• شنبه / ۲۲ آذر ۱۳۹۳ / ۱۰:۵۶
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 93092212944

توصیف گذشته و آینده جهان در نظریه جدید «جهان آینه با زمان معکوس»

توصیف گذشته و آینده جهان در نظریه جدید «جهان آینه با زمان معکوس»

دانشمندان انگلیسی نظریه زمان جدیدی را برای جهان مطرح کرده‌اند که شاید بتواند پاسخ بسیاری از سوالات دانمشندان در مورد آغاز زمان و آنچه در گذشته رخ داده، باشد.

دانشمندان انگلیسی نظریه زمان جدیدی را برای جهان مطرح کرده‌اند که شاید بتواند پاسخ بسیاری از سوالات دانمشندان در مورد آغاز زمان و آنچه در گذشته رخ داده، باشد.

به گزارش سرویس علمی ایسنا، حرکت تسلیم‌نشدنی زمان به سمت جلو چیزی است که دانشمندان را برای بیش از یک قرن متعجب کرده است.

اکنون دانشمندان نظریه جدیدی را مطرح کرده‌اند که بر اساس آن، در زمان وقوع انفجار بزرگ یک جهان آینه جهان ما ساخته شد که به سمت مخالف در زمان حرکت می‌کند و موجودات هوشمند حاضر در هر جهان، دیگری را در حال حرکت معکوس در زمان درک می‌کنند.

این نظریه عجیب توسط دکتر جولیان باربور از دانشکده کشاورزی در انگلستان، دکتر تیم کاسلووسکی از دانشگاه نیوبرانزویک در کانادا و دکتر فلاویو مرکاتی از موسسه فیزیک نظری پریمیتر کانادا مطرح شده است.

پژوهش این دانشمندان در تلاش برای پاسخگویی به سوالاتی است که در مورد «پیکان زمان» - مفهومی که بر اساس آن زمان متقارن بوده و همه چیز به سمت جلو حرکت می‌کند - هنوز بی‌پاسخ مانده است.

به گفته محققان، در زمان وقوع انفجار بزرگ نه فقط یک جهان بلکه دو جهان شکل گرفته‌اند و هر کدام بطور مساوی در جهات متضاد یکدیگر به حرکت پرداخته‌اند.

دکتر باربور به قیاس یک تکه یخ مکعبی در حال ذوب شدن با جهان در حال حرکت به سوی بی‌نظمی موسوم به آنتروپی می‌پردازد.

به گفته وی، در پایان دهه 19 میلادی این امر موجب نگرانی شده بود زیرا مردم بر این تصور بودند که جهان با مرگی پر حرارت به پایان می‌رسد که در آن دمای در همه‌جای جهان مانند مکعب یخ یکسان است.

اما با در نظر گرفتن گرانش، بنظر می‌رسد که این نظریه درست نبوده و حتی توضیحی برای آغاز دراماتیک جهان باشد.

محققان با مونتاژ یک مدل ساده با 1000 ذره اظهار کردند که نظریه آنها نشان‌دهنده حرکت روبه‌عقب ما در زمان و به سمت بی‌نظمی است و در نهایت از سوی دیگر پس از انفجار بزرگ – در جهان آینه- به نظم برمی‌گردیم.

اگرچه جهان آینه دقیقا شبیه جهان ما نیست و کاملا مستقل از جهان ما و به شیوه خودش تکامل و تغییر یافته است.

با اینحال احتمالا این جهان تحت تاثیر قوانین فیزیک مشابه قرار داشته و از سیارات، ستارگان و کهکشانهایی کاملا مشابه نسخه جهان ما برخوردار است.

دکتر باربور با توصیف این مدل به شکل دسته‌ای از زنبورها می‌گوید، با افزایش زمان، جهان از شکل بی‌نظم آغازین دسته زنبور به سمت یک عالم ساختارمندتر و منظم‌تر حرکت می‌کند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha