در شش ماهه نخست سال 1393سهم حمل ونقل عمومی جادهای در مسافرتهای مردم کاهشی محسوس داشت تا نشان دهد مردم در سال جدید بیش از آنکه به سفر با اتوبوس و یا تاکسیهای بین شهری علاقه داشته باشند از دیگر وسایل نقلیه استفاده کردهاند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، در گزارش جدیدی که از سوی وزارت راه و شهرسازی منتشر شده تعداد مسافران حمل و نقل جادهای عمومی در نیمه سال 1393 در حدود 88 میلیون نفر اعلام شد؛ رقمی که هر چند نسبت به جمعیت کل کشور نیز بیشتر است اما نسبت به سال گذشته کاهشی محسوس داشته است.
در نیمه ابتدایی سال 1392 بیش از 109 میلیون نفر از طریق حمل و نقل عمومی جاده ای به سفر رفته بودند که این آمار نشان از آن دارد که نه تنها تعداد مسافرتها بیش از 21 میلیون نفر کاهش یافته که درصد جابهجایی ها در مدت مشابه 19 درصد پایین آمده است. هر چند آمار وزارت راه وارد جزییات جایگزینی مردم نشده اما آمار به دست آمده در سال 1393 نشان از آن دارد که مردم نسبت به وسایل عمومی جادهای مانند اتوبوس و تاکسیهای بین شهری اقبال پایینتری داشتهاند.
این اتفاق در حالی به وقوع پیوسته که با توجه به اجرای گام دوم هدفمندی یارانهها و بالا رفتن محسوس نرخ سوخت در خودروهای شخصی پیش بینی میشد مردم نسبت به حمل ونقل عمومی اقبال بیشتری داشته باشند.
البته در این میان افزایش 20 درصدی کرایه اتوبوسها در اواخر سال 1392 نیز در شکل گیری این رقم تاثیر محسوسی داشته هر چند روند افزایش قیمتها به شکل سالانه در سفرهای سالهای قبل نیز اعمال شده و این افزایش نرخ اتفاق جدیدی محسوب نمیشود.
همچنین طبق آمار جدید وزارت راه و شهرسازی در حوزه ریلی در شش ماهه نخست امسال 13.2 میلیون نفر مسافر و 17 میلیون تن کالا جابهجا شده است. حمل و نقل هوایی نیز در این بین سهمی محسوسی داشته و در مجموع به پروازهای داخلی خارجی طی نیمه نخست امسال 15 میلیون نفر را جابهجا کرده که رشدی 16 درصدی را نشان می دهد.
حمل و نقل دریایی کشور نیز نسبت به سال گذشته رشد داشته و با جابهجایی 8.8 میلیون نفر از طریق شناورهای دریایی نسبت به مدت مشابه سال قبل افزایشی 11 درصدی را ثبت کرده است.
انتهای پیام
نظرات