• چهارشنبه / ۲۶ آذر ۱۳۹۳ / ۱۱:۵۶
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 93092615607
  • خبرنگار : 71452

کشف شواهدی از وجود متان در مریخ توسط کنجکاوی

کشف شواهدی از وجود متان در مریخ توسط کنجکاوی

محققان ناسا از کشف شواهدی از وجود گاز متان در سیاره سرخ خبر دادند که احتمالا توسط گونه‌ای باکتری تولید شده است؛ این نتایج احتمال وجود حیات در مریخ را تقویت می‌کند.

محققان ناسا از کشف شواهدی از وجود گاز متان در سیاره سرخ خبر دادند که احتمالا توسط گونه‌ای باکتری تولید شده است؛ این نتایج احتمال وجود حیات در مریخ را تقویت می‌کند.

به گزارش سرویس علمی ایسنا، آزمایشگاه پیشرانه جت (JPL) ناسا یکسال قبل در گزارشی، از عدم کشف شواهدی از گاز متان در سیاره سرخ خبر داد.

اما در کنفرانس خبری که روز سه‌شنبه 16 دسامبر (25 آذر) در نشست سالانه انجمن ژئوفیزیک آمریکا برگزار شد، محققان ناسا از کشف نشانه‌هایی از گاز متان در سیاره سرخ خبر دادند.

«جان گروتسینگر» محقق ارشد پروژه کنجکاوی تأکید کرد: مریخ‌نورد کنجکاوی در طی تحقیقات خود موفق به کشف و ثبت شواهدی از انفجار گاز متان شده است که دست‌کم دو ماه دوام داشت.

« گروتسینگر» این نتایج را نقطه عطفی در مأموریت کنجکاوی عنوان و خاطر نشان کرد: یکی از چند فرضیه مطرح درخصوص وجود متان این است که این گاز توسط میکروب‌های زنده تولید شده‌اند.

گاز متان نمی‌تواند برای مدت طولانی در مریخ دوام داشته باشد. محاسبات نشان می‌دهد، نور خورشید و واکنش‌های شیمیایی در جو مریخ منجر به شکسته شدن مولکول‌ها در مدت صدها هزار سال شده‌اند؛ درنتیجه نمونه اخیر متان باید به تازگی تولید شده باشد.

گاز متان می‌تواند از طریق فرآیند زمین‌شناسی موسوم به سرپانتینیت (serpentinization) - که به گرما و آب به شکل مایع نیاز دارد - یا توسط باکتری‌های تولیدکننده متان موسوم به متانوژن تولید شوند.

محققان همچنین برای نخستین‌بار، وجود مولکول‌های ارگانیک مبتنی بر کربن را در نمونه سنگ‌های مریخ تأیید کردند.

مریخ‌نورد کنجکاوی با استفاده از ابزار آنالیز نمونه در مریخ (SAM)، اقدام به حفاری در سنگی موسوم به Cumberland کرد؛ در تجزیه و تحلیل نمونه حفاری، مولکول‌های ارگانیگ مبتنی بر کربن شناسایی شدند.

این کشف اگرچه نشانه مستقیمی از وجود حیات در گذشته یا حال مریخ محسوب نمی‌شود، اما نشان می‌دهد که احتمالا این سیاره ترکیبات مورد نیاز برای میزبانی از حیات را در گذشته دارا بوده و هنوز هم دارد.

نتایج این یافته‌ها در مجله Science منتشر شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha