کمپین اجتماعی "سیرک نه" با حمایت مسئولین ارشد کشور و استانها با جدیت به تقابل با حیوان آزاری در سیرکها و ممانعت از فعالیت آنها میپردازد.
شهرام امیریشریفی فعال دیدهبان حقوق حیوانات در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، منطقه مرکزی، با اشاره به فعالیت مثبت کمپین "سیرک نه" در استانهای کشور گفت: کمپینهای اجتماعی برخلاف آنچه که در حال حاضر در ایران تشکیل میشود پروژه و برنامهای هدفمند هستند.
وی با تأکید بر اینکه بخشی از اهداف این کمپینها جلب توجه و حمایت عامه است و بخش دیگر پشتوانه جلب این حمایتهاست، افزود: عموماً کمپینهایی که هدفمند حرکت میکنند بعد از جلب حمایت عموم و مسئولان و مدیران در قالب یک پروژه ترویجی فعالیت خود را آغاز و خواسته به حق را منعکس و طلب میکند.
امیریشریفی تصریح کرد: کمپین "سیرک نه" نمونه یک کمپین اجتماعی واقعی در جهت ترویج فرهنگ حقوق حیوانات و تقابل با حیوان آزاری است که با مسئولین و گروههای بینالمللی هماهنگ شده است و به مانند کمپینهای دیگر که با بروز هر مشکلی تشکیل میشود، امضا جمع میکند و سپس کاری را به پیش نمیبرند تفاوت دارد.
وی کمپین "سیرک نه" را پروژه مکتوب دانست که مشخصاً به محدود کردن حوزه فعالیت سیرکها به صورت استانی و با اختیارات مدیران استانی اقدام میکند، گفت: خوشبختانه از دیروز با حمایت سازمان محیط زیست کشور موثرتر اقدام خواهد کرد.
وی افزود: مخالفت با فعالیت سیرکها صرفاً مربوط به امروز نیست این مخالفت همواره وجود داشته و با شکلگیری تفکر معاصر در خصوص حقوق حیوانات این مخالفت با جدیت بیشتری اعمال شد. اولین مخالفت با فعالیت سیرکها در ایران بعد از انقلاب مربوط به سال 86 است که مجوز احداث یک سیرک در پارک پردیسان داده شد و این مجوز با تحصن و مخالفت فعالین حقوق حیوانات مواجه شد که بازخورد بسیاری مناسبی داشت.
امیریشریفی با بیان اینکه بازخوردهایی که از تحصنهای مخالفت با فعالیت سیرکها گرفته شد، نشان داد که مردم به صورت کامل با فعالیت سیرکها آشنایی ندارند، گفت: در همین راستا فعالیت خود را به تولید محتوا، اخبار و مستند از پشت صحنه سیرکها معطوف کردیم، دورههای آموزشی در این خصوص ترتیب داده شد و با باز شدن فضای اجتماعی در کشور تصاویری از سیرکها و حیوانآزاری منتشر شد که این فعالیتها فراتر از اطلاعرسانی صرف به انجام رسید و وارد فاز عملیاتی شدیم.
وی عنوان کرد: با هماهنگی با ارگانهای بینالمللی، توضیح شرایط سیرکها در ایران و تشریح اعتقادات مذهبی مردم پروژه ترویجی در جهت محدودیت فعالیت سیرکها تدوین شد، چراکه به جهت نبود قانون مشخص برای مواجهه با حیوان آزاری و فشاری که در سیرکها به حیوانات تحمیل میشود، وجود چنین پروژهای ضرورت داشت.
این فعال دیدهبان حقوق حیوانات ایده این طرح را مربوط به همایش حقوق حیوانات در بیستم شهریور در استان خراسان شمالی به عنوان اولین استان دانست و اضافه کرد: برای اولین بار در دنیا با استفاده از محوریت اعتقادی و مذهبی به تقابل با سیرکها پرداختیم و گروههای بینالمللی خیلی به این روش باور نداشتند.
وی با اشاره به اخذ 20 استفتاء از مراجع تقلید مبنی بر حرام بودن حیوانآزاری و تربیت و استفاده آنها در سیرکها اظهار کرد: در همین راستا جلساتی با مدیران ارشد و مدیران میانی به جهت سختگیری بیشتر برای فعالیت سیرکها برگزار شد و همچنین با اختیارات مدیران کل استانها نسبت به جلوگیری از فعالیت سیرکها اقدام شد.
امیریشریفی تصریح کرد: این اقدام از خراسان رضوی و مشهد که نماد ضامن آهو و نمایه حمایت از حیوانات است آغاز شد و سپس در قم و حمایت این شهر مذهبی فعالیت کمپین بیش از پیش مورد توجه قرار گرفت و بعد از حمایت استان گلستان، هفت استان دیگر اعلام حمایت از کمپین داشتند، دو استان دیگر نیز به صورت داوطلبانه حمایت خود را اعلام کردند که مجوز فعالیت سیرکها را نخواهند داد و دیروز نیز استان ایلام از این کمپین رسماً حمایت کرد.
این فعال حقوق حیوانات اضافه کرد: هشت استان دیگر موافقت اولیه را اعلام کردهاند و منتظر اعلام رسمی و مکتوب آنها هستیم اما، استان مرکزی با وجود ارسال نامه و مکاتبات هنوز پاسخ قطعی نداده است که البته پیگیری خواهیم داشت.
انتهای پیام
نظرات