سازمان ملل در گزارش جدید خود آورده که جهان با چالش افزایش پیوستن خارجیها به گروههای تروریستی مواجه است به طوری که تنها 15 هزار خارجی در سوریه و عراق در کنار این گروهها میجنگند.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس، در این گزارش که توسط کارشناسان ناظر بر اقدامات طالبان و القاعده تهیه شده، آمده است: از 2010 تعداد شبه نظامیان خارجی که به گروههای تروریستی پیوستهاند از تعدادی که در سالهای دهه 1990 به این گروهها ملحق شدند، بیشتر است و این نشان دهنده رشد بیش از حد گرویدن شبه نظامیان و افراط خارجی به این گروههاست.
این گروه از کارشناسان برای حمایت از اعمال تحریمهای کمیته مخصوص علیه القاعده شکل گرفته است.
این گروه همچنین اعلام کرد که این شبه نظامیان از بیش از 80 کشور برای رابطهای القاعده در سوریه و عراق فعالیت میکنند و همین موضوع باعث شد تا بیم آن رود که در چند سال آینده به تهدید برای منطقه تبدیل شوند. البته برگشت این شبه نظامیان به کشورهایشان خود تهدیدی برای امنیت داخلی کشورهای مبدا محسوب میشود. تنوع این کشورها همچنین به معنای به اشتراک گذاشتن مهارتها و آموزههای شبه نظامیان خارجی در عراق و سوریه است.
در گزارش این گروه همچنین آمده است: اکثر این شبه نظامیان خارجی از فرانسه، فدراسیون روسیه و انگلیس به همراه ایرلند شمالی هستند. علاوه بر این استفاده گسترده از شبکههای اجتماعی توسط این گروهها به ویژه داعش به یک معضل بدل شده است.
گزارش سازمان ملل متحد میگوید: شمار ستیزهجویانی که از کشورهای خارجی به صفوف "دولت اسلامی" پیوستهاند، بیش از آن است که پیشتر تخمین زده میشد. بمبارانهای هوایی مواضع داعش نیز نتوانسته این روند را متوقف کند.
روزنامه انگلیسی "گاردین" نوشت، سازمان ملل متحد در یک گزارش تازه هشدار داده است که ستیزهجویان به تعداد غیرقابل تخمینی در حال سرازیرشدن به سوریه و عراق برای کمک به داعش و دیگر گروههای افراطی هستند.
گزارش مورد استناد روزنامه گاردین در کارگروهی در شورای امنیت سازمان ملل تهیه شده که بیشتر بر فعالیت گروه القاعده متمرکز است. براساس این گزارش، شمار افراطگرایان خارجی حاضر در سوریه و عراق در حال حاضر فراتر از آن چیزی که پیش از این تخمین زده میشد.
گزارش تکاندهندهی مشابهی را نیز روزنامه "واشنگتن پست" به نقل از سازمانهای اطلاعاتی آمریکا منتشر کرده است. به نوشته این روزنامه، ماهانه حدود هزار افراطی خارجی به کشورهای سوریه و عراق سرازیر شده و جذب گروههای افراطگرا میشوند.
گزارش سازمان ملل متحد میگوید ستیزهجویان داوطلب از بیش از ۸۰ کشور جهان به سوریه و عراق سرازیر میشوند؛ از جمله از آن دسته کشورهای خارجی که هیچ درگیری و ارتباطی با گروه القاعده نداشتهاند. از آلمان نیز تاکنون صدها نفر به صفوف داعشیها پیوستهاند.
گزارش سازمان ملل متحد همچنین این پرسش را مطرح کرده که استقبال غیرعادی افراطگران خارجی از داعش چه پیامدهایی برای این گروه و نیز گروه القاعده به بار خواهد آورد. ایمن الظواهری، رهبر القاعده خود را از گروه داعش جدا کرده است. بهنظر میرسد او در تلاش است که با افول اعتبار گروه زیر رهبریاش مقابله کند.
انتهای پیام
نظرات