محققان پس از تحقیقات گسترده بر روند ایجاد عارضه پارکینسون و نابینایی متوجه شدند که در کمال ناباوری ژن عامل بروز این دو بیماری یکسان است.
به گزارش سرویس پژوهشی ایسنا- منطقه خراسان، دانشمندان مرکز ملی تحقیقاتی سلامت آمریکا پس از بررسیهای بیشتر دریافتند (RPE) سلولهای پشتیبان شبکیه چشم، علاوه بر نقش حیاتی در سلامت چشم با تولید ترکیب L-Dopa در تولید انتقالدهنده عصبی دوپامین یا همان عامل انتقال پیامهای عصبی نیز نقش دارند.
این تیم تحقیقاتی پس از شناخت عامل این دو بیماری متوجه شدند، عدم عملکرد یک پروتئین موسوم به Ranbp2 باعث مرگ سلولهای RPE شده و با مرگ این سلولها، بیماری نابینایی و پارکینسون ایجاد میشود.
دکتر پائولو فرینا، مدیر بخش تحقیقات دانشگاه دوک کارولینای شمالی در ادامه اظهار کرد: کمبود Ranbp2 در موشها باعث خونریزی در شبکیه چشم شده که در نهایت نابینایی را به دنبال دارد که با مرگ این سلولها ابتلا به عارضه پارکینسون نیز وجود دارد.
محققان در ادامه تحقیقات خود تلاش میکنند تا با شناخت بهتر نقش این عامل در دو عارضه کاملا خطرساز نابینایی و پارکینسون، با ارائه راهکاری موثر از این عارضه جلوگیری کنند.
جزئیات این مطالعه در مجله Biological Chemistry منتشر شده است.
انتهای پیام
نظرات