• چهارشنبه / ۱۲ دی ۱۴۰۳ / ۱۰:۵۶
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 1403101208810
  • خبرنگار : 71628

علی‌اف تدارکات نظامی ارمنستان را نگران‌کننده‌ترین لحظات ۲۰۲۵ خواند

علی‌اف تدارکات نظامی ارمنستان را نگران‌کننده‌ترین لحظات ۲۰۲۵ خواند

رئیس‌جمهور آذربایجان در سخنرانی سال نو میلادی خود درباره تدارکات نظامی ارتش ارمنستان و خریداری تسلیحات از کشورهای خارجی ابراز نگرانی کرده و گفت که توجیهی منطقی برای آن وجود ندارد.

به گزارش ایسنا، «الهام علی‌اف» در سخنرانی خود به مناسبت روز «هم‌بستگی آذربایجانی‌های جهان» و سال نو میلادی، گفت که کارزار گسترده تسلیحاتی ارمنستان منبع تهدیدی برای منطقه محسوب می‌شود.

آذرنیوز با انتشار این مطلب گزارش داد که علی‌اف گفت: اگر قرار باشد به نگران‌کننده‌ترین لحظات سال جاری اشاره کنیم، مسلما، موضوع تدارکات نظامی و تسلیحات ارمنستان خواهد بود.

او افزود: هیچ توضیح منطقی‌ای برای این وجود ندارد. ارمنستان با در پیش گرفتن سیاست خصمانه خود با شکست مفتضحانه‌ای مواجه شده است. قفقاز جنوبی باید منطقه صلح، امنیت و همکاری باشد. نظامی‌سازی گسترده و سریع ارمنستان، عرضه سلاح‌های مرگبار می‌تواند این صلح، صلح احتمالی را مختل کند.

وی تاکید کرد: بنابراین، یک بار دیگر خود را موظف می‌دانم به رهبری ارمنستان هشدار دهم که از این مسیر خطرناک خودداری کنند. علاوه بر این، آنها قادر به رقابت با ما در عرصه نظامی یا هیچ زمینه دیگری نیستند. با توجه به نظامی سازی گسترده ارمنستان، ما بودجه نظامی خود را برای سال آینده به میزان قابل توجهی افزایش داده‌ایم. به رکورد ۸.۴ میلیارد منات رسیده است. ما نمی توانیم از مسابقه تسلیحاتی که ارمنستان در قفقاز جنوبی آغاز کرده است عقب بمانیم.

این در حالی است که «نیکول پاشینیان» نخست‌وزیر ارمنستان، پیشتر، در واکنش به این موضع آذربایجان درباره خریداری تسلیحات از سوی ایروان از کشورهای خارجی گفته بود که ارمنستان نیز مانند جمهوری آذربایجان حق دارد برای نوسازی تسلیحات خود با شرکا و متحدانش همکاری کند.

پاشینیان در این باره بیان کرد: در آذربایجان گفته می‌شود که کشورهای خارج از منطقه، یعنی فرانسه، در حال سلاح رساندن به ارمنستان هستند. اما مشخص است و بر کسی پوشیده نیست که آذربایجان، به طور مثال، در حال خریداری تسلیحات از ایتالیا است. این کشور مجاور فرانسه است. چرا آذربایجان می‌تواند از ایتالیا سلاح بخرد اما ارمنستان نمی‌تواند از فرانسه سلاح خریداری کند؟ آذربایجان مقدار زیادی تسلیحات از اسرائیل گرفته است.

او بیان کرد در شرایطی که ارمنستان مدام تهدید می‌شود، متهم کردن ارمنستان عادلانه نیست.

افزون بر این، او گفت که پیشنهاد کرده سازوکارهای کنترل تسلیحاتی دوجانبه(میان آذربایجان و ارمنستان) ایجاد شود.

نخست‌وزیر ارمنستان بیان کرد: من بارها گفته‌ام که هر کشوری حق دارد ارتشی قوی و آماده نبرد داشته باشد. در قوانین بین‌المللی و منشور سازمان ملل حق داشتن ارتش و دفاع از خود حقی غیرقابل سلب شدن است. هر کشوری حق دفاع از خود را دارد و نمی‌توان درباره این حق کشورها بحث کرد، چراکه قوانین بین‌المللی همچنین وظیفه حفاظت از شهروندان را برای کشورها تعیین کرده است. اصلاحات مداوم در ارتش ارمنستان، فقط به این منظور است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha