رییس انجمن حمایت از کشاورزان شهرستان اصفهان با بیان اینکه آمار دو درصدی برداشت آب صنایع سنگین استان از زایندهرود کذب است، گفت: اتلاف بالای آب حوضه آبریز زایندهرود در بخش کشاورزی حقیقت ندارد، زیرا حوضهای بسته و دارای خاصیت زایش آب است.
حسین محمدرضایی در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) منطقه اصفهان، گفتههای مدیرعامل فولاد مبارکه مبنی بر اینکه 92 درصد آب در اختیار کشارزان و تنها دو درصد آن در اختیار صنعت است، را بیاساس خواند و افزود: این اظهارات سفسطه است، زیرا آمار 92 درصدی مصرف آب کشاورزی مربوط به کل کشور است و آن هم با احتساب آبهای مورد استفاده از تمام رودها، چاهها، قنوات و... که با میزان مصرف در حوضه زراعی زندهرود همخوانی ندارد.
رییس انجمن حمایت از کشاورزان شهرستان اصفهان با انتقاد از بیاطلاعی افراد در خصوص خاصیت بازچرخشی آب در حوضه بسته زاینده رود، تاکید کرد: جای تعجب دارد که وقتی سالهاست حق آبهها قطع شده و آبی به زمینهای کشاورزان نرسیده چگونه این آب اتلاف و یا تبخیر شده است!
محمدرضایی تصریح کرد: براساس محاسبات، بارش سال زراعی گذشته در حوضه کوهرنگ حدود 1100 میلیمتر بوده و آب استحصال شده از آن حدود یک میلیارد مترمکعب برآورد شده که 400 میلیون مترمکعب آن برای شرب و خدمات شهری استان اصفهان مصرف شده است.
وی ادامه داد: بیش از 70 میلیون مترمکعب نیز برای شرب و صنعت استان یزد و 200 میلیون مترمکعب هم برای صنایع اصفهان مصرف شده که میزان 330 میلیون متر مکعب آب باقی مانده دارد.
رییس انجمن حمایت از کشاورزان شهرستان اصفهان با بیان اینکه امسال 200 میلیون مترمکعب برای حق آبه باغات غرب استان جاری شده است، گفت: رقم 200 میلیونی برداشت آب صنایع اصفهان نیز جای بحث دارد، چرا که علاوه بر فولاد مبارکه صنایع بزرگ دیگری همچون پالایشگاه، پتروشیمی، ذوب آهن و صنایع دفاع و دو نیروگاه شهید منتظری و اسلام آباد درچه و... میهمانهای ناخواندهای هستند که به هر میزان که بخواهند آب برمیدارند و کشاورزان از حق خود بینصیب ماندهاند.
مصرف اندک آب در بزرگترین فولادسازی خاورمیانه منطقی نیست
رییس اولین تشکل صنفی بخش کشاورزی کشور گفت: چگونه میشود باور کرد فولاد مبارکه به عنوان بزرگترین ورق ساز و یا فولادساز خاورمیانه آب کمی مصرف میکند و فقط پسابهای خود را وارد چرخه تولید کرده در حالی که شواهد نشان میدهد حتی فضای سبز خود را هم از آب زاینده رود آبیاری میکنند.
محمدرضایی با بیان اینکه این امر درباره کارخانه قدیمی و پر مصرف ذوب آهن هم صدق میکند، گفت: طبق مصوبات شورای عالی آب صنایع بزرگ فولاد و فضای سبز شهری مکلف شدهاند که پسابهای شهری را تصفیه و وارد سیستم خود کنند و دیگر از آب زنده رود برداشت نکنند.
وی یادآورشد: البته در همین راستا مجتمع فولاد نیز قصد استفاده از پسابهای شهرستان مبارکه را دارد.
انتهای پیام
نظرات