• چهارشنبه / ۱۹ آذر ۱۳۹۳ / ۱۰:۵۶
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 93091911762
  • خبرنگار : 71402

ادعای آمریکا در کاهش اتکای دفاعی به بمب‌های اتمی

ادعای آمریکا در کاهش اتکای دفاعی به بمب‌های اتمی

ایالات متحده آمریکا در راستای اجرای بخشی از طرح دفاعی خود مدعی شد که اتکا به تسلیحات هسته‌ای را کاهش می‌دهد، اما انگلیس در حال حاضر با ممنوعیت چنین تسلیحاتی مخالف است.

ایالات متحده آمریکا در راستای اجرای بخشی از طرح دفاعی خود مدعی شد که اتکا به تسلیحات هسته‌ای را کاهش می‌دهد، اما انگلیس در حال حاضر با ممنوعیت چنین تسلیحاتی مخالف است.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، به نقل از خبرگزاری رویترز، انگلیس و آمریکا با حضور در «کنفرانس بین‌المللی تاثیرات انسانی بمب‌های اتمی» در وین، از هدف جهان عاری از تسلیحات کشتار جمعی حمایت کردند. در جریان این نشست روسیه، فرانسه و چین که سه کشور هسته‌ای به شمار می‌روند، شرکت نکردند اما اکثر 157 کشور شرکت‌کننده، منتقد روند کند خلع سلاح هسته‌ای بودند.

آدام شینمن، فرستاده آمریکا در برنامه منع گسترش تسلیحات اتمی مدعی شد: «ما نقش تسلیحات هسته‌ای را در دفاع از کشور و متحدانمان کاهش داده‌ایم و سیاست آمریکا این است که کلاهک‌های هسته‌ای جدید تولید نکند.» وی با اشاره ضمنی به تنش‌ها با روسیه افزود: «پیشرفت در این مساله به شرکایی مشتاق و فضای استراتژیک موثر نیاز دارد.»

این اظهارات در حالی مطرح می‌شود که ایالات متحده آمریکا و روسیه بیش از 90 درصد کلاهک‌های هسته‌ای جهان را در اختیار دارند و همواره از کاهش تعداد کلاهک‌های خود سخن می‌گویند.

کنفرانس مذکور در شرایطی برگزار می‌شود که صحبت‌ها درباره جنگ سرد جدید میان غرب و روسیه بر سر بحران اوکراین بالا گرفته است. طبق معاهده منع گسترش تسلیحات هسته‌ای (ان.پی.تی) 1970، پنج کشور دارای بمب اتمی برای امحای بمب‌هایشان توافق کردند و کشورهایی که دارای این تسلیحات نبودند، متعهد شدند که برای ساخت آنها تلاش نکنند. کنفرانس بازنگری در معاهده ان.پی.تی قرار است در 2015 برگزار شود.

پاکستان و هند که هر دو به سلاح هسته‌ای مجهز هستند، ان.پی.تی را امضا نکرده‌اند، اما با این حال در نشست وین شرکت کردند. رژیم صهیونیستی نیز که مسلح به تسلیحات اتمی است، به ان.پی.تی نپیوسته است و در کنفرانس وین نیز شرکت نکرد.

منتقدان بر این باورند که تاکید بیشتر بر روی این مساله است که هدف منع گسترش اجرا شود، نه اینکه قدرت‌های بزرگ سهم خود را در این معاهده انجام دهند. با این حال دولت انگلیس می‌گوید، موضع کشورهایی که به دنبال منع و یا کاهش چنین بمب‌هایی هستند، مناسب نیست و تنها ثبات و امنیت را به خطر می‌اندازد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha