• جمعه / ۱۴ آذر ۱۳۹۳ / ۱۰:۳۹
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 93091408451

نانوابزاری زیستی با امکان تشخیص سرطان

نانوابزاری زیستی با امکان تشخیص سرطان

یک تیم تحقیقات بین‌المللی با استفاده از خودآرایی دی‌ان‌ای و ترکیبات زیستی نظیر پروتئین و پپتید موفق به ساخت نانوابزاری شدند که هم قادر به تشخیص سرطان بوده و هم اثربخشی روش درمانی را بر روی بیمار نشان می‌دهد.

یک تیم تحقیقات بین‌المللی با استفاده از خودآرایی دی‌ان‌ای و ترکیبات زیستی نظیر پروتئین و پپتید موفق به ساخت نانوابزاری شدند که هم قادر به تشخیص سرطان بوده و هم اثربخشی روش درمانی را بر روی بیمار نشان می‌دهد.

به گزارش سرویس فناوری ایسنا، این نانوابزار کاربردی در تشخیص سرطان توسط یک تیم تحقیقات بین‌المللی از کشورهای انگلستان، ایتالیا، آرژانتین و آمریکا ساخته شده است. در این نانوابزار از رشته‌های خودآرای دی‌ان‌ای و نانوساختارهای پروتئینی استفاده شده است. این ابزار اطلاعات مفیدی درباره پاسخ بافت‌ها به روش‌های درمانی مختلف را ارائه می‌کند.

در این نانوابزار عواملی قرار داده شده که شرایط بیماری را به پزشک گزارش می‌کند. محققان در این پروژه چهار ساله با حمایت مالی 441 هزار یورویی اقدام به ساخت این نانوابزار کردند.

به گفته محققان این پروژه، زمانی که بیماری سرطان تشخیص داده شود، گام بعدی استفاده از روش‌های درمانی مختلف است. اما اثربخشی و پاسخ بدن به هر یک از این روش‌ها متفاوت بوده و برای محققان بسیار مهم است. این نانوابزار جدید هم می‌تواند در تشخیص بیماری و هم در ثبت و ضبظ اثربخشی روش درمانی مفید باشد.

این محققان می‌افزایند: نانوابزار هیبریدی ما ساختاری است که از دی‌ان‌ای و پروتئین تشکیل شده است. چیدمان مولکولی در این نانوابزار به گونه‌ای است که می‌تواند عمل خاصی را انجام دهد. این نانوابزار شبیه به اوریگامی دی‌ان‌ای است. با اوریگامی می‌توان اشکال مختلفی از ساختار دو بعدی و سه بعدی دی‌ان‌ای را خلق کرد؛ اما در این پروژه، این ساختار به گونه‌ای طراحی شده است که قادر به انجام کار از پیش تعیین شده‌ای باشد.

این گروه تحقیقاتی با استفاده از میکروسکوپ نیروی اتمی با قدرت تفکیک بالا موفق به تصویربرداری از این نانوابزار شدند.

به گفته این محققان، هر نانوابزاری می‌تواند با یک پیمایشگر مولکولی نظیر آنتی‌بادی، پپتید یا پروتئین ادغام شود تا در نهایت وجود یک بیماری ویژه را شناسایی کند. این جفت‌ ساختارها می‌تواند وارد بافت شده و به یک گروه از سلول‌ها متصل شود و در نهایت با استفاده از میکروسکوپ فلورسانس مشاهده شوند. با این کار می‌توان فهمید که آیا بیماری وجود دارد یا خیر، آیا بیماری گسترش یافته است یا خیر.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha