• شنبه / ۸ آذر ۱۳۹۳ / ۱۱:۰۱
  • دسته‌بندی: سمنان
  • کد خبر: 93090804532
  • منبع : نمایندگی سمنان

فرق چندانی بین خرما و کشمش با قند وجود ندارد!!

فرق چندانی بین خرما و کشمش با قند وجود ندارد!!

ایسنا/سمنان دیابت بعلت بالا بودن مداوم قند خون ایجاد می‌شود، اگر میزان قند خون ناشتا حداقل در دو آزمایش بیش از 126 میلی گرم در هر 100 سی سی خون باشد، تشخیص دیابت مطرح می‌شود.

دیابت بعلت بالا بودن مداوم قند خون ایجاد می‌شود، اگر میزان قند خون ناشتا حداقل در دو آزمایش بیش از 126 میلی گرم در هر 100 سی سی خون باشد، تشخیص دیابت مطرح می‌شود.

بالا بودن مداوم قند خون می‌تواند باعث آسیب دیدن برخی اعضای بدن شود، البته با مطالعات متعدد ثابت شده است که کنترل دقیق قند خون می‌تواند از پیدایش یا پیشرفت این عوارض جلوگیری کند، چشم‌ها، کلیه، قلب و پاها از جمله اعضای بدن هستند که ممکن است بر اثر دیابت و قند خون بالا آسیب ببینند.

مدیر گروه بیماری‌های غیرواگیر و واگیر دانشگاه علوم پزشکی سمنان معتقد است: در درمان بیماری‌های غیرواگیر از جمله دیابت و قند خون، تغییر سبک زندگی بسیار مهم و ضروری است.

دکتر محمد ناصر رهبر در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، منطقه سمنان، افزود: ‌با تغییر شیوه زندگی و اصلاح سبک زندگی می‌توان عوامل زیان‌ده و خطرناک در شیوع دیابت و افزایش قند خون را از بین برد‌ یا کاهش داد.

وی گفت: یکسری از عوامل خطر و افزایش دهنده دیابت مانند ژنتیک، سن، جنس و... هستند که نمی‌توان آنها را تغییر یا از بین برد، اما عوامل خطر و زیان‌ده دیگری نیز هستند، می‌توان با اقدامات پیشگیرانه و درمانی آنها را کاهش داد.

وی خاطرنشان کرد: "تغذیه نامناسب"، "عدم تحرک و ورزش" و "استعمال دخانیات" از عواملی هستند که می‌توانند در شیوع و بروز دیابت و افزایش قند خون خطرآفرین و زیان‌ده باشند، می‌توان با اقدامات و انجام فعالیت‌های مناسب مانند تغذیه مناسب، انجام تحرکات بدنی و ورزش و عدم استعمال دخانیات میزان قند خون بدن را کنترل کرد.

مدیر گروه بیماری‌های دانشگاه علوم پزشکی سمنان تأکید کرد: چربی خون بالا، فشار خون بالا، اضافه وزن و چاقی، استرس بالا و... نیز در افزایش قند خون و شیوع دیابت مؤثر است، همچنین عوامل خطرزا که کلاً برای بیماری‌های غیرواگیر مانند سرطان، سکته فلبی و مغزی و... است، در شیوع دیابت نیز صدق می‌کند.

توصیه‌ها و سفارشات پزشک معالج را جدی بگیرید

دکتر رهبر با اشاره به اینکه توصیه‌های انجام شده در خصوص عوامل خطر در افزایش قند خون و شیوع دیابت، هم برای افراد سالم و هم برای افراد بیمار و مبتلا به دیابت است، افزود: کسانی که به توصیه‌های مربوط به رژیم غذایی مناسب، انجام ورزش و تحرک کافی و سایر توصیه‌ها عمل می‌کنند، دیابت آنها کنترل می‌شود، همچنین کسانی که دیابت خود را به خوبی کنترل می‌کنند، می‌توانند عوارض این بیماری را به تعویق بیندازند و در نهایت اعضای بدن آنها آسیب کمتری از بیماری دیابت می‌بیند.

وی ادامه داد: توصیه مهم به بیماران دیابتی این است که توصیه‌ها و سفارشات پزشک معالج خود را جدی بگیرند و دارو‌ها را با نظر پزشک معالج مصرف کنند، رژیم غذایی جزء لاینفک بیماری دیابت است، اجرای برنامه رژیم غذایی نیز حتماً با نظر، توصیه و مشاوره کارشناسان تغذیه صورت گیرد.

بیماری را از روی باورها درمان نکنید

مدیر گروه بیماری‌های غیرواگیر و واگیر دانشگاه علوم پزشکی سمنان تأکید کرد: مهمترین توصیه به بیماران دچار قند خون بالا، این است که بیماری را از روی باور‌ها درمان نکنند، خودسر و بدون مشاوره با پزشک و کارشناس تغذیه اقدام به رژیم غذایی نکنند، تمام مراحل درمان شامل مصرف دارو، رژیم غذایی و... را طبق توصیه و سفارش پزشک انجام دهند.

فرق چندانی بین خرما و کشمش با قند وجود ندارد

دکتر رهبر همچنین در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا خرما و کشمش می‌تواند جایگزین خوبی برای مصرف قند در بیماران دیابتی باشد، تصریح کرد: یکی از بزرگترین اشتباهات بیماران مبتلا به قند خون بالا و دیابتی، همچنین افرادی که می‌خواهند قند خون خود را کنترل کنند، انتخاب این روش یعنی استفاده از خرما و کشمش و... به جای قند است، خیلی از بیماران نیز برای رعایت رژیم غذایی استفاده از برنج را حذف می‌کنند و به جای آن نان مصرف می‌کنند که خیلی تفاوت چندانی بین برنج و نان وجود ندارد.

وی اضافه کرد: در استفاده از خرما و کشمش نیز همین مسئله وجود دارد، فرق چندانی بین خرما و کشمش با قند وجود ندارد، با این وجود که قند موجود در کشمش و خرما دیرتر جذب می‌شود، اما قند موجود در خود قند سریع جذب می‌شود.

مدیرگروه بیماری‌های دانشگاه علوم پزشکی سمنان ادامه داد: میزان مصرف قند، برنج، نان و... و کلاً میزان مصرف هر غذا و دارویی در بیماران دیابتی باید با برنامه و متعادل باشد و میزان مصرف باید به اندازه باشد، کارشناسان تغذیه بهترین مشاور و راهنما هستند و می‌توانند برنامه غذایی مناسبی در اختیار بیماران قرار دهند.

‌انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha