی علم تصریح کرد: بخش قابل توجهی از درآمد دانشگاه باید از طریق ارتباط با صنعت به دست آید و باید از اساتیدی که در مراکز رشد فعالیت کرده و شرکت های دانش بنیان تاسیس کرده اند حمایت شود. ما باید بینش خود را نسبت به پژوهش تغییر دهیم و پژوهش‌های مشتری محور را مورد توجه قرار داده و مقالات مفید از آن استخراج کنیم.

معاون علمی و فناوری رییس‌جمهور بر لزوم تشویق اعضای هیات علمی به ثبت اختراع به جای چاپ مقاله تاکید کرد و گفت: آیین‌نامه ارتقای اعضای هیات علمی نیز در این زمینه باید دستخوش تغییراتی شود و چاپ مقاله آن قدر در آن پر رنگ نشود. ما باید پژوهش کنیم و از نتایج آن مقاله بنویسیم؛ نه اینکه به واسطه نوشتن مقاله، پژوهش کنیم.

وی خاطر نشان کرد:‌ در حوزه بنیاد نخبگان ، اختیارات به تدریج به دانشگاهها واگذار می‌شود و صندوق نوآوری و شکوفایی نیز وام تجاری‌سازی در اختیار شرکت‌های دانش بنیان قرار می‌دهد و ما با کمک این صندوق می‌خواهیم پایه‌های اقتصاد دانش بنیان را در دانشگاه‌ها بگذاریم و ثابت کنیم پژوهش درآمدزاست و مدل جدیدی از اقتصاد در یک کشور متکی به نفت را تعریف کنیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha