• سه‌شنبه / ۲۵ آذر ۱۳۹۳ / ۰۹:۵۵
  • دسته‌بندی: تولید و تجارت
  • کد خبر: 93092514732
  • خبرنگار : 71186

معاون ایران خودرو تشریح کرد

جزئیات تعیین قیمت و تکلیف پیش‌خریدکنندگان دنا

جزئیات تعیین قیمت و تکلیف پیش‌خریدکنندگان دنا

معاون فروش و بازاریابی گروه صنعتی ایران خودرو گفت: شورای رقابت قیمت خودروهای چینی هم کلاس دنا را 48 میلیون تومان به بالا تعیین کرده‌ با این حال نظر این شورا قیمت 42 میلیون تومانی برای دنا است.

معاون فروش و بازاریابی گروه صنعتی ایران خودرو گفت: شورای رقابت قیمت خودروهای چینی هم کلاس دنا را 48 میلیون تومان به بالا تعیین کرده‌ با این حال نظر این شورا قیمت 42 میلیون تومانی برای دنا است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، عبدالله بابایی در جمع خبرنگاران ادامه داد:‌ مگر خون چشم بادامی‌ها از ما رنگین‌تر است که قیمت خودروی چینی هم کلاس بالاتر از خودروی ملی تعیین شود.

وی با بیان این‌که چری، لیفان، جک و گریت وال از جمله رقبای دنا در بازار هستند، خاطرنشان کرد:‌ در قیمت 48 میلیون تومانی پیشنهاد شده از سوی ایران خودرو برای دنا، حدود شش درصد آن معادل دو میلیون تومان به عنوان سود در نظر گرفته شده است و تولید این خودرو به قیمت کمتر از 46 میلیون تومان زیان‌ده خواهد بود.

معاون فروش و بازاریابی ایران خودرو ادامه داد: البته شورای رقابت هنوز به صورت رسمی قیمت 42 میلیونی را به ما اعلام نکرده است با این حال در صورت اعلام بلافاصله اعتراض و درخواست تجدید نظر خواهیم کرد.

وی در پاسخ به این پرسش که اگر شورا در قیمت دنا بازنگری نکند چه خواهد شد؟ اظهار کرد: آن زمان باید فکر کرد که چه کار می توان کرد، با این حال امکان توقف خط تولید وجود دارد یا این که برخی آپشن‌های خودرو حذف شود یا خودرو صادر شود.

وی در پاسخ به پرسش دیگری مبنی بر این که تکلیف پیش خریدکنندگان دنا چه خواهد شد گفت: اگر شورای رقابت در قیمت تعیین شده بازنگری کند در کوتاه‌ترین زمان خودرو تحویل داده خواهد شد. در غیر این صورت باید در زمینه حدود 4000 تا 5000 هزار دستگاه خودروی دنا پیش فروش شده تصمیم گیری شود.

بابایی در رابطه به این که یکی از راه‌های تعیین قیمت دنا توجه به قیمت تمام شده خودرو است خاطرنشان کرد: هزینه مواد اولیه این خودرو 31 میلیون و 200 هزار تومان، مبلغ دستمزد 375 هزار تومان و هزینه‌های سربار اعم از طراحی و قالب‌سازی حدود 4 میلیون و 800 هزار تومان در هر دستگاه است.

وی ادامه داد: هزینه‌های تولید و فروش نیز یک میلیون و 380 هزار تومان و هزینه خدمات پس از فروش 2 میلیون تومان است. 570 هزار تومان نیز به عنوان هزینه های اداری در نظر گرفته شده است.

بابایی با بیان این‌که دو میلیون و 600 هزار تومان هزینه مالی مواد اولیه هر دستگاه دنا است، تصریح کرد: بنابراین قیمت تمام شده دنا حدود 43 میلیون تومان است که به اضافه شش درصد سود می‌شود 45 میلیون تومان.

معاون فروش و بازاریابی ایران خودرو افزود: سه میلیون و 600 هزار تومان نیز به این مبلغ به عنوان هشت درصد مالیات بر ارزش افزوده تکلیفی اضافه خواهد شد. یک میلیون و 350 هزار تومان نیز به عنوان هزینه سه درصد عوارض و 900 هزار تومان به عنوان هزینه‌های شماره گذاری، پست و بیمه در نظر گرفته شده است.

بابایی با بیان این‌که هزینه تولید تمام شده دنا 51 میلیون و صد هزار تومان است خاطرنشان کرد:‌ مبلغ 48 میلیون تومان پیشنهادی با کسر هزینه‌های مالی از هزینه‌های تمام شده تولید دنا در نظر گرفته شده است. البته شورای رقابت می گوید این نحوه محاسبه را قبول نداشته و می گوید قیمت سمند سورن به عنوان قیمت پایه در نظر گرفته شده و هزینه‌های جدید با آن اضافه می‌شود.

وی ادامه داد:‌ البته در صورت محاسبه درست با همین روش نیز قیمت خودروی دنا بیش از 51 میلیون تومان خواهد بود بنابراین اشتباهاتی نیز در نحوه محاسبه هزینه‌ها صورت گرفته است.

معاون فروش و بازاریابی ایران خودرو افزود: صد میلیارد تومان سرمایه‌گذاری در حوزه طراحی و قالب سازی خودروی دنا صورت گرفته که این مبلغ باید ظرف سه سال مستهلک شود.

وی با بیان این‌که اگر قرار باشد مدت زمان مستهلک شدن هزینه‌های سرمایه‌گذاری‌ خودرو بیش از سه سال طول بکشد دیگر توضیحی برای ارائه مدل‌های جدید وجود نخواهد داشت، خاطرنشان کرد: در خودروی دنا نسبت به سمند سورن تمام قالب‌ها و طراحی تغییر کرده و محصول جدیدی تولید شده است.

بابایی در رابطه با برنامه تولید دنا اظهار کرد: برنامه پیش بینی شده برای تولید دنا تا سال 1397 تولید 60 هزار دستگاه است. به گونه ای که حداقل 5000 دستگاه آن تا آخر سال تولید خواهد شد. سال 1394 نیز 10 هزار دستگاه و در سه سال بعد از آن هر ساله معادل 15 هزار دستگاه دنا تولید خواهد شد.

معاون فروش و بازاریابی ایران خودرو درباره وضعیت حاشیه بازار خودروها اظهار کرد:‌ بیش از 90 درصد حاشیه بازار خودرو از بین رفته و تنها در خودروی پژو پارس حاشیه بازار وجود دارد. ضمن آن‌که متن قراردادهای فروش نیز بر روی سایت قرار گرفته است.

وی با بیان این‌که صد درصد فروش خودرو در سال جاری به صورت اینترنتی بوده است، تصریح کرد: در سال جاری حدود 90 هزار دستگاه خودروی پژو پارس عرضه شده است.

وی در رابطه با فروش خودرو به قیمت آزاد در نمایندگی‌های فروش این شرکت اظهار کرد: هیچ نمایندگی حق ندارد خودرو را یک ریال بالاتر از قیمت مصوب عرضه کند در صورت ارسال شکایت دراین زمینه به شدت با نمایندگی متخلف برخورد خواهد شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۳-۰۹-۲۵ ۱۴:۱۴

بفروش ! کيه که بخره