در حالی که شورای امنیت از تمامی گروههای سیاسی یمن خواست با هم متحد شوند، نخست وزیر یمن اعلام کرد که اولویتهای دولتش کم کردن میزان فقر و بازگرداندن امنیت به کشور است.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، به نوشته روزنامه فرامنطقهای الشرق الاوسط، خالد محفوظ بحاح، نخست وزیر یمن در سخنانی در صفحه شخصی خود در پایگاه اجتماعی فیسبوک اعلام کرد که اولویتهای برنامه دولت وی کم کردن میزان فقر، تلاش برای بازگرداندن امنیت به کشور و اجرای قانون و حقوق مساوی شهروندی و احترام به حقوق بشر است.
وی افزود: اعلام دولت جدید بیش از یک هفته طول نمیکشد، اما ما در حال حاضر با چالشی رو به رو هستیم که ما را به مرحلهای جدی در تاریخ کشورمان انتقال میدهد.
بحاح خاطرنشان کرد: شرایط کشور ایجاب میکند تا از تمامی ابزارها و امکانات لازم برای سرعت بخشیدن به تشیکل دولت، ایجاد معیارهای اساسی در انتخاب اعضای آن براساس طرح کشورهای شورای خلیج فارس درباره یمن و دستاوردهای مذاکرات ملی و توافقنامه صلح و مشارکت استفاده کنیم.
جمال بن عمر، فرستاده سازمان ملل به یمن و کشورهای ناظر بر طرح شورای همکاری خلیج فارس درباره یمن از تشکیل دولت این کشور استقبال کرده و آن را اقدامی مهم برای اجرای توافقنامه صلح و مشارکت ملی و دستاوردهای مذاکرات ملی یمن دانستند.
در بیانیه 10 کشور ناظر بر طرح شورای همکاری خلج فارس آمده است: تشکیل دولت یمن اقدامی برای مقابله با چالشهای اقتصادی، انسانی، سیاسی و امنیتی در این کشور ساخت آیندهای شکوفاتر برای یمنیها است.
فدریکا موگرینی، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا نیز اعلام کرد: اتحادیه اروپا از تشکیل دولت یمن به رهبری خالد بحاح استقبال میکند و آن را اقدام مهمی برای اصلاحات اقتصادی، سیاسی و امنیت در یمن دانست.
دولت بحاح از 36 پست وزارتی تشکیل میشود که پنج پست آن بین وزاری جدید دولت، هفت پست بین وزرای سابق و چهار پست بین زنان و شش پست بین حوثیها و بقیه پستها نیز در میان شخصیتهای مستقل و احزاب مشترک تقسیم شده است.
همچنین به دنبال کناره گیری اعضای حزب "کنگره سراسری مردمی" یمن که وابسته به علی عبدالله صالح، رئیس جمهور سابق این کشور است، شورای امنیت از تمامی گروههای سیاسی در یمن خواست تا با هم متحد شوند.
اعضای شورای امنیت در بیانیهای حمایت خود را از عبدربه منصور هادی، رئیس جمهور یمن و خالد بحاح اعلام و تاکید کردند که از تمامی طرفهای یمنی میخواهند تا به صورت مسالمت آمیز در روند انتقال قدرت در یمن مشارکت کنند.
این در حالی است که شیعیان حوثی (انصارالله) در بیانیهای خواهان تغییر ساختار دولت جدید و اصلاح آن شدند و بر اجرای تمامی بندهای توافقنامه صلح و مشارکت ملی و کنار گذاشتن فاسدان از دولت جدید تاکید کردند.
شیعیان حوثی در خصوص اعمال تحریمهای شورای امنیت علیه علی عبدالله صالح گفتند: این اقدام تنها برای تحریک احساسات یمنیها و مداخله در امور داخلی کشور است.
از سوی دیگر، خبرنگار شبکه العربیه در یمن اعلام کرد که در پی دو حمله گروه القاعده به تجمع شیعیان حوثی در منطقه "المناسح" با یک خودروی بمب گذاری شده چند تن از حوثیها کشته شدند.
در حمله دیگری در "وادی الجراح" در مرکز یمن نیز دهها حوثی کشته شدند.
گروه القاعده مسئولیت این انفجارها را برعهده گرفته بود.
گروه القاعده در شبه جزیره عرب اعلام کرد که دو روز پیش تلاش کرده تا با کار گذاشتن دو بمب دست ساز سفیر آمریکا در صنعاء را ترور کند اما این دو بمب توسط نیروهای امنیتی خنثی شده بود.
گروه القاعده اعلام کرد که دو بمب دست ساز را روز پنجشنبه در مقابل منزل عبدربه منصور هادی در خیابان "الستین" در صنعاء کار گذاشته بود تا زمانی که متیو تیلر از منزل هادی خارج میشود وی را هدف قرار دهد.
انتهای پیام
نظرات