وزیر امور اقتصادی و دارایی از پیشبینی بودجه 1394 با فرض ادامه تحریم ها و آثار حاصل از آن خبر داد و گفت: به طور یقین تبصره هدفمندی یارانهها در بودجه 1394 نیز گنجانده می شود.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، علی طیب نیا در حاشیه همایش بانکداری و استانداری در وزارت کشور با بیان اینکه ارزیابی ما از مذاکرات هسته ای ایران و 1+5 مثبت بوده و مطمئنیم که در آینده به توافق رسیده و حق خود را به دست میآوریم اظهار کرد: اکنون غنی سازی مورد بحث نیست و در مورد چند و چون آن مذاکره انجام میشود، بنابراین برآیند ما مثبت است.
وی با بیان اینکه گزینهها و سناریوهای مختلفی را برای بودجه 1394 پیشبینی کرده بودیم، افزود: اما ما بودجه را بر این مبنا که تحریم ها ادامه داشته و آثار آن می تواند بر بودجه اثر گذار باشد تهیه کردهایم و آماده هر گونه پیش آمد در سال آینده خواهیم بود.
از درصد افزایش حقوق مطلع نیستم
وزیر امور اقتصادی و دارایی درباره احتمالات در نظر گرفته شده برای افزایش حقوق کارمندان در سال آینده گفت: تاکنون در این مورد بحث جدی نشده و من از این رقم اطلاعی ندارم، اما به زودی مشخص خواهد شد.
طیبنیا درباره سیاست دولت در تبصره هدفمندی یارانهها در بودجه 1394 گفت:مطمئنا این تبصره نیز با توجه به ادامه اجرای قانون هدفمندی یارانهها در بودجه سال آینده گنجانده می شود اما نحوه و سازوکار آن را بعدا اطلاع رسانی می کنیم.
صرفه جویی جدی در هزینههای جاری
وی در ادامه به بیان برخی توضیحات در مورد درآمدها و هزینه ای بودجه سال آینده پرداخت.
طیب نیا که روز گذشته از تعیین نرخ 70 دلاری برای هر بشکه نفت در بودجه سال آینده خبر داده بود، گفت: با توجه به کاهشی که درآمدهای نفتی ایجاد شده سعی کنیم تا قیمت نفت در بودجه 1394 را کاملا محتاطانه و مطمئن در نظر بگیریم.
وزیر امور اقتصادی و دارایی ادامه داد: در مورد درآمدهای مالیاتی نیز در نظر داشتیم که رشد معقولی داشته باشد، تا بتوان بر مبنای اقتصاد مقاومتی آن را در بودجه قرار دارد. در عین حال که سود سهام نیز از دیگر بخشهای درآمدی ما خواهد بود.
به گفته وی، درآمدهای مالیاتی در سال جاری 42 درصد رشد داشته است.
طیب نیا تاکید کرد: در تعیین بودجه سال آینده تا حد ممکن صرفهجویی هزینههای جاری را انجام داده تا بتوانیم بخش زیادی را به بودجههای عمرانی تخصیص دهیم این درحالی است که تاکنون و در سال جاری 21 هزار میلیارد تومان از بودجههای عمرانی (مجموع 41 هزار میلیاردی بودجههای عمرانی در سال 93) تخصیص داده شده که 17 هزار میلیارد تومان آن پرداخت و خزانه آماده است تا مابقی آن را بپردازد.
استقلال بانک مرکزی به معنای عدم تعیین از سوی قوه مجریه نیست
وزیر اقتصاد همچنین درباره این که آیا مصوبه اخیر مجمع تشخیص مصلحت نظام برای نحوه انتصاب رییس کل بانک مرکزی به استقلال آن ضربه نمی زند گفت: در حال حاضر در همه جای دنیا رییس کل بانک مرکزی توسط قوه مجریه تعیین میشود. بنابراین اگر استقلال به این معنا باشد که قوه مجریه تعیین کننده رییس کل نباشد چنین مسالهای در هیچ جای دنیا وجود ندارد.
طیبنیا با بیان اینکه در گذشته نیز نحوه انتصاب رییس کل بانک مرکزی این گونه نبوده است گفت:تا قبل از برنامه چهارم وزیر امور اقتصادی و دارایی بود که رییس کل را منصوب می کرد، اما در این برنامه مصوب شد که رییس کل توسط رییس جمهور تعیین شود.
وی ادامه داد: براساس شرایط حاکم رییس کل توسط وزیر انتخاب می شود اما بنابر مصوبه مجمع حکم آن از سوی رییس جمهور صادر خواهد شد تا جایگاه رییس کل ارتقا یابد.
وزیر اقتصاد تاکید کرد: اما نحوه استقلال رییس کل بانک مرکزی در مورد عزل آن مورد توجه قرار می گیرد که با بررسی در هیات دولت در مورد آن تصمیم گیری می شود.
انتهای پیام
نظرات