وحشت ناشی از سقوط هواپیمای فضایی «اسپیسشیپ 2» متعلق به شرکت ویرجینگالکتیک زمانی بغرنجتر شد که شاهدان عینی اعلام کردند پرتشدن خلبان کشتهشده به زمین را دیدهاند.
به گزارش سرویس علمی ایسنا، این سانحه در صحرای موجاوه کالیفرنیا رخ داد و «مایکل آلزبری»، خلبان امریکایی این پرواز، کشته و خلبان دیگر به نام «پیتر سیبولد» زخمی شد. سیبولد 43 ساله توانست با چتر نجات از ارتفاع 15.24 کیلومتری پایین بیاید و به طور معجزهآسایی زنده بماند. مقامات محلی کشتهشدن یکی از خلبانان این پرواز را تائید کردهاند.
«ریچارد برانسون»، مالک شرکت ویرجینگالکتیک، انتقادات وارده به وی در این زمینه را رد کرد. برخی منتقدان بر این باورند به خاطر طراحی خام هواپیمای فضایی «اسپیسشیپ 2»، این حادثه قابل پیشبینی بود اما برانسون تاکید کرد اظهارنظر در این مورد پیش از بررسیهای کارشناسانه عملی غیرمسئولانه است.
وی در کنفرانسی خبری اعلام کرد امیدوار است این سانحه، 700 نفری که برای توریسم فضایی این شرکت، صندلی رزرو کردهاند را پشیمان نکند. این میلیاردر معروف همچنین ابراز کرد به تعهداتش برای اعزام توریست به فضا پایبند است و این که خود در اولین پرواز توریسم فضایی ویرجینگالکتیک حضور خواهد داشت.
گفته میشود دو مرد که در صحرای موجاوه کار میکردند، روز جمعه شاهد این انفجار بودهاند. یکی از آنها «تام گوارای» 61 ساله نام دارد و پرتشدن خلبان کشتهشده به زمین را دیده است. همکار وی «میک اسمیت» 33 ساله نیز گفت: جسد خلبان کشته شده بدون چتر و با سرعت زیاد به زمین افتاد. احتمالا چتر حین انفجار آتش گرفته یا این که خلبان آن را باز نکرده است.
«کن براون» عکاس، نیز مدت کوتاهی پس از جداشدن فضاپیمای «اسپیسشیپ 2» از کشتی مادرش به نام «وایت نایت 2»، شاهد این انفجار بوده است.
«کارولین کمپبل»، کارشناس انفجار موشک، اعلام کرد انفجار سامانه مزبور موضوع تعجبآوری نبود و این که وی دقیقا انتظار این حادثه را داشته است. «گئوف دالی»، دانشمند انگلیسی موشک مقیم امریکا، نیز سال گذشته درباره بروز حادثه در صورت ادامه پروازهای آزمایشی شرکت ویرجینگالکتیک هشدار داده بود.
بیوه خلبان فقید هواپیمای «اسپیسشیپ 2» به نام «میشل آلزبری» از مرگ همسرش به شدت ابراز ناراحتی کرد.
گرچه برانسون بر ادامه پروژهاش تاکید دارد، این تراژدی تردید و گمانهزنی درباره آینده توریسم فضایی را به دنبال داشته و برخی بر این باورند چنین رؤیایی به فرجام خود رسیده است. با این حال، برانسون اعلام کرد زمانی که خلبانهای آزمایشی تمامی پروازهای آزمایشی مورد نیاز را انجام دهند و تمامی اشتباهات رفع شود، وی و پسرش قطعا در اولین پرواز تجاری توریسم فضایی حاضر خواهند بود.
سامانه «اسپیسشیپ 2» متعلق به ویرجینگالکتیک روز جمعه از فرودگاه موجاوه برخاست و وقتی از پسر برانسون به نام «سام» پرسیدند آیا هنوز هم دوست دارد به اولین پرواز توریسم فضایی شرکت پدرش ملحق شود یا خیر، وی در پاسخ گفته بود: صحبتکردن در این مورد را به پدرم واگذار میکنم.
هواپیمای فضایی «اسپیسشیپ 2» به عنوان بخشی از برنامههای شرکت خصوصی ویرجینگالکتیک در حال پرواز آزمایشی بود که با یک نقص فنی روبرو شد و در صحرای موجاوه سقوط کرد. جزئیات این سانحه هنوز اعلام نشده و قرار است در کنفرانس خبری دوم، مقامات شرکت ویرجینگالکتیک این جزئیات را تشریح کنند.
هواپیمای فضایی «اسپیسشیپ 2» یک خودروی پرتابی دومرحلهای از برنامه پرواز فضایی ویرجینگالکتیک بود. این خودرو به شکلی طراحی شده که پس از پرتاب از هواپیمای حامل «وایت نایت2» جدا میشود، سپس با نیروی موشک به سمت فضا صعود کرده و مجددا با نیروی خود به زمین باز میگردد.
این حادثه دومین نمونه از حوادث فضایی آمریکا در چند روز گذشته به شمار میرود. روز سهشنبه (هفتم آبان) یک موشک آنتارس شرکت اوربیتال ساینس تنها 15 ثانیه پس از پرتاب از پایگاهی در ویرجینیا سقوط کرد که در جریان آن، یک فضاپیمای باری به ارزش 200 میلیون دلار به مقصد ایستگاه فضایی بینالمللی از بین رفت.
انتهای پیام
نظرات