هند پس از موفقیت در نخستین مأموریت ارسال کاوشگر به مدار سیاره سرخ قصد دارد مدارگرد دیگری را تا سال 2020 راهی مریخ کند.
به گزارش سرویس فناوری ایسنا، کاوشگر مأموریت مدارگرد مریخ (MOM) هند با نام غیررسمی Mangalyaan پس از یک سفر 300 روزه و پیمودن مسافت 780 میلیون کیلومتری، 24 سپتامبر (دوم مهر) در گرانش ضعیف سیاره مریخ گرفتار شد.
با این موفقیت نام هند به عنوان نخستین کشور آسیایی در کنار ناسا، آژانس فضایی اروپا (ESA) و شوروی سابق قرار گرفت که موفق به ارسال کاوشگر مریخ شدند.
کل بودجه پروژه مأموریت مدارگرد مریخ (MOM) هند بالغ بر 73 میلیون دلار است که بسیار کمتر از بودجه 671 میلیون دلاری مدارگرد مریخ «ماون» ناسا است که حدود یک هفته قبلتر به مدار مریخ رسید.
رئیس سازمان تحقیقات فضایی هند (ISRO) از انجام یک مأموریت دیگر به مریخ بین سالهای 2018 تا 2020 خبر داد که جزئیات این مأموریت بستگی به نتایج به دست آمده در مأموریت کاوشگر MOM دارد.
این سازمان همچنین در حال برنامهریزی انجام مأموریت دیگری به ماه است؛ کاوشگر چاندرایان-2 شامل یک فرودگر و ماهنورد خواهد بود که اقدام به جمعآوری نمونه از سطح ماه میکند.
چاندرایان-1 نخستین کاوشگر ماه هند، اکتبر 2009 با هزینه 79 مییون دلاری و با هدف تهیه نقشه از سطح ماه، به فضا پرتاب شد.
باوجود عمر پنج دههای برنامه فضایی هند، این کشور به موفقیتهای چشمگیری در این زمینه دست یافته و دولت قصد دارد حمایتهای جدیتری در بخش زیرساخت و فناوری فضایی به ویژه در رقابت با کشور همسایه – چین – انجام دهد.
انتهای پیام
نظرات