محمد مسعود چایچی در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: عصارخانه کنونی متعلق به دوره قاجار و پهلوی بوده و با توجه به اینکه تنها عصارخانه باقی مانده در این شهر است از اهمیت مضاعفی برخوردار است.
وی با تأکید بر اهمیت و ارزش این بنای تاریخی افزود: عصارخانهها نه تنها نماد بارزی از تکنولوژی و خلاقیت در حوزههای اقتصادی، صنعتی و کشاورزی در دوره کاربرد آن محسوب میشده، بلکه اکنون نیز یک اثر تاریخی دارای اهمیت بهشمار میآیند.
وی افزود: عملیات بهسازی عصارخانه کاشان با همکاری اداره میراث فرهنگی آغاز شده و اقدامهایی نظیر طاقبندی، بدنهسازی، پایهچینی، دیوار چینی، شابلون، لنگه ریزی و شیب بندی بام در حال انجام است.
مدیر منطقه یک شهرداری کاشان گفت: این عصارخانه، مجموعهای کامل و بینظیر در محل موسوم به دروازه حاج جمال بوده که در سال ۱۳۱۴ درجریان خیابان کشیهای شهر کاشان بخش بزرگی از آن تخریب شده است.
چایچی افزود: مالک عصارخانه، پس از تغییراتی که در سال ۱۳۱۶ در بخش باقی مانده بنا انجام داد، تجهیزات آن را به فضای جدید منتقل کرده و عصارخانه را مورد بهرهبرداری قرار داده است که این اثر در ششم تیرماه ۱۴۰۱ با شماره ۳۳۷۸۰ در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسید.
انتهای پیام
نظرات