• پنجشنبه / ۲۷ آذر ۱۳۹۳ / ۰۸:۲۲
  • دسته‌بندی: حقوقی و قضایی
  • کد خبر: 93092716062
  • منبع : نمایندگی دانشگاه اصفهان

کدخدایی در گفت‌و‌گو با ایسنا:

شکل‌گیری احزاب در ایران بیش از قانون نیازمند فرهنگ است

شکل‌گیری احزاب در ایران بیش از قانون نیازمند فرهنگ است

سخنگوی سابق شورای نگهبان گفت: باید پذیرفت که مسئله تحزب در ایران با وضع قانون شکل نمی‌گیرد. قانون تنها یک ابزار برای تشکیل حزب است و احزاب ایران بیش از هر چیز به فرهنگ نیازمند هستند.

سخنگوی سابق شورای نگهبان گفت: باید پذیرفت که مسئله تحزب در ایران با وضع قانون شکل نمی‌گیرد. قانون تنها یک ابزار برای تشکیل حزب است و احزاب ایران بیش از هر چیز به فرهنگ نیازمند هستند.

عباسعلی کدخدایی در گفت‌وگو با خبرنگار حقوقی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، منطقه اصفهان، با اشاره به تصمیم اتخاذ شده در زمینه تغییر قانون انتخابات کشور اظهار کرد: تعیین سیاست‌های کلی انتخابات در میان سیاست‌های کلی نظام که از سوی مقام معظم رهبری به مجمع تشخیص مصلحت نظام ارجاع شده است وجود دارد و بر اساس آخرین اطلاعات، این مجمع با برگزاری جلسات متعدد کارشناسی و با همکاری کمیسیون‌های مختلف و اعضا و نمایندگان شورای نگهبان و وزارت کشور تلاش کرده تا در این راستا گام‌های محکم و مؤثری بردارد.

وی افزود: در حال حاضر پیش‌نویس سیاست‌های کلی انتخابات با اعمال تغییرات جدید تدوین‌ شده و اگر در آینده به مرحله نهایی برسد، شاهد رفع اشکالات موجود در سیستم و نظام انتخابات کشور خواهیم بود.

مشاور دبیر شورای نگهبان در امور حقوقی و سیاسی درباره نقش احزاب در انتخابات آتی کشور گفت: باید پذیرفت که مسئله تحزب در ایران با وضع قانون شکل نمی‌گیرد. قانون تنها یک ابزار برای تشکیل حزب است و احزاب ایران بیش از هر چیز به فرهنگ نیازمند هستند؛ چراکه تا زمانی که فرهنگ درست حزب داری در ایران نباشد شکل‌گیری احزاب بی‌فایده است و موفقیتی نیز با خود به همراه ندارد.

وی با تاکید بر این‌که «مکانیسم‌های تاثیر احزاب در کشور باید در نظر گرفته شود» ادامه داد: به‌عنوان‌ مثال ایران باید مجلسی داشته باشد که بر اساس تعداد آرای احزاب کرسی‌های خود را به افراد واگذار کند تا از این طریق احزاب جای خود را در کشور باز کنند.

کدخدایی ادامه داد: خاطره مردم از حضور احزاب تاکنون تنها به مواقع نزدیک انتخابات بازمی‌گردد. احزابی که در شب انتخابات شکل‌ گرفته‌اند و فردای آن نیز به انحلال و فراموشی سپرده‌ شده‌اند به همین دلیل نیز مردم نسبت به احزاب اعتماد چندانی ندارند.

وی خاطرنشان کرد: سرنوشت سیاسی کشور تنها زمانی با حضور احزاب رونق می‌گیرد که آن‌ها بتوانند فرهنگ صحیح تحزب را در کشور جا بیندازند و با ابزارهای لازم و با قدرت برای کمک به آحاد جامعه به روند انتخابات وارد شوند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha