دانشمندان سوییس، موفق به ساخت نخستین پنل خورشیدی سفیدرنگ جهان برای ادغامشدن در ساختمانها و ارائه نمایی زیبا به آنها شدند.
به گزارش سرویس فناوری ایسنا، پنلهای خورشیدی به عنوان راهی برای سبز نگهداشتن و بادوامکردن منازل به کار میروند و ساختمانها را کمتر به نیروی برق وابسته میکنند.
مشکل پنلهای مشکی و آبی این است که نمای ساختمانها را به هم میریزند اما شرکت فناورانه CSEM در سوییس با هدف ارائه پنلهای خورشیدی زیباتر، نخستین ماژول خورشیدی سفیدرنگ جهان را ارائه داده است. هدف از ساخت این پنلهای خورشیدی ادغامکردن آنها در ساختمانها به جای جاسازی بر روی پشتبامها اعلام شده است.
چون رنگ مشکی نور رنگی را جذب میکند، سلولهای فتوولتائیکی تشکیلدهنده پنلها تا آنجا که ممکن است تیره هستند؛ با این حال، شرکت CSEM سفید را به عنوان مطلوبترین رنگ برای پنلهای خورشیدی ارائه داده است.
این شرکت، لایه پلاستیکی را روی پنل خورشیدی نصب کرد که به عنوان فیلتر پخشکننده عمل میکند و تمامی نور مرئی را منعکس میکند، با این حال، لایه مزبور، پرتوهای مادونقرمز را جذب کرده و این امر به پنل امکان تولید جریان الکتریسیته را میدهد.
شرکت CSEM مدعی است این لایه با هر نوع سلول سیلیکونی بلوری عمل میکند و میتواند به هر نوع سلول موجود چه مسطح و چه انحنادار اعمال شود.
چنین فناوری علاوه بر زیباییاش دارای کارکردهای فراوانی است چون لایه سفیدرنگ، پنلهای خورشیدی را در دمای پایینتری نگه میدارد، آنها را کارآمدتر کرده و هزینه تهویه هوایشان را نیز کاهش میدهد.
سامانه ابداعی نه تنها دارای کاربردهایی در معماری بلکه مزیتهایی برای تولید کالاهای مصرفی مانند لپتاپها، تلفنها و وسایطنقلیه مانند خودروها و اتوبوسها دارد.
انتهای پیام
نظرات