• یکشنبه / ۲۳ آذر ۱۳۹۳ / ۱۴:۴۰
  • دسته‌بندی: محیط زیست
  • کد خبر: 93092313644
  • منبع : نمایندگی سمنان

فرمانده یگان حفاظت سازمان جنگل‌ها تاکید کرد

ضرورت وضع قوانین جامع برای مبارزه با پدیده زمین خواری

ضرورت وضع قوانین جامع برای مبارزه با پدیده زمین خواری

فرمانده یگان حفاظت سازمان جنگل‌ها ، مراتع و آبخیزداری گفت: سالانه بالغ بر 30000 پرونده زمین خواری در کشور تشکیل می شود.

فرمانده یگان حفاظت سازمان جنگل‌ها ، مراتع و آبخیزداری گفت: سالانه بالغ بر 30000 پرونده زمین خواری در کشور تشکیل می شود.

به گزارش خبرنگار«محیط زیست» خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) -منطقه سمنان، سرهنگ قاسم سبزعلی صبح امروز در آیین معارفه فرمانده یگان حفاظت اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان با اشاره به وضعیت رو به ازدیاد پدیده زمین خواری در کشور، اظهار کرد: مبارزه با پدیده زمین خواری نیازمند حمایت، تعامل و همکاری همه دستگاه‌های ذیربط است و برای مبارزه جدی با این پدیده نیازمند وضع قوانین جامع هستیم.

وی در ادامه با بیان اینکه ما به دنبال این هستیم که زمین خواری در کشور به پایین ترین سطح ممکن برسد، برخورد با این پدیده را نیازمند همراهی همه دستگاه ها و وجود قوانین جامع و موثر دانست و از مجلس شورای اسلامی خواست با تدوین قوانین جامع، سازمان جنگل ها و مراتع را در برخورد با متخلفان زمین خواری یاری کند.

سبزعلی از راه اندازی کارگروه مقابله با زمین خواری در کشور خبر داد و گفت: این کارگروه در همه استان ها نیز تشکیل شده تا در کوتاه ترین زمان ممکن به بررسی پرونده های زمین خواری پرداخته و با عوامل و سودجویان زمین خواری برخورد شود.

فرمانده یگان حفاظت سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور با بیان اینکه همه پرونده های زمین خواری به این سازمان مربوط نمی شود، یادآور شد: آن دسته از پرونده‌های زمین خواری که مربوط به حریم شهرها می شود ارتباطی به منابع طبیعی و آبخیزداری ندارد. ضمن اینکه بخش وسیعی از پرونده ها نیز مربوط به محدوه شهرها است.

وی با اشاره به اینکه منابع طبیعی در زمینه تغییر کاربری ها نقشی ندارد، اضافه کرد: امروزه این نگرش غلط وجود دارد که منابع طبیعی در تغییر کاربردی تعلل می کند؛ در حالی که تغییر کاربری در مستثنیات مربوط به زمین های کشاورزی ربطی به سازمان جنگل ها و ادارات کل منابع طبیعی در استان ها ندارد و امور اراضی وارد می شود که این مدیریت نیز به طور جدی با تغییر کاربری اراضی کشاورزی مقابله می کند.

وی با اشاره به کمبود نیرو در یگان‌های حفاظت سازمان جنگل ها و مراتع، خاطرنشان کرد: وسعت منابع طبیعی در کشور بالغ بر 135 میلیون هکتار است و با توجه به مشکل نیروی انسانی موجود در بخش حفاظت، واقعیت این است که نیروهای دولتی ،پاسخگوی نظارت بر این منابع نیست.

سبزعلی، استفاده از ظرفیت جوامع محلی را در این امر ضروری دانست و اظهار کرد: توسعه مشارکت های مردمی یکی از برنامه های محوری سازمان جنگل ها و مراتع کشور در این بخش است.

وی قاچاق چوب را یکی از معضلات امروز کشور دانست و گفت: سازمان جنگل‌ها در برخورد با قاچاق چوب جدی است و با قاچاقچیان به شدت برخورد می کند. ضمن اینکه خوشبختانه امسال با هماهنگی دستگاه قضایی در سطح ملی و در استانها برخورد خوبی با قاچاق چوب شده است.

سرهنگ سبزعلی با اشاره به قاچاق چوب تاغزارهای استان سمنان افزود: در استان سمنان نیز برخورد خوبی با این پدیده شده است.

فرمانده یگان حفاظت سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور ضمن تاکید مجدد برضرورت وجود قوانین جامع در برخورد با متخلفین اظهارکرد: قوانین و مقررات باید از بازدارندگی بالایی برخوردار باشد.

وی همچنین با اشاره به معضل آتش سوزی جنگل‌ها و مراتع در کشور به برنامه های منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان در این خصوص اشاره و یادآوری کرد: با برنامه هایی که صورت گرفته استان سمنان امسال با کاهش وقوع آتش سوزی در جنگلها و مراتع روبرو بوده که جای تقدیر دارد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha